giorgos kakourakis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα έχω έναν  Ryzen 5 2400g με την ψύκτρα της amd, του έχω κάνει overclock τόσο στην συχνότητα του επεξεργαστή όσο και στην κάρτας γραφικών. Ο επεξεργαστής δουλεύει στα 3750ghz και η κάρτα γραφικών στα 1500mhz, το σύστημα μου είναι σταθερό με αυτές τις τιμές. Σε περίπτωση που τοποθετούσα κάποια καλύτερη ψύκτρα θα μπορούσα να ανεβάσω παραπάνω τις τιμές αυτές ή δεν είναι κανόνας.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ενσωματώνει την τεχνολογία precision boost, η οποία κάνει αυτόματο overclock ανάλογα την ψύξη.
Όσο καλύτερη η ψύξη, τόσο υψηλότερη η συχνότητα του επεξεργαστή. Οπότε δεν χρειαζόταν να κάνεις χειροκίνητο overclock. 
Σε κάθε περίπτωση, με μία καλύτερη ψήκτρα μπορείς να πετύχεις υψηλότερους χρονισμούς στη CPU. Η μητρική δεν έχει κάποια σχέση.

giorgos kakourakis απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα, έχεις κάποια ψύκτρα να μου προτείνεις? Κατα προτίμηση με rgb και να μην δημιουργεί πρόβλημα στην τοποθέτηση των μνημών γιατί χρησιμοποιώ και τα τέσσερα slots και οι μνήμες μου είναι ψηλές.
Σευχαριστω πολύ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Γιώργο μέχρι τι ποσό μπορείς να διαθέσεις;

giorgos kakourakis απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, παρήγγειλα ήδη μια cryorig m9a, την πήρα επειδή διάβασα σχετικά καλές κριτικές αλλά κυρίως λόγω μεγέθους, δεν ήθελα κάποια που να μου κρύβει τη μητρική. Ελπίζω να σε βρίσκει σύμφωνο η επιλογή μου αλλιώς προλαβαίνω να ακυρώσω την παραγγελία, πάντως μέχρι 30 euro κοιτούσα. Οπότε με την νέα ψύκτρα ενεργοποιώ το precision boost από το bios και κάνω overclock μόνο στα γραφικά?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Θα σε καλύψει η ψήκτρα που παράγγειλες. Δεν χρειάζεσαι κάποια διαφορετική.
Ακριβώς, θα ενεργοποιήσεις το precision boost και όλα θα γίνουν αυτόματα. Το overclock για τα γραφηκά είναι ανεξάρτητο, οπότε το φτιάχνεις μόνος σου. 

giorgos kakourakis απάντησε πριν 5 έτη

Οκ σ'ευχαριστώ, το airflow στο κουτί μου θα χρειαστεί κάποια αλλαγή με τον ανεμιστήρα της ψύκτρας να φυσάει προς το μπροστά μέρος του κουτιού? Αυτή την στιγμή έχω τέσσερις, δύο μπροστά που βάζουν αέρα, έναν στο πίσω και έναν στο πάνω μέρος που βγάζουν, το κουτί μου είναι το nzxt source s340.
Σίγουρα υποστηρίζει ο επεξεργαστής μου precision boost? Έψαξα στο bios μόνος μου άλλα και με οδηγό το youtube αλλά δεν βρήκα από που μπορώ να το ενεργοποιήσω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Το airflow στο κουτί σου είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να πειράξεις κάτι. 
Όλοι οι Ryzen 2ης γενιάς διαθέτουν τη τεχνολογία Precision Boost και XFR, απ' ότι βλέπω στο site της εταιρίας. 
Κάπου θα υπάρχει η σχετική ρύθμιση στο BIOS της μητρικής και δεν το παρατήρησες. Το περιβάλλον αλλάζει από μητρική σε μητρική, οπότε δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς που βρίσκεται.