Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΠρόβλημα με το DVD του υπολογιστή
Albertos Sabah ρώτησε πριν 9 έτη

 Καλησπέρα. Έχω εδώ και περίπου ένα χρόνο ένα Dell Inspiron 3537 με μοντέλο DVDR το: HL-DT-ST DVD+-RW GU90N. Εδώ και περίπου ένα μήνα σε ορισμένα DVD μόλις τα γράψει, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας Writing lead-out βγάζει ένα error "Could not perform end of Disc-at-once", "SCSI command aborted" και βγάζει ότι απέτυχε η εγγραφή. Ωστόσο, όταν πάω να το παίξω το υλικό που έχει γράψει, συνήθως παίζει μια χαρά.
Ψάχνοντας το πρόβλημα στο ίντερνετ, βρήκα μια νεότερη έκδοση του firmware. Οταν πάω να την τρέξω (σε μορφή .exe) βγάζει μήνυμα "Valid ATAPI device can not be found". 
Αναζητώντας πάλι στο ιντερνετ, κάποιοι έγραφαν ότι το τελευταίο error οφείλεται στο ότι κάποιοι υπολογιστές έχουν RAID Controllers, ωστόσο ο υπολογιστής μου δεν έχει κάτι τέτοιο.
Το λειτουργικό μου είναι Windows 7 Ultimate.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον κόπο σας.
 

2 Απαντήσεις

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 9 έτη

Φίλε μου πριν προβείς σε αναζήτηση για ενημερωμένο firmware, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και κανα δυο ακόμα προγράμματα εγγραφής έτσι από περιέργεια να δεις αν ολοκληρωθεί σωστά η εγγραφή. Το Ashampoo Burning Studio Free είναι μία καλή επιλογή όπως επίσης και το InfraRecorder που βγαίνει και σε Portable έκδοση.

Albertos Sabah απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση Κώστα. Θα δοκιμάσω και τα προγράμματα που προτείνεις και θα επανέλθω. :)