Xristos DjArchie ρώτησε πριν 8 έτη
Καλημερίζω τους αναγνώστες του pcsteps. Όπως γνωρίζεται μια καινούργια σεζόν ξεκινά και στο μυαλό των Νεοελλήνων που απέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις τριγυρνάει η λέξη εκπαίδευση, που ισούται με την έννοια των ιδιωτικών σχολών! Ύστερα από αρκετή έρευνα κατέληξα να πάω πληροφορική στο city college που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη! Τα δίδακτρα είναι αρκετά τσουχτερά, αλλά έβγαλα το συμπέρασμα ότι είναι μια καταπληκτική σχολή! Θα ήθελα τις απόψεις σας για την συγκεκριμένη σχολή και αν έχετε κάποια εμπειρία!

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Χρήστο, εφόσον σκοπεύεις να επενδύσεις χρήματα στην εκπαίδευσή σου, εγώ στη θέση σου θα κοίταζα κυρίως για προγράμματα πιστοποίησης από μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Cisco, η VMware, η Microsoft.

Θα σου παρέχουν εστιασμένη, πρακτική και συμπυκνωμένη γνώση, την οποία δεν θα βρεις σε κανένα ίδρυμα, και σίγουρα είναι γνωστά ονόματα που θα χτυπήσουν σε ένα βιογραφικό, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

Για να δούμε, βέβαια, αν έχει να προτείνει κάτι και κάποιος άλλος αναγνώστης.

Angeliki-Iro Fragkou-Argyriou απάντησε πριν 8 έτη

Αν τα πας καλά με τα αγγλικά υπάρχουν και κάποιες online εκπαιδευτικές πλατφόρμες π.χ. Udacity όπου με την καταβολή των αντιστοιχων διδακτρων μπορείς να πάρεις nanodegree ως Front-End ή Back-End Developer. Είναι μια καλή αρχή…

Βασίλης Σταυρακάκης απάντησε πριν 8 έτη

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα πιστοποίησης των παραπάνω είναι εύκολο να βρούμε;

Xristos DjArchie απάντησε πριν 8 έτη

Άγγελε το προσπάθησα και αυτό στο παρελθόν αλλά δεν μου δίδασκαν αυτό που έλεγαν.. Συγκεκριμένα είχα πάει στο ακμή για δίκτυα και στο πρώτο εξάμηνο μας δίδασκαν word. Αγγελική το έψαξα και αυτό ήμουν πολύ κοντά να γραφτώ στο open university of UK και δε το έκανα γιατί μόνο θεωρητικά θα τα μάθαινα! Το city από την άλλη σου παρέχει πάρα πολλά. Γι’αυτό είμαι στα πρόθυρα να κάνω το μεγάλο βήμα και να αποκτήσω πρώτα γνώσεις που μου λείπουν και μετά το πτυχίο που είναι μεγάλη δύναμη!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν μιλάω για Ακμή, Χρήστο. Αυτοί είναι οι πιστοποιημένοι συνεργάτες της Cisco. Ένας παλιός συνάδελφος έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη εκπαίδευση, και είναι εντατική.

Την πιστοποίηση VMware την παρέχει η ίδια η Hewlett Packard Hellas (τουλάχιστον το 2012, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα).

Μιλάμε για σοβαρά πράγματα, όχι τις δήθεν ειδικότητες τεχνικών δικτύων των IIEK.

Ioannis Emmanouilidis απάντησε πριν 8 έτη

Χρήστο αν και σπουδάζω στο εξωτερικό (2ο έτος-Αμερική) σε ιδιωτικό σχολείο γνωρίζω αρκετά από την αδερφή μου που θα αρχίσει το μεταπτυχιακό της στο City College τον Οκτώβριο. Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Το City College είναι Σχόλη με accreditation (The University of Sheffield International Faculty) από το Πανεπιστήμιο του Sheffield που εδρεύει στην Μεγάλη Βρετανία. Δεν πρέπει να μπερδεύεις το City College με σχολές ΙΕΚ. Είναι διαφορετικά πράγματα. Αν πας με το καλο στο City και τελειώσεις εκει πέρα πέρνεις πτυχίο Bachelor of Science που θα έχει τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield και όχι του City College που είναι πολύ καλό. Το πτυχίο θα είναι ισάξιο με το πτυχίο που θα έπαιρνες από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στην Βρετανία (Που τα δίδακτρα κοστίζουν πάνω κάτω 9000 βρεατνικές λίρες). Και το Sheffield είναι πολύ γνωστό πανεπιστήμιο με κύρος και δίνει μεγάλη έμφαση στην έρευνα και στα ακαδημαϊκά.

Αν σκέφτεσαι για κανονικό πτυχίο (σαν το ΑΕΙ) συνεχισε να διαβάζεις. Αν θέλεις πιστοποιήση δεν είμαι ο ανθρωπος σου. Η πιστοποιήσεις δεν είναι εξίσου ανταγωνίσιμες όσο ένα πτυχιο Bachelor κατα τη γνώμη μου.

