Perry Vts ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να φτιάξω ένα PC με προσανατολισμό το Gaming αλλά και χρήση για εργασίες της σχολής, ει δυνατόν με budget έως 800 ευρώ περίπου. Ο υπολογιστής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα dual-boot Windows 10 & Ubuntu 20.04. Δεν με ενδιαφέρει κάτι περισσότερο από FHD gaming στα 60fps και εάν παίζει ρόλο, η οθόνη θα είναι 60 ή 75Hz (η αγορά της οθόνης θα γίνει πιο μετά), παρόλα αυτά θα ήθελα 16GB RAM και η GPU να έχει τουλάχιστον 6GB VRAM. Επίσης σκέφτομαι να πάω σε AMD επεξεργαστή από τη στιγμή που θα είναι για Gaming το PC και πιο σπάνια Multitasking. Συγκεκριμένα μου αρέσει ο Ryzen 5 3600x, βάσει Benchmarks και από απόψεις ατόμων που τον έχουν ήδη. Αν παίζει κάποιο ρόλο, κάποια από τα παιχνίδια που θέλω να παίζω είναι: Euro Truck Simulator 2, BeamNG.Drive, Mafia 2-3, Forza Horizon. Το ποσό που θα διαθέσω (~800 ευρώ) είναι καθαρά για το Build και χρειάζομαι κουτί, τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστή, μνήμες RAM, κάρτα γραφικών και έναν m.2 SSD κατά προτίμηση στα 500GB. Ξέρω ότι οι τιμές το τελευταίο διάστημα έχουν εκτοξευθεί, παρόλα αυτά η γνώμη σας είναι σημαντική για εμένα (και ελπίζω να μη ζητάω ουτοπικά πράγματα). Αυτό το διάστημα κάνω τη δουλειά μου από ένα λάπτοπ 6ετίας με πολύ κακή ψύξη (ανεβάζει >95 βαθμούς κάθε μέρα) και φαίνεται να ζορίζεται ακόμα και σε φαινομενικά απλά πράγματα, όπως μια τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom. Τι θα μπορούσατε να μου προτείνετε;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Μπορείς να ρίξεις μια μαιτά στη σύνθεση των 750€ - 850€ του οδηγού αγοράς μας, στην οποίο μπορείς να βάλεις τον 3600X αντί για τον 3600.

Έχει στο νου σου πως αν κάνει τη συναρμολόγηση μόνος σου, πρέπει να ζητήσεις BIOS update στη μητρική από το κατάστημα αγοράς.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη στις κάρτες γραφικών, οπότε είναι πιθανό να μη βρεις κάποια ή αν βρεις να σε βγάλει πολύ εκτός budget. Οπότε, καλό είναι να περιμένεις να επανέλθουν οι τιμές και οι διαθεσιμότητες.