George Sotiriou ρώτησε πριν 1 έτος
Καλησπέρα σας. Έχω ψάξει σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε διάφορα site και βίντεο στο youtube αλλά ότι και να δοκίμασα δεν έχει αποτέλεσμα… Επομένως, είπα να αρχίσω να απευθύνομαι σε κάποιους που ίσως μπορούν να με βοηθήσουν όπως οι PCsteps.
Τον τελευταίο ενάμιση περίπου μήνα έχω πολλαπλά και διάφορα Bluescreens χωρίς να παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια συγκεκριμένηες λειτουργίας του υπολογιστή, δηλ κατά τη διάρκεια browsing, zoom calls, discord meetings, gaming κλπ. Μου έχουν εμφανιστεί διάφορα με μηνύματα όπως: Memory_Management, internal power error,page fault in nonpage area, kernel mode trap κλπ. Παρατήρησα ωστόσο ότι πολύ συχνά ο driver o οποίες έκανε fail και εμφανιζόταν από κάτω είναι ο nvlddmkm.sys και ο ntoskrnl.exe. Εντωμεταξύ ξεκίνησαν και άλλα προβλήματα όπου όταν άνοιγα το google chrome πέταγε fails και αυτό και γενικότερα πολλές φορές κλείνουν τα προγράμματα μόνα τους χωρίς να μου εμφανίζει κάποιο failure code. Μερικά από τα οποία κλείνουν είναι τα Microsoft office, wondereshare filmora.
Μετά από όλα αυτά λοιπόν εμφανίζεται windows update και λέω ας το κάνω… Όσες φορές το δοκίμασα και έκανα restart τον υπολογιστή για να γίνει το update παρέμενε στο μαυρο windows loading screen.
Δοκιμάζω λοιπόν σήμερα για να ξεμπερδεύω να κάνω reset τον υπολογιστή κρατώντας τα αρχεία μου όμως. Αφού ξεκινάει την διαδικασία και λίγο πριν το τέλος μου εμφανίζει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία επομένως δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αλλαγη στον υπολογιστή…. 
Ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα… Μήπως έχετε καμία ιδέα πώς μπορώ να το λύσω;    

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Γιώργο

Αν είναι πρόβλημα του λειτουργικού, η καλύτερη λύση είναι το format, καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να απεγκαταστήσεις και να εγκαταστήσεις ξανά τους drivers του συστήματος, αλλά αν δεν γίνεται ούτε επαναφορά, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα δεις αποτέλεσμα.

Για να αποκλείσεις την πιθανότητα να είναι θέμα υλικού, κάνει δοκιμές με κάθε μια μνήμη μεμονωμένα. Επίσης, αν ο υπολογιστής έχει ενσωματωμένα γραφικά και κάρτα γραφικών, δοκίμασε να αφαιρέσεις την κάρτα.

George Sotiriou απάντησε πριν 1 έτος

Σκεφτόμουν να κάνω format αλλά εκτός των άλλων δεν μου αναγνωρίζει ο υπολογιστής μου τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω για backup… και γενικά δεν μου αναγνωρίζει εξωτερικές συσκευές: gopro, external hdd κλπ. Και επειδη λόγω δουλειάς ασχολούμαι με video editing δεν μπορω να διαγράψω υλικο περίπου 2 TB…
Έχει κάρτα γραφικών το σύστημα αλλά ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά για να δοκιμάσω να παρακάμψω την κάρτα.
Μήπως μπορείτε να με κατευθύνετε στο πώς μπορώ απεγκαταστήσω και επανεγκαταστήσω όλους τους drivers; Φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία κυρίως γιατί λόγω πολλών αρχείων που έχει ο υπολογιστής και λόγω του ότι δεν μου αναγνωρίζει τον εξωτερικό δίσκο, δεν μπορώ να κάνω backup.

George Sotiriou απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα και πάλι. Τελικά μετά από μια – δυο προσπάθειες κατάφερα να κάνω reset στο υπολογιστή. Επανεγκατέστησα και τους drivers της nvidia όμως το πρόβλημα επιμένει. Προγράμματα τα οποία χρείαζονται την gpu κλείνουν στο άσχετο και επιμένουν και τα bsod όπου είναι διάφορα όμως κάποιες φορές εμφανίζει ότι φταίει το nvlddmkm.sys. Λογικά υποθέτω αφού το software απεγκαταστηθηκε και επανεγκαταστηθηκε δεν φταίει. Επειδή όμως δεν είμαι ιδιαιτερα γνώστης σε τέτοια τεχνικά ζητήματα μήπως μπορείτε κάπως να με καθοδηγήσετε στο τι μπορεί να φταίει και πώς να το διορθώσω; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα και πάλι Γιώργο

Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις την κάρτα γραφικών σου σε άλλο σύστημα; Επίσης, έκανες τις δοκιμές με τις μνήμες;

Μερικές φορές τυχαίνει οι κατασκευαστές να κυκλοφορούν εκδόσεις των drivers με bugs, οπότε δοκίμασε να εγκαταστήσεις μια παλιότερη έκδοση του driver γραφικών, αν υπάρχει διαθέσιμη.

George Sotiriou απάντησε πριν 1 έτος

Δυστυχώς, δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω την κάρτα γραφικών σε άλλο σύστημα. Ωστόσο, δοκίμασα τις μνήμες κάθε μια ξεχωριστά και εγκατέστησα μία παλιότερη έκδοση των drivers που υπήρχε διαθέσιμη χωρίς να υπάρχει κάποια διαφορά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Η τελευταία λύση που μπορώ να σκεφτώ για να αποκλείσουμε την πιθανότητα προβλήματους του υλικού, είναι τελικά να προχωρήσεις σε format.

George Sotiriou απάντησε πριν 1 έτος

Ωραία, ευχαριστώ για την βοήθεια!

George Sotiriou απάντησε πριν 1 έτος

Καλσηπέρα και πάλι… Αν και έκανα format μέσα στις πρώτες ώρες είχα ξανά bsod όπου έκαναν fail τα: win32kbase.sys , win32kfull.sys , cdd.dll 5-6 φορές συνολικά.
Επίσης, δεν έχει αλλάξει κάτι και στα crashes των εφαρμογών. Πάλι είτε κολλάνε σε μία οθόνη είτε crashαρουν και κλείνουν…
Καμιά άλλη ιδέα ? :/ :'(

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να κάνεις εγκατάσταση μια έκδοση Linux. Αν και εκεί εμφανιστούν προβλήματα, μάλλον είναι πρόβλημα υλικού.