Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΧρήση Google Forms σε έρευνα & Προσωπικά δεδομένα
Katerina Katerinaki ρώτησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα

Διεξάγω μία ερευνητική μελέτη πάνω σε επαγγελματίες υγείας, η οποία είναι ανώνυμη. Το ερωτηματολόγιο έχει στηθεί σε google forms και τα έχω όλα κλειστά (δεν κρατώ IP κτλ). 

Ενώ έχω λάβει άδεια από 40+ υπηρεσίες μέχρι τώρα, πρόσφατα δέχτηκα για 1η φορά απόρριψη, επειδή - όπως είπε η υπάλληλος τν DPO "η google είναι λίγο περίεργη με τα προσωπικά δεδομένα κι ενώ εσύ τα προστατεύεις, δεν ξέρω η google τι κάνει με αυτά". Δυστυχώς δεν μπορώ να παρακάμψω τον συγκεκριμένο φορέα καθώσ είναι πλ σημαντικός για το δείγμα μου.

Τι θα μπορούσα να πω/κάνω για να πείσω την υπάλληλο ότι είναι όλα οκ με το ερωτηματολόγιό μου; Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να το ξανά στήσω σε κπ άλλη πλατφόρμα.

Αν απλώς της εγγυηθώ (πχ με Υπ. Δηλ) ότι έχω ρυθμίσει να μην κρατάει η google προσωπικά μου δεδομένα (όπως το άρθρο που είχε ανέβει στη σελίδα πριν κπ μήνες ), είναι αρκετό; Μέσα από το δικό μου email προστατεύονται και οι ερωτηθέντες;....ή αν συστήσω να μπαίνουν μέσω ανώνυμης περιήγησης και να το συμπληρώνουν (γίνεται, το έχω τσεκάρει), είναι αρκετό;

Αν μου απαντήσεις, ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα Κατερίνα, συγνώμη για την καθυστέρηση. Η ερώτηση σου είναι αρκετά ιδιαίτερη και ίσως θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον δικηγόρο ο οποίος ασχολείται με τέτοια θέματα για να έχεις μία ορθή απάντηση. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα σε αυτά που ρωτάς. Θα σου πρότεινα να ρίξεις όμως μία ματιά εδώ και εδώ.