Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΨάχνω λύση για παλιό υπολογιστή Dos
Anna Si ρώτησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα και καλή Κυριακή,
Έχω έναν παλιό υπολογιστή Dos ο οποίος δεν έχει οθόνη. Δοκίμασα να συνδέσω μία κλασική οθόνη που έχω με VGA αλλά συνειδητοποίησα πως δεν συνδέεται καθώς το βύσμα της οθόνης είναι 15pin εννοώ υποδοχή του υπολογιστή φαίνεται να είναι 9pin. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για το τι επιλογές έχω. Να συνεχίσω να ψάχνω, αν και μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι, για κάποια αντίστοιχη οθόνη (αν υπάρχει); Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος, κάποιο κόλπο, κάποια πατέντα ίσως με ανταπτορακι, πού να μου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσω την οθόνη με VGA που ήδη έχω με τον υπολογιστή αυτόν; Παραθέτω δύο φωτογραφίες από την πίσω πλευρά του υπολογιστή για να σας βοηθήσω περισσότερο και μία απο το βύσμα VGA της οθόνης που έχω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου! Ένα αντάπτορας θα σε καλύψει. Στην Ελλάδα δεν βρήκα κάποιον διαθέσιμο, αλλά στα Ευρωπαικά Amazon και το eBay υπάρχουν πάρα πολλοί. Πρέπει να ψάξεις για DB9 Male To VGA 15 Pin.

Anna Si απάντησε πριν 8 μήνες

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έριξα μια ματιά και όντως υπάρχουν αρκετά τετοια ανταπτορακια στα ξενα eshop. Θα το ψάξω περισσότερο. Να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Θα μπορούσα ίσως να φορτώσω μία κάρτα οθόνης με VGA απο άλλον υπολογιστή που έχω και να δοκιμάσω να συνδέσω την VGA οθόνη ή δεν θα τη σηκώσει η μητρική; Το να κάνω τον κόπο και μη δουλέψει καθόλου δεν με πειράζει, αυτό που δεν ξέρω και φοβάμαι είναι να μην <<σηκώσει>> την πλακέτα και να την κάψει.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Αν η μητρική έχει κανονοκα διαθέσιμες PCI θύρα για κάρτα γραφικών, μπορείς κανονικά. Η μητρική δεν έχει κάποιον κίνδυνο. Αυτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι το τροφοδοτικό να είναι αρκετά watt για την κάρτα που θα βάλεις.

Anna Si απάντησε πριν 8 μήνες

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. 

Anna Si απάντησε πριν 8 μήνες

Καλημέρα,
Αγόρασα ένα ανταπτοράκι απο το Amazon που απο τη μία πλευρά έχει 9pin αρσενικό βύσμα και από την άλλη 15pin vga θηλυκό. Το συνέδεσα κανονικά απο τη μία πλευρά στην παλιά μονάδα και απο την άλλη συνέδεσα την vga οθόνη. Δεν λειτουργεί. Δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Η μονάδα ανάβει κανονικά. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει ή αν χρειάζεται κάτι επιπλέον;