Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΌταν αυξάνω την ταχύτητα της μνήμης, ο υπολογιστής δεν μου βγάζει σήμα στην οθονη
Aggelos Koukos ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα.
Στον υπολογιστή της μητέρας μου, που τον εγκαταστήσαμε σήμερα, εχω μια μητρική Asus Prime b350 plus και εχω πάνω έναν Ryzen 3, 2200G. Μπήκα στο bios να αυξήσω την ταχύτητα των μνημών. Τις έβαλα στα 3200Mhz που είναι οι μνημες. Όταν έκανα επανακκίνηση όμως, από κεινη τη στιγμή δεν μου εδίνε σήμα στην οθόνη. Έτσι αποσυνέδεσα το τροφοδοτικό, έβγαλα και τη μπαταρία της μητρικής και μετά το ξανασυνέδεσα. Και μου λειτούργησε. Δεν πείραξα τις μνήμες και εκανα κανονικά την εγκατάσταση των Windows. Τώρα, είπα να ξαναδοκιμάσω να αυξήσω την ταχύτητα της μνήμης, έτσι μπήκα πάλι στο bios. Έπαθα όμως το ίδιο πράγμα. 
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Αν βγάλω την μπαταρία της μητρικής ξανά, για να χάσει τις ρυθμίσεις της, πειράζει; Θα χαθεί και το λογισμικό ή κάτι, όταν το ξανασυνδέσω θα τρέξει κανονικά το λογισμικό; Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό, ή να καλέσω τεχνικό, γιατι καλό θα ήταν να τρέξω τις μνήμες στη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν. 

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Άγγελε
Όταν αφαιρείς τη μπαταρία, απλά γίνεται reset το BIOS. Δεν υπάρχει κίνδυνος, αρκεί να είσαι προσεκτικός κατά την αφαίρεση της μπαταρίας.
Είναι πιθανό να έχουν κάποιο πρόβλημα οι μνήμες και να μην μπορούν να λειτουργήσουν στα 3200MHz.
Μπορείς να δοκιμάσεις να ρυθμίσεις τις μνήμες σε λίγο χαμηλότερη ταχύτητα, αλλά καλύτερα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα για αντικατάσταση. 

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Ωραια, Και μετα θα πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στο bios η τις αφηνω οπως εχουν?

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Για παραδειγμα δεν μου εχει τη σωστη ωρα. Πως φτιαχνω την ωρα?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Εννοείς ότι δείχνει λάθος ώρα στο BIOS; Αν ναι, κάνε μια εκκίνηση τον υπολογιστή και δες αν φτιάξει αυτόματα. 

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Ναι. Έκανα εκινηση στον υπολογιστή αλλά δεν έφτιαξε

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Μήπως το BIOS σε αφήνει να επεξεργαστείς την ώρα; 

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Το προσπάθησα, αλλά όχι. Μου κάνει εντύπωση πάντως, γιατί η μητρική είναι καινούρια. Το σαββατο την αγόρασα. Δεν παίζει να έχει χαλάσει η μπαταρία. Και την έβγαλα προσεκτικά. Λετε να έκανα καμιά ζημιά στη μπαταρία?

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Ενταξει βρηκα πως να την αλλαξω την ώρα και την άλλαξα χειροκινητα. Λέτε να δημιουργήσει αυτό κανενα προβλημα; Θέλω να πω, η ώρα δεν πρέπει να ειναι ακριβώς συγχρονισμενη;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ίσως δεν είχαν τα Windows το χρόνο να ελέγξουν με τον ntp server για την ώρα. Μην σε ανησυχεί η χειροκίνητη ρύθμιση, εφόσον έχεις στο περίπου τη σωστή ώρα και τη σωστή χρονική ζώνη, το πιθανότερο είναι πως τα Windows θα τη διορθώσουν.

Aggelos Koukos απάντησε πριν 5 έτη

Α τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Ωραία, μου έφυγε ένα άγχος. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Εγκατέστησα windows 10 σπασμένα. Ενας φίλος μου, μου τα εγκατέστησε. Το βράδυ που έκατσα να το δω λίγο το pc, παρατήρησα ότι δεν μου είχε κουμπί, για την αναστολή λειτουργείας. Έχει μονο δηλαδη το "Επανεκίνηση" και το "Αναστολή λειτουργίας"
Το πρωί που το πήγα και το συνεδεσα στην οθόνη της μητέρας μου, πριν ανοιξει το λογισμικό, είδα ότι έκανε και καλά μια επιδιόρθωση στο δίσκο (C) και όταν άνοιξε τα Windows, η επιλογή της "Αναστολής" υπήρχε. 
Όταν πήγα να κάνω Τερματισμό Λειτουργείας όμως πάγωσε η οθόνη και σταματήσε να δεχεται εντολές. Μετά μου έβγαλε μπλε οθονη και έκανε επανεκκίνηση. Το pc λειτουργούσε κανονικά. Όταν πήγα να κάνω Τερματισμο Λειτουργίας, πάλι το ίδιο. Το δοκιμάσα δυο τρείς φορές. 
Λέτε να φταίνε τα σπασμένα Windows? Φώναξα, να έρθει ο τεχνικός να το δει, αλλά από περιέργεια, ήθελα και τη δικιά σας γνώμη.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν είναι απαραίτητο το φταίνε τα σπασμένα Windows, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα κάνεις επιδιόρθωση:
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-10-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/