Giwrgos Rontogiannhs ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα παιδιά,

ειναι η πρώτη φορα που γραφω στο site σας με αφορμη το οτι ξεκιναω να χτισω το PC μου απο την αρχή.

Καταρχας το ποσο που διατειθεμαι να σπαταλησω ειναι γυρω στα 500±50 ευρω,ΑΛΛΑ με μια σημαντικη λεπτομερεια.Το μοναδικο κομματι που θα κρατησω απο το προηγουμενο PC ειναι η καρτα γραφικων,την οποια την αγορασα πριν ενα χρονο και θα προτιμουσα να την κρατησω κανα χρονο ακομα η εστω μεχρι το χειμωνα.Η εν λογω καρτα ειναι η συγκεκριμενη GEFORCE GTX 750Ti 2GB (http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-750-ti/specifications)

Οποτε υπολογιζουμε περιπου 500 ευρω χωρις καρτα.

Αρχικα,σκεφτομουν για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη μιας και για την τιμη του προσφερει πολλα πραγματα

http://www.e-shop.gr/cpu-amd-fx-8350-40ghz-8-core-box-p-PER.559642

Στον επεξεργαστη θα ηθελα να επενδυσω καλα ωστε να με βγαλει για καιρο.Ειμαι διατεθειμενος δηλαδη αν αξιζει περισσοτερο καποιος Intel με λιγα περισσοτερα λεφτα να τον προτιμησω.Οποτε εδω δημιουργειται το πρωτο διλημμα.Intel ή AMD στα 200 ευρω περιπου ? Εχω διαβασει και το σχετικο σας αρθρο αλλα δεν μπορεσα να καταληξω καπου.

Καρτες RAM: Ελεγα προς το παρον να βαλω μια 8αρα και σε λιγο καιρο αμα χρειαστει να του κουμπωσω αλλη μια 8αρα. Γι αυτο σκεφτηκα καλυτερα για μια 8αρα παρα 2 4ρες.

Μετα για μητρικη,τροφοδοτικο,ψυκτρες κλπ δεν εχω ιδεα προς τα που να κοιταξω.Οποτε εδω θελω τα φωτα σας.

και μενει ο σκληρος δισκος,που λογικα θα βαλω SSD αλλα και παλι δεν ξερω προς τα που να κοιταξω και λογικα η θα παρω αλλον ενα φθηνο για εφεδρικο,η θα κρατησω τον παλιο μου.(δεν εχω σκοπο να φορτωσω τον βασικο με ταινιες,τραγουδια,φωτογραφιες κλπ μιας και ολα αυτα τα εχω σε εξωτερικο)

Αυτα απο εμενα προς το παρον.Ελπιζω να σας καλυψα και να μπορεσετε να με βοηθησετε γιατι δεν βλεπω να βγαζω ακρη.

Οποιαδηποτε αποψη/συμβουλη καλοδεχουμενη μιας και ειμαι ψιλοασχετος με αυτα τα θεματα.

Ευχαριστω

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Οι επεξεργαστές FX είναι δυστυχώς η χειρότερη δυνατή επιλογή. Πρόκειται για αρχαία μοντέλα του 2012, με κακό σχεδιασμό που τους δίνει πολύ χαμηλές επιδόσεις στο single core, όταν δηλαδή χρησιμοποιούνται λίγοι από τους πυρήνες. Συν ότι είναι σε μια νεκρή πλατφόρμα, για την οποία δεν βγαίνουν επεξεργαστές εδώ και τέσσερα χρόνια.

Επίσης, αν βάλεις μόνο μία οχτάρα μνήμη, χάνεις το Dual Channel DDR. Κάθε σοβαρή μητρική έχει τέσσερις θέσεις μνήμης, οπότε βάλε 2x4 τώρα και προσθέτεις 2x4 αργότερα.

Δες στον οδηγό αγοράς υπολογιστή τη σύνθεση των 750 ευρώ χωρίς την κάρτα γραφικών. Επίσης, αντί για το σκληρό δίσκο μπορείς να βάλεις τον SSD από τις συμπληρωματικές αγορές.

Giwrgos Rontogiannhs απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπερα Αγγελε και σε ευχαριστω πολυ.

Καταρχας μιας και θα ακολουθησω 100% τον οδηγο που μου εστειλες,απλα με αυτον τον επεξεργαστη http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-6500-320ghz-lga1151-box-p-PER.558499

στο θεμα του SSD ποιον απο τους δυο να προτιμησω μιας και η διαφορα χρηματων ειναι στα 4 ευρω και ο ενας ειναι 256GB και ο αλλος 500?και απ οτι βλεπω ειναι και της ιδιας σειρας.

http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-7ke256bw-850-pro-series-256gb-25-sata3-p-PER.306091

http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-750500bw-750-evo-500gb-25-sata3-p-PER.306138

UPS και ψυκτρα θα χρειαστω πιστευεις ?

Giwrgos Rontogiannhs απάντησε πριν 8 έτη

Με συγχωρεις,κατι ακομα.

Για εφεδρικο δισκο να κρατησω τον παλιο μου (ο οποιος ειναι αυτος αν δεν κανω λαθος) wdc wd2500jb-00gva0

θα ειναι κομπλε η θα δημιουργει θεματα στο καινουριο pc?

η να παρω αυτον που λεει ο οδηγος?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Βεβαίως, μπορείς να βάλεις όποιον επεξεργαστή για Socket 1151 θέλεις.

Η 850 pro και η 750 evo είναι εντελώς διαφορετικές σειρές. Η 850 pro έχει υψηλότερες επιδόσεις και ακριβότερη τιμή ανά gigabyte, η 750 evo έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα στην ίδια τιμή, και συγκριτικά χαμηλότερη απόδοση. Στη θέση σου θα επέλεγα τον 750 evo, γιατί είναι συνολικά ένας καλός SSD και δεν θα έχεις θέμα χώρου ό,τι κι αν εγκαταστήσεις.

Ψύκτρα θα χρειαστείς μόνο αν θέλεις χαμηλότερο θόρυβο, σαν ψύξη θα σε καλύψει η εργοστασιακή. Το UPS είναι γενικά καλή ιδέα, με τα χάλια που έχει η ΔΕΗ, μπορείς όμως να προσθέσεις και αργότερα.

Ο παλιός δίσκος είναι 100% συμβατός με το νέο PC, αν όμως είναι πάνω από 5 ετών μπορεί να αποτύχει από στιγμή σε στιγμή, μετά την πενταετία αυξάνεται στο πολλαπλάσιο η πιθανότητα αποτυχίας. Εγώ θα σου έλεγα να τον κρατήσεις μέχρι να χαλάσει, απλά φρόντισε να έχεις καλό backup των σημαντικών αρχείων σου.

Giwrgos Rontogiannhs απάντησε πριν 8 έτη

Καλημερα και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Σημερα ηρθε το αναφερομενο pc και προς το παρον ολα δειχνουν σιγα σιγα οτι η επιλογη ηταν πολυ καλη.Ευχαριστω πολυ Αγγελε για την βοηθεια.Μια τελευταια ερωτηση για να κλεισω :)

Για τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα,καλυτερα θα τρεχει το pc με τα win 10 τα 32ria η 64ρια ?

Προς το παρον του εχω βαλει τα 64ρια και δειχνει να πηγαινει κομπλε.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,

Εφόσον έχεις πάνω από 4GB RAM, η επιλογή των 64bit είναι η σωστότερη. :)