Ιωάννης Χριοστοδούλου ρώτησε πριν 1 έτος
Πρώτα από όλα, Χρόνια Πολλά, Καλά, Ευτυχισμένα, και με υγεία και τέλος με εργασία, σε όλους σας.
Προσπαθώ να βρω μια συσκευή που να είναι DHCP Server, να μην κάνει ένα σκασμό (τσουβάλι) λεφτά, όπως έχουν τα modem-router των παρόχων, αλλά ανεξάρτητη για να μπορεί να αντέξει πολλές συσκευές για exeptions λόγο του smart house που προσπαθώ να φτιάξω. Έως τώρα υπάρχουν 65 περίπου συσκευές, ότι τύπου μπορείτε να σκεφτείτε, που συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτές κινητά, laptops, Desktops (δεν είναι όλα και πάντα ενεργά) printers, Ip Security Cameras, ακόμα και φωτογραφική μηχανή,VM, Access Controllers, Burglary Alarm, κτλ.
Υπάρχει κάτι που να έχετε κατά νου, που να αξίζει να αγοράσω και να μπορεί να αντέξει;
Φυσικά υπάρχει και κερασάκι….. Αν χρειαστεί να δημιουργήσω 2 δίκτυο που θα είναι ξεχωριστώ δίκτυο, θα μπορεί η συσκευή να ορίσει σε πιο δίκτυο ανάλογα με τα exeptions που θα έχω δηλώσει λόγο mac address να δώσει διαφορετικό δίκτυο;  (192.168.1.χχ ή 192.168.2.χχ)
Ειλικρινά ευχαριστώ όλη την ομάδα, ακόμα και για τον χρόνο που δαπανήσατε για να διαβάσετε ακόμα και το μήνυμα αυτό.
Με εκτίμηση
Γιάννης Χριστοδούλου 

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Ιωάννη, γενικά δεν υπάρχουν αυτόνομοι DHCP για οικιακή χρήση, και δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο..Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι με ένα παλιό δεύτερο υπολογιστή να περάσεις server έκδοση linux και να τη ρυθμίσεις αυτή σαν router/DHCP, δες εδώ. Θα πρέπει να έχει δύο κάρτες δικτύου. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε κάνει αυτή τη διαδικασία, και δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε αν κάτι δεν του λειτουργήσει σωστά.

 

 

Ιωάννης Χριοστοδούλου απάντησε πριν 1 έτος

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας. Δυστυχώς όμως δεν έχω ασχοληθεί με το κομμάτι που λέγεται linux. Τουλάχιστον (προς στιγμής) θα αναβάλω την οποία προσπάθεια για υλοποίηση του θέματος μου. Όμως σίγουρα, για να το προτείνεται, προφανώς θα αξίζει να γίνει με τον τρόπο αυτό σωστά. Οπότε, υλοποιηθεί λίγο αργότερα. Σας ευχαριστώ εκ νέου για τον χρόνο και την διάθεση σας, να ασχοληθείτε με το πρόβλημα μου. Σε όλους καλή συνέχεια…