Εβαλα το φλασακι με το avira rescue στο laptop. Ενώ πηγα να του κανω τις ενημερωσεις πριν ξεκινησει το σκαναρισμα μου ελεγε οτι δεν υπαρχει συνδεση.
Υπαρχει καποιος αλλος τροπος για να κανω τις ενημερωσεις;
Δοκίμασε να συνδέσεις το laptop στο Internet με καλώδιο, αντί για το ασύρματο.
και ενταξει βρισκει τους ιους μετα τι γινεται;
λεει στο report τι βρηκε και διπλα file renamed αλλα απο κει και περα εμεις τι κανουμε;
δηλαδη η δουλεια των rescue cd ειναι να τα βρισκει μονο ή τα απομονωνει κιολας;
τα κρυφα αρχεια τα σκαναρει ή χρειαζεται καποια επιπλεον επιλογη;
Απλά έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να ελέγξει κάποιο σύστημα που ίσως λόγω των Malware δεν μπορεί να κάνει boot. Επίσης μπορεί να κάνει βαθύτερο καθαρισμό, γιατί ο ιός δεν είναι ενεργός και δεν μπορεί να “ξεγελάσει” το antivirus.
Ο μόνος κίνδυνος με τα rescue CD είναι πως αν έχει μολυνθεί κάποιο απαραίτητο αρχείο για την εκκίνηση των Windows, και το διαγράψουν, μετά το σύστημα δεν θα μπαίνει στα Windows.
Γι’ αυτό το Avira απλά το μετονομάζει, έτσι ώστε αν ήταν απαραίτητο για το Boot, να μπορεί να επανέλθει αλλάζοντας ξανά το όνομά του, και θα πρέπει να βρεις άλλη μέθοδο για να το καθαρίσεις.
Δεν χρειάζεται τίποτα για να δει τα κρυφά αρχεία. Το rescue CD είναι σε περιβάλλον Linux, όπου δεν αναγνωρίζει τα ίδια κρυφά αρχεία με τα Windows.
Εμεις πως θα καταλαβουμε οτι αυτο το αρχειο, ενω τον αναγνωριζει ως ιο, δεν πρεπει να το διαγραψουμε γιατι δεν θα κανουν εκκινηση τα windows;
και αν ο ιος ειναι στα κρυφα αρχεια το avira rescue cd δεν θα το δει καν;
Σας ευχαριστω παρα πολυ για την υπομονη σας και για την πολυτιμη βοηθεια.
Γενικά θέλει προσοχή κυρίως για αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο System32. Αν κάποιο μολυσμένο αρχείο είναι στο φάκελο Temp, Temporary Internet Files, Cache κλπ είναι ασφαλές να διαγραφεί.
Τα κρυφά αρχεία τα βλέπει κανονικά, δεν τα αναγνωρίζει ως κρυφά.
Please login or Register to submit your answer