Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΧτίσιμο Gaming Υπολογιστή αξίας 600 ευρώ
Rhodian Rho ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα παιδιά. Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες βρήκε να μου χαλάσει και εμένα το λάπτοπ μου το οποίο είχα γύρω στα 7-8 χρόνια. Αναγκαστικά πρέπει να πάρω ένα καινούργιο με τα χρήματα που είχα μαζέψει αλλά απόσο έψαξα με συμφέρει να πάρω ένα custom σταθερό υπολογιστή παρά λάπτοπ για παιχνίδια. Με 600 ευρώ που είναι το budget μου,μου έχουν πει ότι γίνεται να φτιάξω ένα αξιόλογο pc που με συμφέρει σε σχέση με ένα λάπτοπ που κάνει δύσκολα για παιχνίδια. Από χαρακτηριστικά δεν γνωρίζω πολλά ,αλλά δεν με νοιάζει να έχω ένα σκληρό δίσκο πάνω από 500GB αλλά ούτε να παίζω και όλα τα σύγχρονα παιχνίδια σε ultra και high settings. Με medium στα περισσότερα είμαι ευχαριστημένος. Παίζω περισσότερο open-world games και fps σε στυλ battlefield4,call of duty κλπ. Έχετε να μου προτείνεται κάτι ώστε να φτιάξω ένα αξιόλογο υπολογιστή;;
Υγ1: κάποιο ενσωματωμένο χαρακτηριστικό δεν θα με βολέψει εφόσον θέλω να μαζέψω λεφτά στο μέλλον και να αννανεώσω πχ μια κάρτα γραφικών κλπ.
Υγ2: ηχεία,πληκτρολόγιο,ποντίκι και οθόνη έχω άρα όλα πάνε για τον πύργο!!
 
Ευχαριστώ πολύ

20 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Αυτό τον υπολογιστή σου προτείνω:
Επεξεργαστής:
INTEL PENTIUM DUAL CORE G3258 3.20GHZ €73,90
Κάρτα γραφικών:
SAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC €226,86
Μνήμη:
G.SKILL 4GB (2X2GB) DDR3 1600MHZ €36.92
Motherboard:
GIGABYTE GA-Z97P-D3 €114.73
Τροφοδοτικό:
COOLERMASTER B2-Series 500W €46,90
Σκληρός Δίσκος:
TOSHIBA DT01ACA100 1TB €57,90
DVD-R:
LITEON IHAS124-14 €13,50
Κουτί:
COOLERMASTER N300 €43,90

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση σου.
Αλλα επειδη δεν ξερω αν διαβασες τι πανω-κατω θελω νομιζω οτι η 4αρα ram(2χ2) δεν θα βολεψει. Δεν γινεται καποιος αλλος συνδυασμος με 8αρα ram και εναν επεξεργαστη i5;; γιατι με τον pentium ειμαι επιφυλακτικος και εχει και την hd 4400 πανω...
Αν χρειαστει δηλαδη μια υπερβαση του budget κατα 50 ευρω δηλαδη παμε στα 650 για να βγει καλυτερος θα ζοριστω να τα βρω και να φτιαξουμε κατι με 650 ευρω.
Ευχαριστω πολυ και παλι!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Επεξεργαστή i5 ξέχασέ τον κάτω από τα 850-900 ευρώ. Θα αναγκαστείς να κόψεις από την κάρτα γραφικών, και θα έχεις έναν χειρότερο υπολογιστή για Gaming.

Αφού θα έχεις κάρτα γραφικών, τι σε νοιάζει που ο Pentium έχει HD 4400? Απενεργοποιημένη θα είναι έτσι κι αλλιώς.

Για 8GB RAM πάρε αυτές.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

  • Επειδή ο επεξεργαστης pentium ειναι αρκετα παλιος και εχει παρομοιο ενας φιλος μου στο λαπτοπ του και δεν ειναι οτι καλυτερο για παιχνιδια κλπ. Δηλαδη με αυτον γινεται να παιζω bf4 τουλαχιστον στα medium settings με αξιολογα fps;;
  • Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Ή αν γίνεται καποιος συνδυασμος με intel i5 (πχ ο 4460) αξιολογο επεξεργαστη και μια καρτα γραφικων gforce οπου θα μπορουσε να τρεξει κανα bf4 σε medium γραφικα. Θα ημουν πολυ ευγνωμων. Αν βγαινει πανω-κατω στα 650. (Διότι παιζει να τα παραγγειλω απο διαφορα site εκτος eshop εφοσον δεν με πειραζει να περιμενω προς το παρων)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το "ένας φίλος σου έχει παρόμοιο στο laptop του" είναι 100% λάθος, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση οι επεξεργαστές των laptop με τους επεξεργαστές του Desktop.

Όπως σου είπα, κάτω από τα 850-900 ευρώ ξέχασέ τον τον i5. Και μην κάνεις το λάθος να παραγγείλεις από διαφορετικά sites, διάλεξε ένα μαγαζί και αγόρασέ τα όλα από εκεί.

Ο G3258 είναι ο κατάλληλος επεξεργαστής για εσένα. Με i5 και φτηνότερη κάρτα γραφικών θα έχεις χειρότερες επιδόσεις στο Gaming.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Ο λογος που επιμενω ειναι γιατι ειχες προτεινει παλαιοτερα σε ενα αλλο παιδι μια συνθεση με Intel i5 και καλη καρτα γραφικων. Ο λογος για την παρακατω συνθεση που την ανεβασα σε screenshot.(γυρω στα 700 πρεπει να εβγαινε). Αμα πεσουν οι επιδοσεις σε gaming ενω εχω i5,8αρα ram και χειροτερη καρτα γραφικων απο αυτην δεν πειραζει. Θα την εχω αννανεωσει σε 1-2 χρονια. Χαχα ευχαριστω εκ των προτερων.
 http://postimg.org/image/3wxh9er1p/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η πρόταση εκείνη ήταν πάνω από ένα χρόνο πριν. Έκτοτε το Ευρώ έχει πέσει έναντι του δολαρίου, και οι τιμές έχουν ανέβει σημαντικά. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκρισης.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή σου. Είσαι διατεθειμενος να έχεις ένα αντικειμενικά χειρότερο gaming σύστημα για δύο χρόνια, για ποιο λόγο ακριβώς? Για να γράφει ο επεξεργαστής πάνω i5? Το καταλαβαίνεις πως έτσι πετάς τα λεφτά σου?

Πάρε ένα σωστό υπολογιστή τώρα, και σε δύο χρόνια βάλε καλύτερο επεξεργαστή, αν και εφόσον δεν σου φτάνει. Αυτό είναι το λογικό.

Πρέπει να καταλάβεις πως δεν είμαι πωλητής, να σου προτείνω αυτό που θέλεις μόνο και μόνο για να πουλήσω. Όταν προτείνω ένα σύστημα, θέλω να έχω τη συνείδησή μου καθαρή πως πρότεινα το καλύτερο δυνατό, αυτή τη χρονική στιγμή και για το συγκεκριμένο budget.

Αλλιώς, πήγαινε στον πωλητή ενός καταστήματος, να ξεφορτωθεί πάνω σου ό,τι σαβούρα του έχει ξεμείνει, ανεπαρκείς μητρικές, no-name τροφοδοτικά, μόνο και μόνο για να πάρεις i5. Γιατί το μαγαζί το νοιάζει μόνο να πουλήσει, όχι το πόσο καλός θα είναι ο υπολογιστής σου.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω φιλε μου για τις συμβουλες και τις προτασεις. Σε καταλαβαινω απολυτα και κατανοω οτι θες να βοηθησεις. Απλα η επιμονη μου ειναι τετοια επειδη οι καιροι ειναι ακομα πιο δυσκολοι τωρα και δεν θελω να πανε αδικα τα λεφτα γιαυτο. Γιαυτο προσπαθουσα για κατι ενδιαμεσο. Αλλα αμα επιμενεις οτι ειναι η καλυτερη λυση δεν μπορω παρα να συμφωνησω.κατι ξερεις παραπανω. Απλα καποιες τελευταιες ερωτησεις και θα σαφησω γιατι πολυ σε ταλαιπωρησα. 
1)αν ολα τα χαρακτηριστικα ειναι αννανεωσιμα και αν και οταν χρειαστει καλυτερος επεξεργαστης θα χρειαστει αλλαγη και στην μητρικη;
2)αν με αυτα τα χαρακτηριστικα που μου προτεινες θα μπορεσω να παιξω κανα bf4 σε medium γραφικα με λογικα fps που θα γινεται παιχνιδι ή καποιο συγχρονο παιχνιδι στα medium επισης γραφικα οπως πχ καποια open world multiplayer games που κολλανε αρκετα
Και τελος 3)αν χρειαζεται καποια επιπλεον ψυκτρα γιατι και διπυρηνος δεν ξερω κατα ποσο ζεσταινεται.
Αυτα τα τελευταια μου και σευχαριστω και παλι για ολα και συνεχισε την καλη δουλεια και την βοηθεια που μας προσφερεις. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η μητρική μπορεί να πάρει όλους τους επεξεργαστές για socket 1150, μέχρι και την 5η γενιά.

Πιστεύω θα μπορείς να παίξεις σχετικά άνετα τα σύγχρονα παιχνίδια, με γραφικά άνω του μετρίου.

