Μάκης Λυβέρας ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια χαρά, είμαι ο Μάκης και θέλω επιτέλους να χτίσω έναν gaming υπολογιστή.
Έχω έναν αρχαίο υπολογιστή εδώ και 11 χρόνια, αλλά το σκυλί μου δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα εκτός μίας φοράς που τα έφτυσε το τροφοδοτικό. Και επειδή φοβάμαι ότι είναι στα τελευταία του μετά από ατελείωτες ώρες LoL, θέλω να χτίσω έναν καινούριο.
Το budget μου κυμαίνεται από 500-1000€, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα πρέπει να ξοδέψω και το τελευταίο ευρώ πάνω του. Η κύρια χρήση που το θέλω είναι για να τρέχει αξιοπρεπώς παιχνίδια τύπου GTA V, Battlefield 1 και το κυριότερο να μη χρειαστεί να αναβαθμίζω κάθε τρεις και λίγο το οτιδήποτε.
Σκέφτηκα να πάω στο πλαίσιο να μου πει ο υπάλληλος τι θα ήταν καλύτερο για μένα αλλά πιστεύω καλό θα ήταν να έχω και άλλες γνώμες.Αν έχετε κάτι να μου προτείνετε με βάση τα παραπάνω κριτήρια θα ήμουν ευγνώμων !
Επίσης όταν με το καλό το χτίσω, πρέπει να αγοράσω και καινούρια windows 10?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Μάκη,
Δυστυχώς οι πωλητές των καταστημάτων συχνά έχουν περιορισμένες γνώσεις ή προτείνουν υπολογιστές με βάση τι θέλει να "διώξει" το μαγαζί, όχι αυτό που είναι το καλύτερο. Έχουμε δει τις συνθέσεις που προτείνουν, και όλες τους είναι τραγικές.
Δες στον οδηγό αγοράς υπολογιστή τη σύνθεση των 900ων ευρώ, θα σε καλύψει πλήρως και για αρκετά χρόνια στο μέλλον.
Για τα Windows 10, εφόσον πρόκειται για οικιακή χρήση, μπορείς να τα βάλεις δωρεάν χωρίς ενεργοποίηση.

Μάκης Λυβέρας απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Γι αυτό δεν έτρεξα στο κατάστημα, επειδή πιστεύω ότι δε θα είναι 100% αντικειμενική η πρόταση του πωλητή. Όσο για τον οδηγό, 8GB RAM πιστεύεις οτι είναι αρκετά για να αντέξουν παιχνίδια στο μέλλον που λογικά θα είναι πιο απαιτητικά σε σχέση με τα τωρινά ή πρέπει να κοιτάξω να πάρω 16GB?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν χρειαστεί στο μέλλον, είναι πολύ εύκολο να προσθέσεις 8GB RAM. Ειδικά με την σημαντική αύξηση στις τιμές της RAM το τελευταίο διάστημα, είναι πεταμένα λεφτά να πάρεις από τώρα 16GB.