Η αδερφή μου επισκέφτηκε τη σχολή και απο προσωπική της εμπειρία ένιωθε ευχαρηστημένη από τους καθηγητές που γνώρισε και το όλο περιβάλλον. Δυστηχώς δεν ξέρω τίποτα περισσότερο.

Τώρα, CITY προσφέρει πτυχίο επιστήμης υπολογιστών. Και αυτά είναι τα προγράμματα:
Computer Science – BSc (Hons)
Computer Science (Business Informatics) – BSc (Hons)
Computer Science (Internet Computing) – BSc (Hons)

Οποιόδηποτε πρόγραμμα αποφασίσεις πρέπει να έχεις στο νου σου ορισμένα πράγματα (όπως ξέρω απο την αδερφή μου και προσωπική εμπειρία):
1) Η βρετανική εκπαιδευση (όπως η Αμερικανικη που ακολουθώ στο Πανεπιστήμιο του Κιουνίπιακ “Quinnipiac”) είναι πιο αυστηρή σε σχέση με αυτής της Ελλάδας. Δεν είναι τυπικό Ελληνικό πανεπιστήμιο όπως το γνωρίζεις.
2) Πρέπει να κρατάς σταθερή και υψηλή βαθμολογία (όσο πιο πολύ γίνεται) και αυτό προϋποθέτει τον κανόνα ότι δεν έχεις την ιδέα να περάσω απλά το μάθημα, πρέπει να το περάσεις και με καλή βαθμολογία για να μετρήσει το πτυχίο σου και να είναι ανταγωνιστίκο και να πας να δουλέψεις ακόμη και στο εξωτερικό.
3) Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να επιλέξεις να πάρεις το πρόγραμμα 3 χρονών που είναι αποκλειστικά στα Αγγλικά ή αν δεν έχεις καλή γνώση στα Αγγλικά μπορείς να πάρεις των 4 ετών πρόγραμμα. Αλλά πρέπει να έχεις τελειώσει τουλάχιστον το Advanced Level και να έχεις fluency τόσο για να κάνεις μια κανονική συζήτηση στα Αγγλικά. Εποικοινώνησε με το City (μέσω email) για να δεις πιο πρόγραμμα ταιριάζει τις ανάγκες σου.
4) Εποκοινώνησε με το CITY περί υποτροφιών για να μειώσεις τα δίδακτρα ανα χρονιά. Αλλά προυποθέτει good academic standing στα μαθήματα. Επίσης θα αναγνωρίσουνε ακόμη την ειδικότητα πληροφορικής αν την έχεις πάρει από ΕΠΑΛ.
5) Σύμφωνα με τον αδερφό μου που σκέφτεται να σπουδάσει Computer Science στο City δεν έχει δύσκολα μαθηματικά να ακολουθήσεις όπως συμβαίνει στην Αμερική.
6) Απο προσωπική εμπειρία θα είναι δύσκολα χρόνια για να προσαρμοστείς όπως συναίβηκε σε εμένα. Αλλά θα αξίζει στο τέλος τον κόπο. Θα σου ανοίξει το μυαλό σου τέτοια απόφαση και θα έχεις πολλές ευκαιρίες στην αγορά εργασίας (ιδιαιέτερα στο εξωτερικό).
7) Αν έχεις καλό γενικό μέσο όρο δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αν έχεις 17.5 και άνω στις 2 τελευταίες τάξεις του Λυκείου δεν θα έχεις πρόβλημμα να σε δεχτούν στο City κατα τη γνώμη μου. Το βιογραφικό είναι εξίσου σημαντικό με την προυπόθεση το χτίζει μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Δεν θέλω να σε τρομάξω γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν και άλλα πραγματα που πιθανώς να έχω παραλήψει. Αλλά αν έχεις απορία στείλε Email στο City. Πιστεύω να σε βοηθήσουν.

Καλή σταδιοδρομία σε ότι ακολουθήσεις και επιλέξεις.

Ιωάννης Εμμανουηλίδης

Xristos DjArchie απάντησε πριν 8 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Έχω κάνει ήδη κίνηση να μιλήσω με τις σχολές που μου προτείνατε! Με ενδιαφέρει κυρίως να πάρω εξειδίκευση στον προγραμματισμό!

Angeliki-Iro Fragkou-Argyriou απάντησε πριν 8 έτη

To link για το Udacity που έλεγα είναι αυτό με πληροφορίες πάνω στα nanodegrees:
https://www.udacity.com/nanodegrees

και απο τα courses που έχω δει μέχρι τώρα δεν μου φαίνονται θεωρητικά. Μακάρι να μου περίσσευαν λίγα χρήματα να τα κάνω κ γω η ίδια. Αν και θα μου άρεσε να άκουγα και την τοποθέτηση του Άγγελου για τα συγκεκριμένα nanodegrees που είναι και πιο έμπειρος στην πιάτσα 😉

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Φαίνονται ενδιαφέροντα τα nanodegrees. Έχουν μεγάλες εταιρείες από πίσω, και μπορεί ο συμμετέχοντας να τα ολοκληρώσει ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει.