Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΧρησιμοποιώ τη μία απ' τις δυο καρτες γραφικών του lap top
Andreas Philip ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα στην κοινότητα.
Είμαι πραγματικά απελπισμένος και γράφω εδώ μήπως μου δώσει κάποιος φίλος του site λύση.
Εχω ένα lap top Acer E5-572G-58KY /Windows 10 Professional.
2 Κάρτες γραφικών - 1 intel ενσωματωμένη και 1 Nvidia GeForce 840M 2Gb Dedicated VRAM
Ο βασικός λόγος που το αγόρασα είναι μεταξύ άλλων για να μπορώ να παίζω κανένα ποδοσφαιράκι με φίλους ενίοτε, γι' αυτό και ήθελα να έχω ξεχωριστή κάρτα γραφικών.
Εγκατέστησα πρόσφατα έκδοση του γνωστού και μη εξαιρεταίου Pro Evolution Soccer και το πρόβλημα είναι ότι το παιχνίδι δεν αναγνωρίζει την ξεχωριστή κάρτα γραφικών για να παίξει αξιοπρεπώς.
Προσοχή: η εφαρμογή ανοίγει κανονικά, ωστόσο όταν επιχειρώ από τα Settings να αλλάξω την ποιότητα γραφικών από Μέτρια σε Υψηλή, το σύστημα πετάει error message λέγοντας ότι η κάρτα γραφικών δεν πληρεί τις σχετικές προδιαγραφές(!)
Αυτό συμβαίνει επειδή το παιχνίδι φάινεται ν αναγνωρίζει μόνο την εσωτερική καρτα γραφικών τη Intel και όχι της Nvidia.
Oι drivers είναι ανανεωμένοι και το laptop τα βλέπει όλα.
Εχω δοκιμάσει τα πάντα.
Δεξί κλικ στην εφαρμογη για να επιλέξω να τρεξει με την Nvidia αλλά και παλι error message.
Αλλαγή των ρυθμίσεων παροχής ενέργειας μήπως σχετίζεται για να τρέχει με υψηλές αποδόσεις το pc αλλά πάλι τιποτα.
Απενεργοποίησα απο device manager την intel αλλά πάλι τίποτα.
Μέχρι και windows update έκανα από Win8 σε Win10 μπααας και δω κάποια διαφορά.
Τελευταία σκέψη να θέσω σαν πρώτη κάρτα γραφικών την Nvidia, αλλά το BIOS δεν δίνει επιλογή στο μενού του για priorities στις κάρτες γραφικών.
Το ακρον άωτον είναι ότι καλέσα το σερβις της Acer για να με συμβουλέψουν σχετικά και η απάντηση ήταν ότι δεν μπορώ να θέσω priority στις κάρτες γραφικών και ότι το σύστημα από μόνο του αντιλαμβάνεται αυτόματα πότε πρέπει να ενεργοποιηθεί η δευτερη καρτα γραφικών σε απαιτητικές εφαρμογές(!)
Να σημειώσω ότι το παιχνιδι το έχω κατεβάσει σπασμένο, αλλά θεωρώ ότι δε σχετίζεται τόσο.
Οπως αντιλαμβάνεστε πήρα ένα laptop για να μπορώ να παίζω αξιοπρεπώς κανα παιχνίδι που και που και στο πρώτο παιχνιδι που εγκαθιστώ δεν αναγνωριζει την δυνατή κάρτα γραφικών (τραγική ειρωνεία).
Κάθε βοήθεια είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη, δυστυχώς δεν γνωρίζω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω.
Εχω και screenshots για να έχετε καλύτερη εικόνα του τι βλέπω αλλά δεν ήξερα πώς να τα προσθέσω στο μήνυμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ανδρέας

6 Απαντήσεις

Andreas Philip απάντησε πριν 9 έτη

  1. Εικόνα από τις κάρτες γραφικών

http://

2) Error message που εμφανίζει
http://

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Καταρχάς, ένα μπράβο για την διατύπωση της ερώτησης, τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες που μας έδωσες.
Μπορείς να δοκιμάσεις το εξής;
winkey +R -> services.msc . Ψάξε για τις υπηρεσίες Nvidia Driver Helper Service και Nvidia update Service daemon.
Κάνε διπλό κλικ στην 1ή και επέλεξε στον τρόπο εκκίνησης -> Αυτόματα
Διπλό κλικ στην 2η και τρόπος εκκίνησης -> Αυτόματα (καθυστέρηση έναρξης)
Δοκίμασε ξανά να τρέξεις το παιχνίδι.

Andreas Philip απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ.
Πιθανότατα έχει να κάνει με το ότι είναι σπασμένο το γκειμ γιατί τα υπόλοιπα τα βλέπει μια χαρά η nvidia.
Καλή συνέχεια

