Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsBootable usb stick με windows 8.1 (x86-x64)
Κώστας Κατσάνος ρώτησε πριν 8 έτη
Καλή χρονιά με υγεία!
Θέλω να φτιάξω ένα bootable φλασάκι με τα windows 8.1 και τα x86 και τα x64. Με το win aio maker έχω φτιάξει επιτυχώς για τα windows 7 ξεκλειδώνοντας ταυτόχρονα όλα τις εκδόσεις (home-pro-ultimate) , χρησιμοποιώντας τα original iso που δίνει η ms .
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και με τα 8.1 ; Βασικά η ερώτησή μου είναι:
Με τα 2 iso , ένα για 32bit και ένα για 64 είμαι εντάξει; Η έκδοση pro “ξεκλειδώνεται” όπως και στα 7άρια ή πρέπει να κατεβάσω και τα αντίστοιχα iso και να τα ενσωματώσω και αυτά στο τελικό μου iso ; Μήπως να κατεβάσω τα δύο iso της pro έκδοσης τα οποία ίσως “ξεκλειδώνουν” και την απλή έκδοση ;
Τα pc-laptop που έχουν προεγκατεστημένα τα windows 8.1 , ποιά έκδοση έχουν ; Παίζουν και οι δυο ( απλή και pro ) ; Αν χρησιμοποιείται μόνο η απλή , δεν με ενδιαφέρει καθόλου τότε η pro οπότε το παραπάνω σεντονάκι πάει για κάψιμο!
Καλή χρονιά να έχουμε φίλε Cthulhu και λοιποί συντελεστές του site!

3 Απαντήσεις

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 8 έτη

Λοιπόν, κατέβασα το iso με την 32bit απλή έκδοση χρησιμoποιώντας το mediacreationtool της ms και πήγα να παίξω με το aio maker ακολουθώντας τα ίδια βήματα που είχα ακολούθησει και στα εφτάρια. Κάνοντας κλικ στο select wims ( ήθελα να δω αν “ξεκλειδώνεται” η pro edition ) και browsάροντας (!) στο φάκελο sources μετά από το extract του iso, δεν υπάρχει αρχείο install.wim αλλά στην θέση του υπάρχει install.esd αρχείο.
Διαβάζω ότι πρόκειται για κρυπτογραφημένη έκδοση του install.wim αρχείου.
Οπότε με το aio maker δεν θα προχωρήσει το σενάριο, εκτός και αν με κάποιο τρόπο γίνεται decrypt το .esd αρχείο και αντικαθιστώντας το με το .wim ?
Μήπως έχεις δοκιμάσει κάποιον άλλο τρόπο για δημιουργία iso των 8.1 (x86+x64) φίλε Άγγελε?

gewrgios pappas απάντησε πριν 8 έτη

ενα φιλαρακι χρησιμοποιει αυτο το εργαλειο και ισχυριζεται οτι εχει βαλει μεσα οποια windows εκδοση θελει ..ριχτου μια ματια

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 8 έτη

Φίλε Γιώργο, αυτό δεν είναι εργαλείο…είναι ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ! Έριξα μια ματιά στο tutorial και ψήθηκα πολύ άσχημα να δοκιμάσω να φτιάξω ένα custom iso με windows 7-8.1 και με ubuntu- mint. Πιστεύω θα άξιζε ένας οδηγός….
Όπως και να χει ευχαριστώ, και θα το προσπαθήσω!