Κώστας Κατσάνος ρώτησε πριν 5 έτη
Την καλησπέρα μου σε όλους και προχωράω σφαίρα στο ερώτημά μου.
Φίλος μου, μου έφερε το laptop του ( Lenovo G580, model 20150) με καμμένη μητρική πριν ένα μήνα. Σήμερα μου ήρθε η συμβατή από Κίνα, επανασυνδέω τα πάντα, και στο Boot παίρνω το μήνυμα : 
“Unauthorized wireless network card is plugged in. Power off and remove it.” Μιλάμε πάντα για την wlan κάρτα που είχε το laptop από την αγορά του.
Η κάρτα δουλεύει σίγουρα κομπλέ πάντως. Τελικά την βγάζω , και συνεχίζω με καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού, εγκατάσταση drivers, windows updates , όλα τέλος πάντων. Σκέφτομαι στην χειρότερη να προτείνω στον φίλο, να αγοράσει ένα ασύρματο usb στικάκι και όλα καλά.
Εκεί που περίμενα να γίνουν οι ενημερώσεις, διάβαζα ότι το εν λόγω μήνυμα έχει εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές  σε laptop της lenovo. Από περιέργεια καθαρά, στέλνω ένα μήνυμα στον Κινέζο πωλητή , ο οποίος μου λέει ότι με ένα bios update, η κάρτα θα δουλέψει. Και ερχόμαστε στο ερώτημα. Ποιό bios κατεβάζω για την μητρική που πήρα από Κίνα; Αυτό που βλέπω στο support της Lenovo για το μοντέλο που έχω στα χέρια μου; Ναι μεν η μητρική που πήρα, είναι συμβατή με την “μαμά” που φόραγε το laptop , αλλά δεν είναι και ολόιδια. Πχ το laptop αυτό εργοστασιακά φόραγε την nvidia 610 M, και η “νέα” μητρική την nvidia 630 Μ. 
Πάντως όλοι οι drivers που κατέβασα από το site της Lenovo για το μοντέλο, εγκαταστάθηκαν κομπλέ, και έχω μια τέλεια διαχείριση συσκευών από θέμα drivers.
Έχω κάνει πολλές φορές αναβάθμιση bios στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε τέτοιου είδους περίπτωση, να μην μιλάμε για την επίσημη μητρική.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Κώστα κάνε μία αναζήτηση μήπως και βρεις από πιο μοντέλο ακριβώς είναι η μητρική-ρώτα και τον πωλητή. Το πιο πιθανό είναι να ταιριάζει με το παλιό καθώς συνήθως βγάζουν ενημερώσεις για παρόμοια μοντέλα. Ρίξε και μία ματιά στον οδηγό μας

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Και εγώ συμφωνώ στο να ρωτήσεις τον πωλητή, εφόσον σου το πρότεινε δεν αποκλείεται να το έχει κάνει και ο ίδιος, και να έχει να σου προτείνει ένα BIOS που θα είναι σίγουρα συμβατό.

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 5 έτη

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας, έστειλα μήνυμα στον πωλητή και θα περιμένω την απάντησή του.
Με την χρήση ενός ασύρματου usb για την ώρα, το laptop είναι πλήρως λειτουργικό.
Συνεχίστε με το ίδιο μεράκι την απίστευτη δουλειά που κάνετε.