Φάνης Ζαχαράκης ρώτησε πριν 4 έτη
Καλησπέρα σε όλους.Αυτες τις μέρες έχω προσπαθήσει να παίξω κάποια mmorpg games Αλλά το av δεν με αφήνει στο ένα βρίσκει Gen Heir.SMHeist.3 και στο άλλο TrojanHeur2.GZκαι κάτι σύμβολα. Που μπορώ να ξέρω αν είναι λάθος του av.Εχω το bitdefender total 2018.Τα αρχεία δεν μπορώ να τα σκανάρω με virustotal γτ είναι gb.

11 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Δοκίμασε κι ένα σκανάρισμα των αρχείων με το Malwarebytes.(προσαρμοσμένη σάρωση) Δοκίμασε επίσης και με άλλα antivirus(αφού πρώτα απενεργοποιήσεις/απεγκαταστήσεις το BD.) 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και από μένα,
Τα παιχνίδια τα βρήκες ή τα αγόρασες από κάποια επίσημη πηγή; Αν ναι και είναι γνωστοί τίτλοι, σίγουρα πρόκειται για false positive.  

Φάνης Ζαχαράκης απάντησε πριν 4 έτη

Το βρήκα είναι private servers . Υπάρχει κάποια μέθοδος να μην κάνω uninstall to BD και να κατεβάσω κάπως kaspersky eset blabla για one time scan;;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δες εδώ για το πως θα απενεργοποιήσεις bitdefender προσωρινά:
https://www.bitdefender.com/consumer/support/answer/3347/

Φάνης Ζαχαράκης απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα επανέρχομαι λίγο στο θέμα για να σας ρωτήσω κάτι κατέβασα πάλι το 1 για να δω ακριβώς τι λέει και να σας το γράψω εδώ να μ πείτε γνώμη. Με που το κατεβάζω το 1 χωρίς να ανοίξω το setup μου έρχομαι 2 successfully blocked infected files στο ένα λεει the file \device\HarddiskVolume2\Users\Pcname\appdata\local\Google chrome \user data \default \file system και κάτι νούμερα is infected with gen:Heur:SMHEIST.3 The virus has been blocked μπλα μπλα και το 2ο device.harddiskvolume2.users.pcname.downloads.unconfirmed 329382.crdownload.is infected μπλα μπλα το ίδιο . Τι παίζει?? Διαγραφή και scan ?? 

Φάνης Ζαχαράκης απάντησε πριν 4 έτη

Και το θέμα είναι ότι το setup  το έκανα  scan με bitdefender και δεν του βρήκε τίποτα. Τι φαση .

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Επειδή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για πραγματική απειλεί ή όχι, καλύτερα να αποφύγει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. 

Φάνης Ζαχαράκης απάντησε πριν 4 έτη

Για τον χώρο που βρέθηκαν τα συγκεκριμένα μολυσμένα αρχεία?? Γνώμη?

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Τα έβαλε το Bitdefender σε καραντίνα ? Αν εννοείς αυτό ,είτε τα διαγράψεις ,είτε τα αφήσεις εκει ,δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Φάνης Ζαχαράκης απάντησε πριν 4 έτη

Τα διέγραψα απλά θέλω γνώμη για εκεί που βρέθηκαν τα αρχεία .

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Απλές καταγραφές γεγονότων  είναι ,τίποτα περισσότερο. Από τη στιγμή που λέει πως ο ιός μπλοκαρίστηκε ,πάει τελείωσε !! Πόσο μάλλον τη στιγμή που διέγραψες τα μολυσμένα αρχεία.
Δεν πρόκειται να επανεμφανιστεί ο ιός από το πουθενά. Βλέπεις κάποιο άγνωστο εγκατεστημένο πρόγραμμα ,κάποια άγνωστη επέκταση στον browser ή άγνωστες διεργασίες στη Διαχείριση εργασιών ? (Μάλλον όχι) Για να σου φύγει η ιδέα ,κάνε σάρωση με malwarebytes ή και με SuperAntispyware.(από το άρθρο “Πλήρης καθαρισμός ιών και malware από τον υπολογιστή”.Σου το έχω δώσει παλιά.)
Και σε μένα υπάρχουν τέτοιες καταγραφές. Συγκεκριμένα στο “πρoστασία Web”(κάτω δεξιά ,όταν ανοίγεις το BD) αυτές μετά από ένα μήνα διαγράφονται αυτομάτως. Το έχω προσέξει.