Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΨύκτρα για τον νέο επεξεργαστή μου.
John Roussos ρώτησε πριν 6 έτη

Θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα.

  1. η CPU που έχω είναι core i7-8700 με την εργοστασιακή ψύκτρα που κάνει θόρυβο όταν παίζω παιχνίδια. Έχω δεί στο e-shop μιας της Zalman (https://www.e-shop.gr/zalman-cnps9800-max-high-performance-cpu-cooler-p-PER.815001) αλλα δεν ξέρω αν θα κάνει θόρυβο και αυτή. Μπορείς να μου προτείνεις μια άλλη μέχρι 50 €? Επίσης πόσο είναι το αθόρυβο στα db?
  2. Θέλω ενα πρόγραμμα να κάνει monitor θερμοκρασίες κλπ. Τα Smart FAN , HWinfo etc μου εμφανίζουν πολλούς επεξεραστές και πολλές θερμοκρασίες. Έβαλα της ASUS (έχω την Prime z370-a) την ai suite αλλα μόλις το κάνω εγκατάσταση ο ανεμιστήρας καθε λίγο και λιγάκι παέι πιο γρήγορα και πέφτει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

2 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Για το 1 θα σου γίνει σύντομα κάποια πρόταση.
Για το 2, σου δείχνουν πολλούς επεξεργαστές και πολλές θερμοκρασίες γιατί ο επεξεργαστής σου έχει πολλούς πυρήνες. Όποιο πρόγραμμα και να βάλεις, τις ίδιες θερμοκρασίες θα βλέπεις. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιάννη,
Αυτή είναι αρκετά πιο αθόρυβη, με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, στα 20db. Γενικά οτιδήποτε κάτω από 30db θεωρείται αθόρυβο.
Όλα τα προγράμματα μέτρησης θερμοκρασίας εμφανίζουν ξεχωριστά τον κάθε πυρήνα του επεξεργαστή, αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά. Επίσης τα προγράμματα παίρνουν δεδομένα από τους ίδιους αισθητήρες, οπότε είναι απίθανο να δεις διαφορετικές θερμοκρασίες σε διαφορετικά προγράμματα. Κράτα όποιο σου αρέσει καλύτερα σαν εμφάνιση.