Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςAγορά τηλεφώνου μέσω skroutz/bestprice
Θανασης Κανελλακης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
Ψάχνω να αγοράσω τηλέφωνο, μιας και θέλω αυτή την φορά να κάνω μια αγορά που θα την ευχαριστηθώ σκοπεύω να δώσω ένα υψηλό ποσό. Μου προέκυψε λοιπόν μια απορία ως προς τα διάφορα μαγαζιά σε σαιτ τιμών όπως το skroutz και το best price. Και στο τι θα πρέπει να προσέξω.
Για να δώσω ένα παράδειγμα εμφανίζεται μια μεγάλη διαφορά τιμής πχ στο iphone 13 mini μεταξύ των επίσημων μεταπωλητών 869 ευρω και των άλλων καταστημάτων που αρχίζουν μέχρι και από 100 ευρώ κάτω. Τι συμβαίνει λοιπόν; Κατά πόσο είναι ασφαλές από άποψη εγγύησης και τα συναφή.  Αν συμβεί κάποιο πρόβλημα τι κάνω, καθώς και τι χάνω με το να μην αγοράσω απο επίσημο μεταπωλητή;  Νομίζω καταλαβαίνετε το κλίμα των ερωτήσεων.
Γνωρίζω ιστορίες από ότι ήταν ΄΄μεταχειρισμένο'' μέχρι ότι δεν ίσχυε η εγγύηση. Όταν ρώτησα μου είπαν ότι η infoquest  που αναλαμβάνει την εγγύηση το κάνει μόνο εάν είναι από επίσημο μεταπωλητή και πως αν το μοντέλο δεν είναι από Ευρώπη δεν καλύπτουν τίποτα. Εγώ τι πρέπει να ελέγξω πριν προβώ σε αγορά και τελικά αξίζει να μπώ καν στην όλη διαδικασία για αυτό;

3 Απαντήσεις

Θανασης Κανελλακης απάντησε πριν 3 έτη

Δεν ξέρω αν επιτρέπονται λινκ απλά παραθέτω το παρακάτω
[Ο σύνδεσμος αφαιρέθηκε]
Αναφέρουν ‘Εγγύηση σύμφωνα με την αντιπροσωπεία.’
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, απλά ο ένας χρόνος;
Ευχαριστω!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Θανάση

Το μικρά μαγαζιά του Σκρουτζ μπορούν και πουλάνε πιο φθηνά γιατί πολλές φορές δεν έχουν μεγάλο στοκ και κανονικά φυσικά καταστήματα, οπότε έχουν μικρότερο κόστος λειτουργίας.

Επίσης, κάποια μαγαζιά του Σκρουτζ δεν αγοράζουν από τον επίσημο εισαγωγέα, αλλά τα φέρνουν μόνοι τους από πιο φθηνές χώρες. Μερικές αντιπροσωπίες δεν αναλαμβάνουν προϊόντα παραεισαγωγής, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες.

Τέλος, υπάρχουν και κάποιες απάτες που τρώνε τον ΦΠΑ και μπορούν να δίνουν πιο φθηνά τα προϊόντα.

Πέρα από όλα αυτά, έχουν υπάρξει πολλές φορές και καταστήματα με ακραία καλές τιμές που έφαγαν τα χρήματα των πελατών τους.

Γενικά, καλό είναι να προτιμάς μόνο γνωστά καταστήματα αυτών των πλατφορμών.

Όσο αφορά την εγγύηση, λογικά εννοεί ότι δίνει την εγγύηση που δίνει επίσημα η αντιπροσωπεία. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν το γνωρίζουμε.

Θανασης Κανελλακης απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστω!