Konstantinos Giakas ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερα εχω ενα συστημα με ryzen 5 2400g , 1060 3gb mini  ITX OC , 16gb ram 3000mhz . Για καποιο λογο ενω η καρτα στα benchmarks που την εχω τρεξει παει σε full load 97-100% usage οταν παιζω κυμμαινεται γυρω στο 20-40% με αποτελεσμα να παιζω τα παιχνιδια με πολυ ασχημα fps ( Πχ. το λολ στην αρχη το επαιζα με 190-220 φπς και μετα απο καποιο διαστημα εως σημερα  το σηκωνε μεχρι 80μαξ . ) .Απο τις συζητησεις που εχω κανει εως τωρα η καρτα και απο τα νουμερα φαινεται να μην εχει θεμα. Bottleneck φαινεται να ειναι αλλα δεν νομιζω θεωρω ειναι ισορροπημενα τα κομματια. Καποιοι μου ανεφεραν πως επειδη ο επεξεργαστης δουλευει σε single core φταιει. Και ειμαι στην φαση τωρα που θελω να αλλαξω ή cpu ή gpu και δεν ξερω τι. Σε αλλαγη cpu θα πηγαινα σε 3600 με αποτελεσμα να εχω bottleneck με την 1060 και σε αναβαθμιση gpu θα πηγαινα σε 1660super που θα ειμαι καλα σε θεμα bottleneck. Θα ηθελα καποια γνωμη για το τι μπορει να φταιει στο παρον συστημα που ανεφερα πανω για να καταληξω και σε τι θα αναβαθμισω . Να προσθεσω πως drivers της καρτας ειναι κατεβασμενοι, το μονο που δεν εκανα ειναι ενα φορματ σε ολο τον δισκο που το εχω ως τελευταια επιλογη. Υπαρχει περιπτωση να ειναι και θεμα software;

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε

Θεωρώ απίθανο να υπάρχει bottleneck, καθώς ο επεξεργαστής σου δεν είναι ιδιαίτερα αδύναμος.

Έχεις δοκιμάσει να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers γραφικών και να πειραματιστείς με διάφορες εκδόσεις τους (αν υπάρχουν);

Το ιδανικό είναι να κάνεις format για να σιγουρευτείς πως δεν είναι πρόβλημα λογισμικού.

Konstantinos Giakas απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα, ναι εχω εγκαταστησει 2-3 φορες ξανα του drivers της καρτας εχω κατεβασει τωρα και μια παλιοτερη εκδοση αλλα τιποτα. Παλι τα ιδια μου κανει σε θεμα φπς. Ναι ,τωρα μενει μονο το φορματ . Θα το δοκιμασω και αυτο και θα επιστρεψω με νεα απαντηση! 

Konstantinos Giakas απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα , μετα απο φορματ εφτιαξαν τα φπς και η χρηση της καρτας εν ωρα gaming . Εχω αλλη μια ερωτηση αν ειναι ευκολο να με βοηθησετε. Σκεφτομουν επειδη ειμαι σε 60hz οθονη να παω σε 144hz , απλα δεν ξερω εαν η καρτα μου τα σηκωνει. Ετσι λοιπον σκεφτομαι να αλλαξω καρτα και αργοτερα οθονη. Με μια 1660 απλη θα ειμαι ενταξει ή χρειαζεται να παω σε 1660super ή ti ? Ρωταω ωστε να βλεπω αργοτερα και τα 144hz. Θα με διευκολυνατε εαν μου προτεινατε καποια υλοποιηση , ευχαριστω πολυ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι Κωνσταντίνε

Σε μη απαιτητικούς τίτλους, θα μπορέσεις να πιάνεις τα σχετικά FPS με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Σε πολύ απαιτητικούς τίτλους, το θεωρώ απίθανο.

Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για την 1660 super/ti. Σε πολύ απαιτητικούς τίτλους δεν θα πιάνεις τόσο υψηλά FPS με υψηλά γραφικά.

Ωστόσο, αν η οθόνη υποστηρίζει Freesync/Gsync, αυτό δεν σε επηρεάζει αρνητικά. Θα συγχρονίζεται η οθόνη με τα FPS που έχεις κάθε φορά.