Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΨάχνω αναβάθμιση για MMORPG στα 60 FPS/1080p
Black Wolf ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια χαρά,

Μπαίνω στο θέμα αμέσως.

Θέλω να πάρω ένα σύστημα που να μπορεί να παίζει παιχνίδια όπως TERA, Vindictus και Guild Wars 2 στα 1080p με 60 FPS σταθερά (πάνω κάτω) και να συκώνει και streaming και επεξεργασία βίντεο.
Θα ήθελα να τονίσω οτι όλα αυτά τα παιχνίδια χρησιμοποιούν τον CPU αρκετά πιο πολύ από την GPU, και έτσι... θέλω η αναβάθμιση να δώσει πιο πολύ βάρος στον επεξεργαστή, εφόσον έχω ήδη μια GTX 650 2GB η οποία αν και όχι πολύ δυνατή, είναι αρκετή για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Και αυτός είναι επίσης και ο λόγος για τον οποίο γράφω εδώ, γιατί τα builds του κύριου Άγγελου δίνουν έμφαση στη κάρτα γραφικών. Επίσης, χρειάζομαι και οθόνη.

Με λίγα λόγια: Χρειάζομαι υπολογιστή που να μπορεί να παίζει TERA, Vindictus και Guild Wars 2 στα 60 FPS σε 1080p, και τη δυνατότητα να κάνει stream και να χρησιμοποιεί προγράμματα όπως Photoshop και Sony Vegas χωρίς να κάνει rendering για χρόνια.

Αυτή τη στιγμή έχω επεξεργαστή Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz, κάρτα γραφικών GTX 650 και 6GB ότι νάνε RAM. Απ' ότι καταλαβαίνετε , σέρνεται.

Τα λεφτά για την αναβάθμιση είναι 750 € και σκοπεύω να τα πάρω όλα από το e-shop.

Ευχαριστώ.

-Αιμίλιος

7 Απαντήσεις

Black Wolf απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Κύριε Άγγελε.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι η κάρτα γραφικών είναι σχεδόν εντελώς ασήμαντη, οπότε αν δείτε ότι η τιμή της GPU κρατάει τα άλλα πίσω (π.χ. κατώτερος επεξεργαστής για να χωρέσει και μια κάρτα γραφικών στο καλάθι), θα ήταν καλύτερο να μην επιλέξετε καμία κάρτα γραφικών, να μείνω με τη GTX 650 προς το παρόν και να πάρω καινούργια κάρτα γραφικών στο μέλλον. Εκτός αν κρίνετε εσείς ότι η GTX 650 θα κάνει τρελό bottleneck στον καινούργιο επεξεργαστή σε αυτά τα παιχνίδια. Και σχετικά με την οθόνη, προτιμώ να ειναι 24"+.

Δηλαδή χρειάζομαι: Κουτί, τροφοδοτικό, επεξεργαστή, μνήμες, οθόνη (24"+) και έναν SSD αν γίνεται τουλάχιστον για το λογισμικό. Τα άλλα τα έχω ήδη και σκοπεύω να τα μεταφέρω. Βέβαια, με αυτή τη λογική έχω επίσης και κουτί... αλλά θέλω αυτό το "new computer feeling" + ότι το τρέχον μου κουτί (Thermaltake Swing) δεν έχει καλή ψύξη.

Επίσης, θα ήθελα να κάνω και μια ερώτηση για την ενέργεια του υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή, επειδή αν το τροφοδοτικό είναι εντάξει τότε δεν θα χρειαστώ ούτε τροφοδοτικό.

Βλέπετε, αν κλείσω (shut down) το PC μου για πάνω από μια ώρα, το επόμενο boot δεν θα γίνει. Ούτε boot checks ούτε τίποτα. Καθόλου εικόνα. Και τα LEDs του κουτιού + οι λάμπες που έχω βάλει τρεμοσβήνουν. Επίσης, αν πάω κοντά στο τροφοδοτικό, ακούω έναν ηλεκτρικό ήχο σαν... σπίθες να το πω; Δεν ξέρω. Μετά από όλα αυτά, για να ξανά λειτουργήσει το σύστημα κανονικά, πρέπει να βγάλω την μπαταρία της μητρικής και να την ξανά βάλω. Με λίγα λόγια, ένα reset στο BIOS λύνει προσωρινά το πρόβλημα με την ενέργεια και το boot και όλα πάνε ρολόι όταν το σύστημα ανοίξει. Βέβαια, δεν κλίνω το PC πλέον λόγο αυτού του προβλήματος. Χρησιμοποιώ το sleep mode των Windows το οποίο ενεργοποιήται μετά από κάμποσο idleness, για να κουλάρει ο υπολογιστής αλλά χωρίς να κλείσει εντελώς και να μου πετάξει αυτό το πρόβλημα ενέργειας πάλι. Και εννοείται βέβαια πως όλη αυτή η "βγάλε-βάλε" διαδικασία είναι πολύ ενοχλητική και κουραστική. Μήπως ξέρετε εσείς τι μπορεί να φταίει εδώ; 'Η η μητρική ή το τροφοδοτικό είναι σίγουρα, άλλα ίσως να γλίτωνα χρήματα αν το τροφοδοτικό βαστάει ακόμα. Το τροφοδοτικό είναι ένα της be quiet! στα 450W και η μητρική είναι η P5Q3 Deluxe της ASUS.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εφόσον το πρόβλημα λύνεται κάνοντας reset στο BIOS, είναι 90% βέβαιο πως φταίει η μητρική, αν και σίγουρα είναι ύποπτο το ότι ακούς ηλεκτρικό θόρυβο από το τροφοδοτικό.

Εγώ θα σου έλεγα για καλό και για κακό να βάλεις ένα καινούριο τροφοδοτικό. Έτσι κι αλλιώς, με τα χρήματα που θέλεις να δώσεις, είσαι εξαιρετικά άνετος.

Αυτά τα υποσυστήματα σου προτείνω:

Motherboard: GIGABYTE GA-Z97P-D3 €109,17
Επεξεργαστής: INTEL CORE I5-4690 3.50GHZ LGA1150 €235,90
Μνήμη: G.SKILL 8GB (2X4GB) 2400MHZ CL10 €89.00
Τροφοδοτικό: CORSAIR VS SERIES VS450 - 450W €41.61
Κουτί: THERMALTAKE COMMANDER G41 €79.03
Οθόνη: BENQ RL2455HM 24'' €199,00

Σύνολο: €753,71

Black Wolf απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ πολύ κύριε Άγγελε.

Σχετικά με την οθόνη, μήπως μπορείτε ναι σχολιάσετε την Samsung S27D590P (http://www.e-shop.gr/samsung-s27d590p-27-monitor-p-PER.157494); Εκτός από τα παιχνίδια, πιστεύετε πως θα ήταν μια καλύτερη επιλογή για πολλές ώρες χρήσης και επεξεργασία βίντεο; Αξίζει τα έξτρα λεφτά;

Ευχαριστώ και πάλι.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

H Benq που σου πρότεινα έχει χρόνο απόκρισης 1ms, είναι ασύγκριτα καλύτερη για τα παιχνίδια.

Τώρα, αν προτιμάς τις 27 ίντσες από τις 24, συμπαθητική επιλογή είναι η Samsung, έχει και το panel PLS που είναι αντίστοιχο του IPS, για καλύτερη απόδοση των χρωμάτων.

Black Wolf απάντησε πριν 9 έτη

Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας. Έχω μια τελευταία ερώτηση. Γιατί το build με τα 1400€ έχει την 290X αντί για μια GTX 970; Η 970 είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή και μάλλον έχει καλύτερες επιδόσεις...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Γιατί όταν κάποιος δίνει 1400 ευρώ για Gaming PC, είναι αναμενόμενο να έχει μια οθόνη τουλάχιστον 1440p, όχι απλή Full HD.

Σε αναλύσεις άνω του Full HD η 290X έχει καλύτερες επιδόσεις από την GTX 970.

http://i.imgur.com/zMaqsVl.png

Black Wolf απάντησε πριν 9 έτη

Αααα! Τώρα βγάζει νόημα! Δεν το ήξερα αυτό για την R290X. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση και γενικά όλη τη βοήθεια σας. Καλή σας μέρα και καλό Πάσχα!

-Αιμίλιος