Σωκρατης Σαφλιακης ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια σας,

Θέλω να αγοράσω καινούργια κάρτα γραφικών. Μέχρι στιγμής, φαίνεται να έχω καταλήξει στην GTX 1650 4GB η οποία έχει μήκος 145mm και η οποία, σε σύγκριση με αυτήν που φοράει τώρα ο υπολογιστής μου, την GTX 650 1GB (147mm) είναι σχεδόν πανομοιότυπη στο μήκος και επομένως θα ταιριάξει όμορφα και ωραία.

Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχουν πολλές GTX 1650 με αρκετές διαφορές μεταξύ τους, τόσο στα specs (στην δύναμη) όσο και στο μήκος τους. Να πω κιόλας 1ον ότι η κάρτα που φοράει ΤΩΡΑ το PC μου, είναι τσίμα τσίμα στο μήκος που μπορεί να δεχτεί και στις (απ' ότι φαίνεται) 2 υποδοχές για GPU (ίδιο μήκος και οι 2) και πως ότι 2ον, αρκετές GTX 1650 που αξίζουν για τα λεφτά τους έναντι της συγκεκριμένης που έχω βρει στα 145mm είναι ΠΙΟ μακρουλές, έως και πολύ.

Η ερώτηση μου είναι και πιστεύω θα φανώ περίεργος αν μην τι άλλο, :D, αν οι πιο μακρουλές κάρτες γραφικών γενικά τέλος πάντων χωράνε όπως και να έχει.

Υποπτεύομαι ότι έχουν ένα fix μέγεθος αναγκαίο για να κουμπώσουν, όπως πχ στην δικιά μου μητρική τα 147mm που είναι just της GTX 650 που τώρα φοράει το pc και ξέρω 'γω, το υπόλοιπο περισσεύει και στέκεται όρθιο χωρίς κάποιο τεχνικό πρόβλημα Ή, απλά και φυσικά, αν τέλος, ΑΥΤΌ το μέγεθος χωράει η μητρική η δικιά μου σε κάρτα/ες γραφικών και άρα δεν μπορούν να κουμπώσουν πιο μακρόστενες κάρτες γραφικών.

Εγώ, δεν έχω απαιτήσεις τρελές εν προκειμένης, μόνο LOL παίζω και απλώς ψάχνω την πιο φθηνή λύση σε GPU καθώς είναι το μόνο στο οποίο υστερεί το pc μου (Πολύ όμως :/ ), για να είμαι ειλικρινής που μου σπάει τα νεύρα και μου έρχεται να σταματήσω να παίζω από το pc μου.

Θα ήθελα, τέλος να μου πείτε αν φέρει διαφορά σημαντική η μνήμη τύπου GDDR5 με τις τύπου GDDR6 και πόσο καλή κάρτα γραφικών θεωρείτε την συγκεκριμένη που είναι αυτή που πρωτοείπα ότι φαίνεται πως θα πάρω (Η συνδεσιμότητα με την οθόνη του pc μου ταιριάζει στο DVI-D που έχει αυτή η κάρτα). Σας δίνω το link :
https://www.multicopter.gr/product/12726/iy-perifereiakaeksartimata-iykartes-grafikonpalit-geforce-gtx-1650-4gb-stormx-ne51650006g1-1170f-pliromi-kai-se-eos-36-doseis!!!-/

Ευχαριστώ πάρα πολύ και χίλια συγνώμη για τα πάρα πολλά που έγραψα αλλά τα ένιωθα αναγκαία να τα πω! Να είστε πάντα καλά!!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Σωκράτη

Το μήκος της κάρτας γραφικών δεν επηρεάζει σε κάτι, καθώς μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τη μητρική χωρίς πρόβλημα. Αν είναι πολύ μεγαλύτερη, υπάρχουν ειδικές βάσεις για να μην πέφτει όλο το βάρος στη μητρική. Αυτό που σε νοιάζει είναι να χωράει στο κουτί.

Αν σε ενδίεφερε το απαιτητικό gaming, θα έπρεπε να πας σε όσο το δυνατόν ταχύτερη VRAM. Για μέτριο gaming δεν θα σε επηρεάσει ιδιαίτερα.