Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςAsus Ai Tweaking \"cpu ratio unlock\" enable/disable?
Angelos Zois ρώτησε πριν 5 έτη
Asus Ai Tweaking \”cpu ratio unlock\” enable/disable? Καλημερα σας και χρονια πολλα! Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Παρατηρησα στο Disable οτι τρεχει στα 4200mhz ενω στο enable παιζει στα 4400mhz με \”sync all cores\” (δεν αυξησα καποιο αλλο πεδιο) τι ακριβως σημαινει αυτη η επιλογη?
υ.γ. ο επεξεργαστης ειναι i7 4790k 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Άγγελε και καλές γιορτές,
Δεν θα στου αναλύσω γιατί δεν νομίζω ότι σε ενδιαφέρει το τεχνικό κομμάτι, αλλά στην ουσία είναι ένα είδος overclock.
Αν σε ενδιαφέρει ο τρόπος λειτουργίας του υπάρχει και σχετικό άρθρο στην Wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/CPU_multiplier

Angelos Zois απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση! οι ενεργειες που εκανα ειναι οι εξης ισως βοηθησει! ενεργοποιησα το X.M.P στο συνιστωμενο 1,6ghz 1.50v
cpu ratio unlock “enable”  core ratio “sync all cores” δεν εκανα manual το multiplier π.χ 44x το αφησα στο auto οπως επισης και τα ρευματα. Η μεγιστη θερμοκρασια ειναι στους 80c στα με εργοστασιακη ψυκτρα. Εχω απενεργοποιησει το cpu ratio unlock και επιστρεφει στα 4,2ghz 42x multiplier περιμενω μια ψυκτρα be quiet rock 2 για να το δοκιμασω ξανα πρως το παρον εργοστασιακο cpu ratio γιατι δεν εχω πυροσβεστηρα διαθεσιμο!

υ.γ. εντος gaming ενιωσα μια πιο smooth αισθηση και περιπου -+80 επιπλεων fps.

Angelos Zois απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση! οι ενεργειες που εκανα ειναι οι εξης ισως βοηθησει! ενεργοποιησα το X.M.P στο συνιστωμενο 1,6ghz 1.50v
cpu ratio unlock “enable” core ratio “sync all cores” δεν εκανα manual το multiplier π.χ 44x το αφησα στο auto οπως επισης και τα ρευματα. Η μεγιστη θερμοκρασια ειναι στους 80c και 1.300v με εργοστασιακη ψηκτρα. (Ισως πρεπει να μειωθει το voltage manualy θα εξαντλησω το ψαξιμο πριν σκαλισω ρευματα.) Εχω απενεργοποιησει προς το παρον το cpu ratio unlock και επιστρεφει στα 4,2ghz 42x multiplier. περιμενω μια ψηκτρα be quiet rock 2 για να το δοκιμασω ξανα.

+ εντος gaming ενιωσα μια πιο smooth αισθηση και περιπου -+80 επιπλεων fps.
– ( δικαιολογημενη θερμοκρασια)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Όπως μου το περιγράφεις δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι.