Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΌλες οι μητρικές δεν θα έπρεπε να λειτουργούν με όλα τα σωστά σε watt τροφοδοτικά?
Νίκος Δημητρούκας ρώτησε πριν 8 μήνες

Είχα αγοράσει πριν περίπου 6 μήνες έναν υπολογιστή κομμάτι κομμάτι και τον έφτιαξα μόνος μου .  Απο  την αρχή έβγαζε πεόβλημμα στην επανεκκίνηση ,δλδ έκλεινε αλλά δεν άνοιγε πάλι , το έψαξα λίγο μόνος μου κάνοντας ενημερώσεις bios update , format κλπ. Άλλαξα μέχρι και τροφοδοτικό , αλλά τπτ . Το πήγα σε τεχνικό μου λέει έχει πρόβλημμα στην μητρική γτ όλα τα άλλα  λειτουργούν κανονικά . Το υλικό είναι ένα asus x570p . Το στέλνω στον πωλητή ,δλδ το e-shop και μου λένε είναι θέμα ασυμβτότητας και ότι αυτοί δεν έχουν ευθύνη , και ότι το δοκίμασαν με δύο δικά τους τροφοδοτικά και λειτούργησε κανονικά η επαννεκίνηση , εγώ τους λέω ότι έχουν ευθύνη γιατί μια μητρική δεν είναι λογικό να μην λειτουργεί με ένα τροφοδοτικό που έχει τις ανάλογες προδιαγραφές (μιλάμε για ένα corsair cv550 80+bronze) αλλά και με άλλο 2ο που δοκιμάστηκε και δεν μπορώ να παίζω ρωσική ρουλέτα με το ποιό τροφοδοτικό θα πάρω ...
Παίρνω τηλ . το support της asus και αυτοί ισχυρίζονται ότι αφού δεν το χρησιμοποίησα με κάποια από τα συνηστόμενα τροφοδοτικά , (τα οποία δεν αναφέρονται στον οδηγό της συσκευασίας που παρέλαβα και ούτε τα βρήκα στο site τους ) δεν έχουν ευθύνη. 
Σαν τι σας ακούγεται εσάς αυτό ? 
Συμβαίνει να υπάρχει αυτό που λένε ασυμβατότητα μεταξύ τροφοδοτικού και μητρικής ? Και να μην το κάνει μόνο σε ένα τροφοδοτικό αλλά σε 2...τυχαία ? 
Μπορείτε εσείς να βρήτε που αναφέρονται τα συνιστόμενα τροφοδοτικά για χρήση με την asus x570p μητρική ?
Μπορώ να ξερώ αν με δουλεύουν , αν έχει όντως πρόβλημα η μητρική μου , υπάρχει κάποιος τρόπος να το διπιστώσουμε ? Κάποιο πρόγραμμα που να ελέγχει την μητρική ?
Συνηθίζουν να προσπαθουν να αποφύγουν την αντικατάσταση ? Είναι πάγια τακτική τους πχ στο e shop ? 
Εφόσον έχω είδη μια γνώμη από τεχνικό μπορώ να τους πιέσω ν μου την αντικταστήσουν ? 

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα Νίκο, το μόνο που μπόρεσα να βρω στο manual της μητρικής είναι τα εξής:
• For a fully configured system, we recommend that you use a power supply unit(PSU) that complies with ATX 12 V Specification 2.0 (or later version) and provides a minimum power of 350 W.
• We recommend that you use a PSU with a higher power output when configuring a system with more power-consuming devices. The system may become unstable or may not boot up if the power is inadequate.
• If you want to use two or more high-end PCIe x16 cards, use a PSU with 1000W power or above to ensure the system stability.
Από ότι βλέπω το τροφοδοτικό που χρησιμοποίησες είναι ΟΚ. Γενικά μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που σου είπαν τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από το e-shop.
 

 

Νίκος Δημητρούκας απάντησε πριν 8 μήνες

λοιπόν έβγαλα άκρη ... 

Κατ'αρχας επέμενα με την asus και τελικά σε γραπτό e mail μου έστηλαν οτι και εσείς , ο πρώτος που μ απάντησε τηλεφωνικά μου έδωσε  αρκετά διαφορετική απάντηση από τους υπόλοιπους , μου ονομάτησε κάποια τροφοδοτικά που λέει ότι έχει δοκιμαστεί το chipset της asus x570p και πιστοποιημένα λειτουργεί , αλλά για τα αλλά αν δεν λειτουργεί μου είπε δεν είναι δικό μας πρόβλημμα . Ίσως διπλωματικά να μην ήταν καλή απάντηση γιατί δεν υπάρχει κάτι δημοσιευμένο στο site της asus (άρα γιατί μας βασανίζετε και αν το ξέρετε γιατί δεν το λέτε ??) ,αλλά δεν ήταν και τελείως ψέμα γιατί όντως αποδείχθηκε ότι το corsair cv 550 80+bronze ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ asus x570-p.
Τελικά ήταν όντως θέμα ατυχίας , δεν ξέρω για το δεύτερο τροφοδοτικό της thermaltke γιατί το γύρισα καπάκι πίσω στον έμπορο , αν και ισχυρίστηκε ότι με αλλες μητρικές δουλεύει κανονικά μου ήταν άχρηστο .  Όπως και να χει το ξεχνάω αυτό . 
Μετά από αρκετό πρήξιμο στο eshop  και αφού επέμεναν ότι με όλα τα τροφοδοτικά που το δούλεψαν η μητρική μου λειτουργεί κανονικά , τους κατάφερα να μου ανταλλάξουν το τροφοδοτικό με ένα άλλο που θα μου πιστοποίούσαν ότι λειτουργεί με το σύστημά μου ...χώρις κόστος για μένα . Τους άφησα το corsair, πήρα ένα πάνω κάτω στην ίδια τιμή και ζήσαν αυτοί καλά και εγώ καλύτερα ...
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας