Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΧρειάζομαι πρόταση αγοράς μητρικής επειγόντως!
georgos nikolaoy ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας,
Ονομάζομαι Γιώργος, είμαι filmmaker και ασχολούμαι επαγγελματικά με μοντάζ. Τον τελευταίο καιρό, λόγο αναβάθμισης καμερών, επεξεργάζομαι πολύ βαριά raw αρχεία τα οποία το παλιό μου pc δεν μπορεί πια να σηκώσει. Οπότε ξεκίνησα να στήνω καινούργιο pc. Παρακολουθώντας στενά τα βίντεο σας και παίρνοντας όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν, έχω πάρει το μισό pc και έχω κολλήσει στην μητρική κάρτα (και τροφοδοτικό). Το οικονομικό δεν με απασχολεί μιας και πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσω με γνώμονα τις καλύτερες επιλογές για την δουλειά μου και σε ένα pc που θα μου εξασφαλίσει σιγουριά για τα επόμενα χρόνια.
Μέχρι στιγμής, τα parts που έχω αγοράσει και περιμένω ανυπομονώντας να κουμπώσω στην μητρική που θα μου προτείνεται είναι τα εξής:
AMD RYZEN 3900X
4X 16GB CORSAIR DDR4 VENGEANCE RGB PRO 3200MHZ
SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe M.2 1TB (V-NAND SSD)
MSI RTX 2060 8GB SUPER GAMING X
Ψάχνω λοιπόν μια μητρική με η οποία θα μπορεί να κρατήσει ότι σας έχω αναγράψει και σε περίπτωση που χρειαστώ περισσότερη ram, δηλαδή 128, να μπορει να την σηκώσει. Μέχρι σήμερα είχα στο μυαλό μου να πάρω την MSI MPG X570 Gaming Edge atx motherboard αλλά είδα στο βίντεο σας για μητρικές ότι η σειρά MPG της MSI είναι επικίνδυνη ως προς τις θερμοκρασίες. Όπως ξαναείπα, το κόστος δεν με απασχολεί και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μπορεί να σηκώσει όλα τα parts, να μπορεί να δεχθεί μελλοντικές αναβαθμίσεις σε ram και οτιδήποτε χρειαστεί και να είναι VFM.
Θα εκτιμούσα να μπορούσατε να μου δώσετε και μια συβμουλή σχετικά με το τροφοδοτικό μιας και εκεί επίσης δεν έχω καταλήξει.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και περιμένω ανυπομονώντας απάντηση σας,
Με εκτίμηση και θαυμασμό,
Γιώργος

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Όπως είπε και η Έλενα στο βίντεο, μια πολύ καλή επιλογή είναι η Asus TUF Gaming X570-Plus. Προσωπικά έχω την Asus Prime X570-Pro με Ryzen 7 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Όσο αφορά το τροφοδοτικό, σε ενδιαφέρει να είναι full modular ή δεν έχεις θέμα να είναι semi modular για εξοικονόμηση κόστους;