Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΧρήση SSD chase ως booting disk.
Geo Koro ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα,

Πρόσφατα αγόρασα τον παρακάτω υπολογιστή (refurbished) :
http://www.dell.com/au/p/inspiron-2350-aio/pd?oc=x210770au

Δεν είμαι πολύ γνώστης των υπολογιστών οπότε αρχικά δεν ήξερα τι είναι το ssd chase. Ετσι στην αρχή ο υπολογιστής που φάνηκες αργός για ssd (συγκριτικά με το booting του λάπτοπ μου που είναι και παλιότερος). Έτσι θέλησα να ελέγξω αν τα windows είναι εγκατεστημένα στο ssd. Όταν άνοιξα το disk management είδα ότι τα 29,5 (από τα 32) gb είναι unallocated. Έτσι πήρα στην εταιρία να μου που τι έχει γίνει.
Εκεί μου εξήγησαν ότι το ssd χρησιμοποιείται για chase (από ότι κατάλαβα μονο για boot μέχρι τα windows). Οι τεχνικοί δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλοί γιατί οι απαντήσεις τους δεν ακούστηκαν πολύ σίγουρες (ο ένας είπε μην το πειράξω και ο άλλος κάντο).
Αυτό που ήθελα να μάθω είναι, αν είναι καλή ιδέα να επανεγκαταστήσω τα win στο ssd και να χρησιμοποιώ το άλλο 1TB για προγράμματα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιώργος

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.

Καλύτερα είναι να αφήσεις το δίσκο ως έχει. Αν έχει ρυθμιστεί σωστά, θα λειτουργεί σαν Cache για τον μεγάλο δίσκο, περιλαμβάνοντας τα αρχεία που χρησιμοποιείς συχνότερα. Είναι όπως οι υβριδικοί δίσκοι, απλά με δύο ξεχωριστούς δίσκους.

Αν βάλεις μόνο τα Windows στον SSD, πολλά αρχεία που δεν θα χρησιμοποιείς τακτικά θα βρίσκονται και αυτά στον SSD, και θα έχεις μηδενική βελτίωση όσον αφορά τα προγράμματα.

Συν ότι οι SSD μικρού μεγέθους είναι σημαντικά πιο αργοί από τους SSD μεγάλου μεγέθους. Ακόμη και ανάμεσα σε 128GB και 256GB υπάρχει σημαντική διαφορά στις επιδόσεις, πόσο μάλλον σε μικρότερα νούμερα.

Geo Koro απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση Αγγέλε!

Δεν μπορούσα να τους εμπιστευτώ αυτούς από την τεχνική υποστήριξη...

Ευχαριστούμε για όλα τα ωραία άρθρα. Όσο και να γνωρίζεις αγγλικά είναι άλλο να έχεις κάποιον να τα εξηγεί στη μητρική σου γλώσσα.

Γιώργος