Η ψύκτρα χρειάζεται μόνο αν θέλεις πιο αθόρυβο υπολογιστή ή αν σκοπεύεις να κάνεις overclock (που δεν το συνιστώ). Αλλιώς, η ψύκτρα που έρχεται με τον επεξεργαστή θα σε καλύψει όσον αφορά την ψύξη, απλά θα κάνει λίγο περισσότερο θόρυβο.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Τοτε την ψυκτρα την αλλαζω στο μελλον αν δεν υπαρχει προβλημα και ειναι μονο ο θορυβος. 
Τι ειναι το socket 1150 γιατι ειμαστε και λιγακι ασχετοι; 
Ευχαριστω παρα πολυ και αποτι αποφασισα θα φτιαξω αυτην την συνθεση και οταν δεν επαρκει κατι στο μελλον,μαζευω λεφτα και το αλλαζω εφοσον ειναι αννανεωσιμα.
Να'σαι καλα!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Socket είναι η θύρα πάνω στην οποία κάθεται ο επεξεργαστής στη μητρική. Κάθε επεξεργαστής μπορεί να ταιριάξει μόνο σε ένα συγκεκριμένο socket, τουλάχιστον στους Intel. Οι εταιρείες αλλάζουν socket κάθε τόσο, ώστε να διαφοροποιούνται οι συμβατότητες ανάμεσα σε μητρική και επεξεργαστή.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Οκ σε ευχαριστω πολυ!!

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

 Επισης μια ερωτηση της τελευταιας στιγμης.
Επειδη την συνθεση αυτη θα την παραγγειλω γυρω στις 20 κατι αυγουστου με το τελος του αυγουστου,αν οταν παω να την παραγγειλω, η καρτα γραφικων GeForce GTX 960 μηπως ταιριαζει και με συμφερει καλυτερα;ή η 280x;;ειναι λιγο πιο ακριβη αλλα δεν πειραζει αν εχει διαφορα.
Γιατι οι AMD εχουν και αυτο το χαζο προβλημα με τους drivers που εμφανιζεται συνεχεια και στο παλιο μου λαπτοπ που εμφανιστηκε αυτο λογω των drivers της amd καρτας γραφικων ειχε ως αποτελεσμα να μου χαλασει το λαπτοπ τελειως.
(περισσότερα…)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Η 280x είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή, αλλά θα ήθελε μαζί και μεγαλύτερο τροφοδοτικό, τουλάχιστον 600 ή 650w.

Και η 960 δεν είναι για πέταμα, πάντως.

Πολύ αμφιβάλλω αν χάλασε η κάρτα λόγω των driver. Το αντίστροφο είναι πιθανότερο, επειδή ήταν ελαττωματική να δημιούργησε προβλήματα, μέχρι που χάλασε.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Οκ φιλε μου αρκετα σε επριξα!! Να σαι καλα ευχαριστω!!

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Φιλε Αγγελε,οι αποριες μου δεν θα τελειωσουν ποτε αποτι φαινεται. Ευτυχως και η υπομονη σου.
Ειδα οτι οι 8GB ram εξαντληθηκαν. Σε περιπτωση που μεχρι τελος αυγουστου δεν τις εχουν φερει μπορεις να μου προτεινεις ram ιδιας ποιοτητας και αποδοσης;
Και επισης αν τελικα στην συνθεση που μου εφτιαξες παω στην gtx 960 μπορεις να μου προτεινεις ποια να βαλω; εφοσον βγαινει 652 ευρω το συστημα που μου προτεινες με τις 8GB ram (αυτες που εξαντληθηκαν) μπορω να δωσω γυρω στο 40ευρω παραπανω ακομα σε σχεση με την 270x.Απλα θελω να εχω και τις 2 επιλογες για να διαλεξω.
Ευχαριστω πολυ. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Φίλε μου, επειδή και οι άλλες RAM που θα σου προτείνω μπορεί να εξαντληθούν, κάνε μια ερώτηση πριν αγοράσεις, για να έχεις μια τελική απάντηση.

Το ίδιο ισχύει και για την κάρτα γραφικών. Μέχρι τότε μπορεί να έχουν ανέβει οι τιμές, να έχουν εξαντληθεί μοντέλα, κανείς δεν ξέρει.

Rhodian Rho απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπερα φιλε μου,
Μες στην βδομαδα θα παραγγειλω τον πυργο οποτε θα ηθελα την τελικη απαντηση οπως ειπαμε.
Λογικα τα αρχικα που μου ειχες προτεινει μενουν ιδια και απλα μου προτεινεις 8αρες ram ιδιας τιμης περιπου με αυτες που μου ειχες προτεινει και ειχαν εξαντληθει μετα απο λιγο και την καρτα γραφικων gtx 960 που ειναι 20-30 ευρω ακριβοτερη απο την amd. 
Ευχαριστω πολυ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα και σε εσένα,

Βάλε αυτές τις RAM και αυτή την 960