Αλέξανδρος ρώτησε πριν 11 μήνες

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και αναγνώστες του PCSteps.
Τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζω κολλήματα με τον υπολογιστή μου. Χθες έκανα έλεγχο των δίσκων με το chkdsk και από το σημείο αυτό και μετά ο υπολογιστής κρασαρει και εμφανίζει BSOD με το μήνυμα dpc watchdog violation.
Επανεκκινω τον υπολογιστή και μετά από λίγα λεπτά επαναλαμβάνεται το πάγωμα και η μπλε οθόνη.
Ενημερωσα τους drivers για τα διάφορα μέρη του υπολογιστή, κάρτα γραφικών, επεξεργαστή κλπ, έκανα καθαρή εκκίνηση των windows απενεργοποιώντας όλες τις τρίτες εφαρμογές, αποσύνδεσα όλα τα περιφερειακά πλην πληκτρολογίου και ποντικιού, αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση;
Σημειώνω ότι είναι ο υπολογιστής της δουλειάς μου και η δυσλειτουργία αυτή μου δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ο υπολογιστής έχει Windows 10 και έχουν γίνει όλες οι τρέχουσες ενημερώσεις.
Σας ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια.
Αλέξανδρος 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα Αλέξανδρε! Καλό είναι να δοκιμάσεις και μια επανεγκατάσταση των Windows, αφού η επανεγκατάσταση των driver δεν δούλεψε, για να δεις αν είναι θέμα λειτουργικού.

Αλέξανδρος απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα Γιώργο. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Καθώς είναι ο υπολογιστής της δουλειάς μου και έχει πολλές εφαρμογές εγκατεστημένες, διάφορες ρυθμίσεις και διεργασίες, το format θα ήθελα να είναι η τελευταία λύση. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική ή ερμηνεία στο μήνυμα που αναφέρω και στο θέμα θα προχωρήσω σε επανεγκατάσταση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Αν ο υπολογιστής είναι εταιρικός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν backup και να μπορείς να κάνεις επανεγκατάσταση αυτό και όχι νέα εγκατάσταση. 

Αλέξανδρος απάντησε πριν 11 μήνες

Ο υπολογιστής δεν είναι εταιρικός. Τα αρχεία τα λαμβάνω backup, αλλά όχι κάποιο image του δίσκου.
Να επισημάνω ότι η μπλε οθόνη εμφανίζεται μόνο κατά την κανονική λειτουργία του υπολογιστή και όχι σε safe mode. Αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση να υπάρχει σφάλμα στο λειτουργικό;
Ευχαριστώ και πάλι για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Συνήθως αυτό δείχνει ότι πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα σε κάποιον driver. Ωστόσο, αφού η χειροκίνητη επανεγκατάστασή τους δεν λειτούργησε, αναγκαστικά πρέπει να πας σε format για να το επιβεβαιώσεις.