Andreas Philip απάντησε πριν 8 έτη

Καλημέρα και πάλι επειτα απο μήνες.
Το πρόβλημα επιμένει δυστυχώς.
Εγκατέστησα αυθεντικό παιχνιδι pro evolution soccer 2011 και οταν επιλέγω τo settings.exe που έχουν όλα τα παιχνιδια της σειράς στο directory file για να ρυθμισω αναλύσεις κλπ, στο tab των προδιαραφων εμφανίζει ακατάλληλη την καρτα γραφικών. Βεβαια αυτό ειναι αδύνατον.
Το παιχνίδι ουσιαστικά αναγνωρίζει την κάρτα της intel και όχι την nvidia ώστε να τρεξει σωστά.
Θεώρησα ότι το προβλημα υπάρχει επειδή είχα δοκιμάσει με σπασμένο παιχνιδι και ως γνωστόν στα σπασμένα αλλάζει το exe. του παιχνιδιού με αποτελεσμα να το ενοπιζει ο πινακας ελεγχου της nvidia και να μην επιστρεπει να τρεξει το γκειμ χρησιμοποιωντας τη δυνατη καρτα γραφικων.
Πλεον ομως και με το αυθεντικο παιχνιδι που δοκιμασα το προβλημα επιμενει. Εχω δοκιμασει τα παντα. Δεξι κλικ τα εκτελεσιμα αρχεια και προεπιλογη για τρεξιμο με την καρτα της nvidia , αλλαγη σχεδιου παροχης ενεργειας σε υψηλες επιδοσεις με το λαπ τοπ στην τροφοδοσια, αναβαθμιση BIOS μπας και μου δωσει επιλογη για να βαλω primary καρτα γραφικων οποια θελω εγω. ΤΙΠΟΤΑ.
Καινουργιο λαπτοπ με 2 καρτες γραφικών και δεν αναγνωριζει την καρτα γραφικών τη δυνατη για να παιξω 1-2 παιχνιδια απλά.
Αντιλαμβάνεστε οτι είναι τεράστιο το πρόβλημα και η απαντηση της Acer σαν εξυπηρετηση πελατών είναι ότι η καρτα της nvidia λειτουργει αυτοματα οποτε κρινει απαραιτητο και οτι δεν μπορούμε να κανουμε κατι γι αυτό.
Κάθε βοηθεια ή ιδεα είναι παραπάνω απο ευπροσδεκτη, αντιμετωπίζω τεραστιο προβλημα και δεν διαφαίνεται καποια λύση κιόλας δυστυχώς.
Η σύνθεσή μου είναι
Intel I5-4210M 2.6GHz
Nvidia GeForce 840M with 2GB dedicated VRAM
4GM memory
Win.10 64bit
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Για δοκίμασε Ανδρέα αυτή την λύση μήπως και.

klairaki den απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, ξέρω πως είναι παλιό το θέμα, αναρωτιόμουν όμως αν έχει βρεθεί κάποια λύση γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα και ειλικρινά έχω απελπιστεί, ασχολούμαι μ'αυτό το πράγμα εδώ και δύο βδομάδες,κάθε μέρα, όλη μέρα. Πήρα ένα καινούριο λάπτοπ και δεν έχω καταφέρει ακόμα να το χαρώ, ούτε και να δουλέψω, κυρίως για δουλειά το πήρα. Photoshop, Corel, Indesign, Illustrator, Preps και κανένα game. Από παιχνίδια δεν έχω προλάβει να βάλω κανένα να δω πως συμπεριφέρεται, ένα πολύ παλιό μόνο (psi-ops),δεν έχει επιλογή να δεις με ποια κάρτα τρέχει, αλλά έχει επιλογή μόνο μέχρι 1024x768 που σέρνεται και δεν είναι φυσιολογικό για ένα τόσο παλιό παιχνίδι... Τα προγράμματα της Adobe τα περισσότερα δεν τα τρέχει, στο photoshop πετάει αυτό το error:

ή κάποια τα τρέχει αλλά πετάει πρώτα ένα error ότι υπάρχει πρόβλημα με τα γραφικά και κάποιες δυνατότητες έχουν απενεργοποιηθεί. Τα χαρακτηριστικά του λαπτοπ είναι τα εξής: Lenovo Z51-70, 2.2 GHz, Intel Core i5-5200U, 8Gb RAM, και switchable (υποτίθεται) graphics, Intel HD 5500 και AMD Radeon R9 M375 με 2gb. Το πήρα χωρίς λειτουργικό, του έχω φορέσει Windows 8.1. (Δεν θέλω να σας κουράσω,αλλά προσπαθώ να δώσω όσα στοιχεία μπορώ) ...στα properties μου δίχνει αυτό:

βλέπει μόνο την intel και τι είναι τα 4gb μνήμης που λεει,δεν το καταλαβαίνω.

Με το cpu-z δεν βλέπει επίσης καθόλου την amd:

όμως τα 2gb μνήμης που βλέπει είναι λογικά της amd και όχι της intel. Στο device manager την δείχνει κανονικά την amd και λέει πως λειτουργεί κανονικά. Με κάποιους άλλους drivers που είχα κατεβάσει απ΄την lenovo, στο cpu-z την έβλεπε αλλά δεν άλλαζε κάτι από τα προβλήματα που έχω. Επίσης εκείνοι οι drivers δεν έχουν το AMD Catalyst Control Center, που μόνο από εκεί έχει επιλογές για switchable graphics. Ενώ τώρα που έχω το Catalyst Control Center, δεν έχω τα settings της Radeon:

(είναι τελείως μπέρδεμα) Έχω απενεργοποιήσει τελείως την intel από το device manager και ενώ εκεί βλέπει την amd(στο dev.manag.), δουλεύει σαν να μην έχει καθόλου κάρτα γραφικών,οπότε την ξαναενεργοποιώ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, είμαι όλη την ώρα "βγάλε drivers" με uninstallers και καθαρισμό registry, "βάλε drivers" από την amd, από την lenovo, παλιότερους, καινούριους... Σε όλλες τις ρυθμίσεις έχω ορίσει better performance, έχω κοιτάξει και στο bios, μία επιλογή έχει μόνο και είναι στο "switchable graphics" . Δεν ξέρω τι και αν έχω άλλες επιλογές, οπότε η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη.