Λόγω αντικατάστασης του hdd με ssd προσπάθησα να κάνω clone τον δίσκο με το hirens όμως παρότι το έχω χρησιμοποιήσει πολλά χρόνια με επιτυχία στον συγκεκριμένο δίσκο ενώ δείχνει ότι δημιουργείται με επιτυχία όταν το συνδέω στο pc δεν ανοίγει τα windows. Στην διαχείριση δίσκων παρατήρησα ότι ο πρώτος δίσκος έχει 5 partition ενώ ο δεύτερος μόνο 2.
Καλησπέρα φίλε μου! Σίγουρα έκανες σωστά τη διαδικασία; Θα έπρεπε να έχουν αντιγραφεί όλα τα partition του δίσκου, εκτός αν εσύ επέλεξες κάτι διαφορετικό. Ποια είναι τα partition που αντιγράφηκαν;
Ο hdd 1TB partition 1 διαμέρισμα συστήματος EFI 260mb
part.2 βασικό διαμέρισμα δεδομένων 899,67 mb
part.3 διαμέρισμα αποκατάστασης 1gb
part.4 διαμέρισμα αποκατάστασης 30gb
part.5 διαμέρισμα OEM 500mb
ssd 500gb part.1 διαμέρισμα συστήματος EFI 260mb
part.2 βασικό διαμέρισμα δεδομένων 476,68gb
Αυτό το βλέπω και στην αρχή που δείχνει πως θα γίνει ο δίσκος. Χωρίς κάποιο παράθυρο με σφάλμα όταν ξεκινά η κλωνοποίηση.
Εκτός αν τα 3 τελευταία διαμέρισματα του 1 δίσκου είναι κλειδωμένα.
Ευχαριστώ
Την ίδια διαδικασία την έκανα με άλλον δίσκο στην θέση του πρώτου 1tb και όλα γράφτηκαν καλά στον δεύτερο ssd δίσκο 500gb. Άρα ο δεύτερος πού είναι καί καινούργιος δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Η διαφορά είναι ότι στην δεύτερη κλωνοποίηση τα windows 10 τα έκανα εγώ εγκατάσταση ενώ τα προηγούμενα ήταν εργοστασιακά.
Έχεις πολλά partition, οπότε υποθέτω κάποια είναι του κατασκευαστή, ίσως περιέχουν κάποιο recovery ή διαγνωστικά εργαλεία. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα να τα κλωνοποίησεις και αυτά, αλλά ίσως ο κατασκευαστής τα έχει κλειδώσεις για δικούς του λόγους. Αν μπορείς να επιλέξεις partition για κλωνοποίηση, δοκίμασε να επιλέξεις μόνο αυτά των Windows, των δεδομένων και του bootloader.
Please login or Register to submit your answer