Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΧρειάζεται φορμάτ για κάρτα γραφικών;
John Malvo ρώτησε πριν 4 έτη

Αγόρασα καινούριο υπολογιστή:

dell-inspiron-3668-i5-7400/1tb/8gb/win10

Αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος απ’την ποιότητα εικόνας των ταινιών στο vlc και σκέφτομαι να βάλω την κάρτα γραφικών που είχα στον παλιό υπολογιστή:

https://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-nvidia-geforce-gt730-gv-n730d5oc-1gi-1gb-ddr5-pci-e-retail-p-PER.516589?lkws_11754=5b6613d9-29ae-3884-c510-da0f2e15ded8

  1. Χρειάζεται να γίνει φορμάτ μετά την προσθήκη της παλιάς κάρτας γραφικών; (αν δεν κάνω λάθος, δεν χρειάζεται)
  2. Επίσης με προβληματίζει που η παλιά κάρτα γραφικών είναι γεμάτη σκόνη (μετά από 2 χρόνια χρήσης) και δεν ξέρω αν μπορεί να καθαριστεί επαρκώς έτσι ώστε να μη βγάλει προβλήματα… Τι προτείνετε να κάνω;Πάντως στην ποιότητα εικόνας των βίντεο, υπάρχει τεράστια διαφορά (δυστυχώς οι ρυθμίσεις γραφικών της intel δεν βοηθάνε – η nvidia είχε περισσότερες επιλογές και δυνατότητες κι έδινε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα)

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Η αλήθεια είναι ότι τα γραφικά του επεξεργαστή είχαν καλύτερη απόδοση, αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο να ήταν εμφανές σε ταινία.
Μόνο σε κάποιο παιχνίδι ή βαριά εργασία που απαιτεί γραφικά.
Αν θες να κάνεις custom ρυθμίσεις για την ποιότητα της εικόνας από τους drivers της Nvidia, καλύτερα να κρατήσεις την κάρτα. 
Είναι πολύ πιθανό αυτό που βλέπεις ως κακή ποιότητα να είναι κάποια ρύθμιση που δεν σου κάθεται καλά στο μάτι.
Όσο αφορά την πρώτη ερώτηση, δεν χρειάζεται να κάνεις format. Χρειάζεται όμως να εγκαταστήσεις τους drivers.

John Malvo απάντησε πριν 4 έτη

Να κρατήσω την κάρτα που έχει, εννοείς… Πάντως η Nvidia μου έδινε πολύ καθαρότερη εικόνα στις ταινίες… Κι απ’τις ρυθμίσεις γραφικών της Intel, δεν μπορώ να την φτιάξω… (για τους drivers το γνώριζα)

Για να καθαρίσω την κάρτα γραφικών, να αγοράσω φυσητήρα; Στα πόσα watt; Αν είναι πολύ δυνατός, μπορεί να προκαλέσει ζημιά;

Ευχαριστώ για την απάντηση! 🙂

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Οπ συγνώμη είχα διαβάσει λάθος την ερώτηση. Νόμιζα ότι είχες βάλει ήδη την κάρτα γραφικών και σου φαινόταν χειρότερη η ποιότητα.
Από άποψη benchmarks τα εσωτερικά γραφικά είναι καλύτερα, αλλά η εξωτερική σου δίνει περισσότερες επιλογές ρύθμισης. Αφού μάλιστα οπτικά σου φαίνεται καλύτερη, κράτα την εξωτερική.
Οποιοσδήποτε φυσητήρα θα κάνει την δουλειά, αρκεί να μην φτάσεις σε καμιά υπερβολή. Εγώ για παράδειγμα το κάνω με το πιστολάκι για τα μαλλιά στο κρύο.
Όσο πιο δυνατός είναι, τόσο μεγαλύτερη απόσταση θα πρέπει να έχεις από τον υπολογιστή. 

John Malvo απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ 🙂