Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareDual Monitor Chain με APU και προτάσεις για 2η Οθόνη
Allobious ρώτησε πριν 2 έτη

Έχω ενα 4650G και χρησιμιποιώ τα integrated graphics του. Επίσης έχω μια 24" Philips 60Hz οθόνη. Θα ήθελα να αγοράσω μια δεύτερη, καθώς την χρειάζομαι για προγραμμάτισμο. Επίσης θα ήταν ευκαιρία για να οθόνη με πάνω απο 60Hz. Παίζω κυρίως LoL και πιάνω κατα μέσο ορο τα 125fps σε 1080p. Έχω τις εξης απορίες:
1) Πως μπορώ να κάνω chain τις οθόνες αφού έχω μόνο 1 display Output απο την μητρική (η οθόνη μου έχει και DisplayPort αν είναι χρήσιμη πληροφορία);
2) Τι οθόνη θα προτείνατε με high refresh rate ; Σκεφτόμουν την:
AOC 27G2U 1080p 144hz IPS στα 200 ή την
AOC Q27G2U 1440p 144hz VA στα 280 . Βέβαια έχω κάποιους ενδιασμούς για την QHD επιλογή με τον 4650G και ότι είναι VA Panel, αλλά θα είμαι future proofed. Τι προτείνετε ; Μήπως υπάρχουν και καλύτερα monitors για τις ανάγκες μου;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Δεν μπορείς να κάνεις επέκταση οθόνης μόνο με μια έξοδο εικόνας, εκτός αν η οθόνη προσφέρει κάποια σχετική λειτουργία (υπερβολικά σπάνιο). Ποια είναι η μητρική σου και έχει μόνο μια έξοδο εικόνας; Συνήθως έχουν 2-3.

Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να πας σε 1440p με τα ενσωματωμένα γραφικά, εκτός αν στο μέλλον σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις σε κάρτα γραφικών.

Allobious απάντησε πριν 2 έτη

Έχω την MSI B550I Gaming Edge Wifi. Είναι mini ITX
Οπότε βρίσκομαι στο έλεος της αγοράς για να πάρω μια GPU ώστε να έχω 2η οθόνη;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αν θέλεις να λειτουργεί ως επέκαση και όχι να δείχνει το ίδιο πράγμα και στις δύο οθόνες, τότε αναγκαστικά ναι.