Κωστής Ιωαννου ρώτησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα σας , 
Χρησιμοποιώ το παρακάτω laptop dell inspiron 3593 , i3 10th Gen , 8 gb ram και για αποθηκευτικό χώρο ssd 250 GB.\'Eχω δύο ερωτήματα και προβλήματα που θα ήθελα τις γνώσεις και την βοήθεια σας.
Αρχικά αρκετές φορές όταν τρέχω κάποια προγράμματα (καπως βαριά )  Fusion 360 ,Vivado για δημιουργία bitstream ή γενικά ανοίγω αρκετές σελίδες στο browser ή εχω 2 προγράμματα ταυτόχρονα έχω θέμα οτι το pc κολλάει ή μου κλείνει εφαρμογές συχνά εμφανίζοντας το μύνημα OUT OF MEMORΥ.
Αυτό οφείλεται σε ram , σε CPU ή συο γεγονός ότι εχω μόλις 20 gb ελεύθερα σε SSD? Υπάρχει τρόπος να το λύσω ή απλως θέλει νεο πσ?
Σε κάθε περίπτωση θέλω να αυξήσω τον χώρο SSD(καθώς έχω και dualboot)  μπορώ να αγοράσω ένα δίσκο SSD και να τον προσθέσω ή χρειάζεται να  να κάνω back up  ή μπορώ απλώς να προσθέσω ακόμη μια SSD ; Μπορώ να το ξέρω αυτό χωρίς να ανοίξω το pc ή μονο όταν το ανοίξω θα το δω. Αν χρειάζεται να κάνω backup υπάρχει κίνδυνος να χάσω δεδομένά μου και τι θα χρειαστώ απο hardware (πχ εχω μια hhd αλλά αργή) .
 
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα Κωστή, το out of memory συνήθως σημαίνει ότι δεν έχεις αρκετή μνήμη ραμ - θα σου πρότεινα να προσθέσεις παραπάνω. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, πιστεύω ότι το laptop που διαθέτεις έχει θέσεις για δύο δίσκους, έναν sata και έναν Μ.2. οπότε λογικά μπορείς να προσθέσεις και δεύτερο δίσκο και να κρατήσεις και αυτόν που έχεις ήδη μέσα. Το backup το κάνεις για να μην χάσεις τα δεδομένα σου, δες εδώ...Για να δεις τα στοιχεία του συστήματος σου ρίξε μία ματιά εδώ.

Κωστής Ιωαννου απάντησε πριν 4 μήνες

Ευχαριστώ για την απάντηση θα ήθελα να ρωτήσω ακόμη αν μου προτείνεται κάποια ram (σκέφτομαι για 16GB) .Επίσης θεωρείται ότι είναι εύκολο να την τοποθετήσω μόνος μου την νέα ram;Όσον αφορά την SSD  σκέφτομαι να πάω απο 250 σε 500 και εχω βρει της ίδιας εταιρείας με αυτήν που έχει τώρα αξίζει να ψάξω αλλη εταιρίας;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Φαίνεται σχετικά απλή διαδικασία, δες και εδώ. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις αυτές εδώ. Εάν είναι ικανοποιημένος από τον δίσκο που έχεις μπορείς να πας στον αντίστοιχο.