Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΧρήση modem-router σε υπάρχον δίκτυο εταιρείας.
Χρήστος Δαγλής ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Σε εταιρικό δίκτυο που μοιραζόμαστε το internet μέσω ενός rack έρχεται στο γραφείο μου ένα καλώδιο utp τερματισμένο σε ένα πριζακι utp. Μπορώ από το πριζακι να τοποθετήσω ένα modem-router και να μοιράσω το internet σε 2 υπολογιστές? Αν ναι στις ρυθμίσεις του modem ποίες IP θα εισάγω. Έχω ήδη κάποιες ρυθμίσεις IP που έχω εισάγει στον υπολογιστή μου χειροκίνητα μέσω των ρυθμίσεων IPv4.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Έχεις ήδη το modem-router που θέλεις να τοποθετήσεις? Γιατί θα ήταν πιο απλό να βάλεις ένα σκέτο switch.

Αν έχεις ήδη το modem-router, βάλε του μία διεύθυνση όπως αυτή που θα έβαζες στον υπολογιστή και απενεργοποίησε από τις ρυθμίσεις το DHCP. Στους υπολογιστές θα λειτουργούν οι ρυθμίσεις που έχουν ήδη.

Χρήστος Δαγλής απάντησε πριν 7 έτη

Εχω Modem-router. Στις ρυθμισεις για την IP στο modem-router θα βαλω το default gateway και subnet mask που εχω τωρα στον υπολογιστη μου σωστα? Επειδη θελω το modem-router να το χρησημοποιησω και για wi-fi για τα κινητα μηπως πρεπει να εχω ενεργοποιημενο το DHCP? Αν πρεπει να εχω ενεργοποιημενο το DHCP τοτε ποια start-end IP θα δωσω, αυτες του modem-router πχ 192.168.1.30 εως 192.168.1.254 ή θα πρεπει να δωθω καποιες IP που εχουν οριστει απο το υπαρχον δικτυο?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Όχι, το default gateway είναι το απομακρυσμένο router από το οποίο παίρνει internet ο υπολογιστής, δεν μπορείς να βάλεις την ίδια IP στο modem-router. Subnet mask βάλε το ίδιο.
To μπριζάκι δεν σου δίνει αυτόματα IP, πρέπει να έχεις ορίσει υποχρεωτικά χειροκίνητα? Αν ναι, τότε θα πρέπει για το WiFi να ενεργοποιήσεις το DHCP. Αλλά για τις Start-End IP θα πρέπει να ξέρεις ποιες διευθύνσεις δεν χρησιμοποιούνται από άλλους υπολογιστές στο δίκτυο, για να μην υπάρξει conflict.

Χρήστος Δαγλής απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Καλές γιορτές.