Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΧρήση υπολογιστή από άλλο δωμάτιο
Αλέξανδρος Πολιτάκης ρώτησε πριν 3 έτη

Εδώ και μέρες ψάχνω τρόπο να δουλέψω στον ίδιο σταθερό υπολογιστή από διαφορετικά δωμάτια, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρω τον πύργο κάθε φορά. Έχω ξεχωριστά περιφερειακά (οθόνες, ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία). Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα συνδέσω δεδομένου ότι προορίζονται κυρίως για προγράμματα CAD με ανάλυση οθόνης 2Κ;

1) Ασύρματη σύνδεση; Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δουλεύουν μια χαρά. Να πάρω ένα HDMI ασύρματο; Θα περνάει μέσα από τον τοίχο; Θα δουλέψει για 2Κ; 
2) Να τραβήξω καλώδιο HDMI 15 μέτρα;
3) Thunderbolt με οπτική ίνα; Λειτουργεί αυτό; Υπάρχει φθηνότερη επιλογή; Διότι αν είναι να δώσω 500 ευρώ για ένα καλώδιο, καλύτερα να πάρω άλλον έναν υπολογιστή. 
4) Καλώδιο USB; Υπάρχει τόσο μακρύ;
5) Μέσω wifi;
6) Μέσω διαδικτύου με κάποια εφαρμογή τύπου Teamviewer;
7) Κάποια πατέντα με Ethernet;

Υπάρχει τελικά τρόπος να βάλουμε τον πύργο σε ένα ντουλάπι και να μπορούμε από κάθε δωμάτιο του σπιτιού και κάθε οθόνη να έχουμε πρόσβαση στον υπολογιστή; Τονίζω ότι δεν αναφέρομαι απλά σε έναν οικιακό server.

Ο Linus Sebastian είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικό και πρακτικό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε

Η πιο λογικές σε κόστος λύσεις είναι τραβήξεις απλά HDMI καλώδιο ή να αγοράσεις ένα Chromecast και να κάνεις μετάδοση οθόνης από τον υπολογιστή στην οθόνη.

Το πρόβλημα με το Chromecast είναι ότι μπορεί να έχεις μια καθυστέρηση μερικών χιλιοστών του δευτερολέπτου αν δεν έχεις καλό wifi. Περισσότερα για το Chromecast μπορείς να βρεις εδώ.

Επίσης, υπάρχουν κάποιοι ασύρματοι αντάπτορες HDMI, αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω αν έχουν ικανοποιτηικό αποτέλεσμα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μια άλλη λύση είναι να αγοράσεις κάποιο πολύ οικονομικό mini pc και να το χρησιμοποιείς για να κάνεις μετάδοση εικόνας από τον κύριο υπολογιστή σου εκεί.

Αλέξανδρος Πολιτάκης απάντησε πριν 3 έτη

Είστε φοβεροί! Δίνετε δωρεάν επαγγελματικές συμβουλές. Το ψάχνω μέρες. Μπορείτε να εξηγήσετε αυτό το κόλπο με το miniPC; Μπορεί να γίνει και με RasberryPi;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να το κάνεις και με RasberryPi, αν του εγκαταστήσεις Windows. Τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένη λειτουργία απομακρυσμένης πρόσβασης, οπότε δεν χρειάζεσαι καν τρίτο λογισμικό. Οδηγίες μπορείς να βρεις εδώ.