Ηρακλής Φωτεινόπουλος ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα στην ομάδα. Πάνω σε μια μητρική ASUS Z170 η κάρτα γραφικων Asus GeForce RTX 3060 12GB ROG Strix V2 OC θα έχει πρόβλημα συμβατότητας;Θα δουλέψει προσωρινά μέχρι να Μπέο σε νέα μητρική. Ευχαριστώ. 

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Ηρακλή
Δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας, αλλά καλό θα ήταν να είχες μητρική με PCI 4.0 για να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο την κάρτα. 

Ηρακλής Φωτεινόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Ναι το γνωρίζω αυτό που λες και ειναι και η επόμενη κίνηση αυτή. Μέχρι να γίνει όμως ήθελα να είμαι σίγουρος για να την βάλω πάνω σε αυτήν την μητρική γιατί ειναι και ακριβό το χόμπι και δεν χωράνε πειράματα! 🙂Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Καλό ξημέρωμα με υγεία. 

Ηρακλής Φωτεινόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Γιώργο καλημέρα και χρόνια πολλά.Η Asus είναι πλέον γεγονός. Πολύ όμορφη και ποιοτική κατασκευή! Σκέφτομαι να την κουμπώσω πάνω εδώ:Asus ROG Strix B550-F Gaming (Wi-FI) Motherboard ATX με AMD AM4 Socket και είμαι ανάμεσα στους παρακάτω επεξεργαστές (λόγω τιμής κυρίως και λόγω θετικών σχολίων):AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4 - AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4 - AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4. Ποιος από όλους κατά την γνώμη σου θα έδενε καλύτερα με τα υλικά που έχω επιλέξει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Ηρακλή και χρόνια πολλά

Στο gaming δεν θα δεις μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο, καθώς οι επιδόσεις σου σε επεξεργασία λίγων πυρήνων είναι οι ίδιες.

Εκεί που θα δεις σημαντική διαφορά με τον Ryzen 7 είναι σε εργασίες που απασχολούν πολλούς πυρήνες, πχ επεξεργασάι βίντεο.

Ηρακλής Φωτεινόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Όπως μου τα λες αποκλείω τον Ryzen 7. Το pc είναι καθαρά στημένο για gaming. Εξομοιωτές πτήσης συγκεκριμένα. Με μεγάλες απαιτήσεις. Με όσα έχω διαβάσει και με τα λεγόμενα σου συγκλίνω ποιο πολύ στον Ryzen 5 5600X. Πιστεύω ότι θα δέσει ωραία με τα υπόλοιπα υλικά και θα δείξει και η 3060 τα δόντια της. Φαντάσου ότι τα δείχνει τώρα πάνω στην Asus Z170 A και στον i7 6700k…

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καθαρά για gaming όντως δεν αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Όχι ότι θα σε βλάψει, απλά θα πληρώσεις για κάτι που δεν θα εκμεταλλευτείς στο μέγιστο. 

Ηρακλής Φωτεινόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Και εγώ αυτό πιστεύω. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Να είσαι καλά. 

Ηρακλής Φωτεινόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Γιώργο καλησπέρα. Επανέρχομαι στο θέμα της μητρικής και του επεξεργαστή.Μετά απο πολυ σκεψη και ψαξιμο κατέληξα σε κάποια προϊόντα και θέλω την γνώμη σου στο αν έχω επιλέξει σωστά και συνεργαστούν όλα αυτά καλά μεταξύ τους… Η μητρική που επέλεξα λόγω χρημάτων κυρίως και λόγω του ότι μου προσφέρει όσα χρειάζομαι και με το παραπάνω είναι η ´MSI MAG B550 Tomahawk Motherboard ATX´.Πανω σε αυτήν θα μπει τελικά ο Ryzen 5 5600X,η Αsus 3060 που ανέφερα παραπάνω,μνήμες αυτές που έχω ήδη ´G.Skill Ripjaws 3200Mhz 8x4GB (εδώ έχω ένα ερώτημα..Θα τις διαβασει σωστά η μητρική και ο επεξεργαστης με xmp profile;) και ένας ´Western Digital Black SN850 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0´.Τροφοδοτικο ´Evga supervova 850 g2 80 gold´.Σε επιδόσεις πιστεύω ότι θα είναι αρκετά δυνατό!Πιστευεις ότι όλα αυτά θα δέσουν και θα λειτουργήσουν όπως πρέπει μεταξύ τους; Γιατί τα πολύ ψιλά γράμματα των προϊόντων και το τι δέχεται το καθένα δεν τα πολυκαταλαβαίνω…. 🙂

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Ηρακλή

Τα εξαρτήματα που αναφέρεις είναι συμβατά μεταξύ τους και δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.

Όσο αφορά τις μνήμες, θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Στην πράξη, πάντα υπάρχει μια πιθανότητα να πέσεις σε ασυμβατότητα χωρίς προφανή λόγο.

Ηρακλής Φωτεινόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γιώργο. Ναι αυτήν την ασυμβατότητα την έχω στον νου μου...Πιστεύω να μην είμαι τόσο “τυχερός”! 🙂 Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία.