Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΧωρίζονται τα φλασάκια USB σε διαμερίσματα;
ftsiouris ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σε όλους
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα φλασάκι USB 128 Gb και να το χωρίσω σε τρία διαμερίσματα (partitions) με τον εξής σκοπό: Στο πρώτο διαμέρισμα να δημιουργήσω ένα αντίγραφο ασφαλείας ειδώλου του συστήματος, στο δεύτερο να δημιουργήσω αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων μου και στο τρίτο να δημιουργήσω έναν δίσκο αποκατάστασης. Στη σκέψη αυτή οδηγήθηκα επειδή "έχασα" 3 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους (έναν HDD και δύο SSD) σε λιγότερο από δύο μήνες και επειδή διάβασα σε άρθρο του Άγγελου ότι οι εξωτερικοί σκληροί είναι πολύ ευαίσθητοι και δεν αντέχω να επαναλάβω τη διαδικασία εγκατάστασης των προγραμμάτων μου. Είναι, όμως, σωστή η σκέψη αυτή; Διαιρούνται τα φλασάκια σε διαμερίσματα όπως οι σκληροί δίσκοι ή όχι;
Ευχαριστώ

2 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ναι μπορείς να κάνεις partitions σε usb flash

ftsiouris απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα σε όλους
Τελικά η παραπάνω σκέψη μου αποδείχτηκε τραγικά λανθασμένη. Γιατί, ναι μεν ο Άγγελος είχε δίκιο και το φλασάκι χωρίζεται, πράγματι, σε διαμερίσματα (partitions) και το χώρισα με το EASEUS Partition Master που μου υπέδειξε, όμως τα Windows 10 βάζουν δύο εμπόδια στην πραγματοποίηση του σκοπού μου:

  1. Αναγνωρίζουν μόνο το πρώτο διαμέρισμα στο φλασάκι και αγνοούν τα άλλα δύο. Αυτό το αναφέρει και το EASEUS Partition Master, το οποίο δεν καθορίζει γράμματα στο δεύτερο και τρίτο διαμέρισμα και όταν προσπαθώ να τα καθορίσω εγώ με την εντολή "Change drive letter" εμφανίζει μήνυμα που λέει " ...... Τα Windows αναγνωρίζουν μόνο το πρώτο πρωτεύον partition σε ένα μεταφερόμενο μέσο. ......."
  2. Δεν δημιουργούν αντίγραφο ασφαλείας ειδώλου του συστήματος σε φλασάκι. Όταν το καθορίζω σαν θέση του αντιγράφου ασφαλείας εμφανίζεται το μήνυμα: "Η μονάδα δίσκου δεν είναι έγκυρη θέση αντιγράφου ασφαλείας" και δεν μου δίνει δυνατότητα να συνεχίσω.

Τα παραπάνω τα αναφέρω αφενός για ενημέρωση του forum (ώστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος και άλλοι φίλοι που είναι εξίσου άσχετοι με εμένα) και αφετέρου για αναζήτηση τρόπου παράκαμψης των παραπάνω εμποδίων, αν υπάρχει τέτοιος και τον γνωρίζει κάποιος από τους φίλους του forum.
Ευχαριστώ