kostas soulis ρώτησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που ασχολείται με flight simulator. Αξίζει να διαθέσω γύρω στα 7000 ευρώ. Η να δώσω λιγότερα χρήματα και να κάνω πιο συχνά αναβάθμιση. Έκανα αυτή την ερώτηση σε κοινότητα που παίζει flight simulator ούτε και αυτοί γνωρίζουν από υπολογιστές να πεταν ξέρουν οι άνθρωποι. Το κακό είναι βέβαια ότι τα 1200 ευρώ θα πάνε για αναβάθμιση πεταλιερας yoke κλπ. Πρέπει να δώσω κάτι παραπάνω από 7000 μιας και είμαι παντελώς άσχετος. 

17 Απαντήσεις

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Ξέχασα να αναφέρω ότι θα χρειαστώ τρία μόνιτορ. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα Κώστα! Το ποσό που αναφέρεις τι ακριβώς περιλαμβάνει, τον πύργο και τις 3 οθόνες;

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Σωστά μου μένουν 5600 για τρία μόνιτορ και Πύργο. Έχω και μια ευελιξία για 1500 παραπάνω το οποίο με μπερδεύει αν θα πρέπει να τα διαθέσω για όργανα simulator ή για pc.   

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Οι οθόνες τι αναλύσεις θες να έχουν; Επίσης, έχεις κάποια συγκεκριμένη απαίτηση στο μέγεθος; To budget σου είναι υπεραρκετό, ανάλογα πάντα και σε τι ανάλυσει θέλεις να παίζεις.

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Θα ήθελα το 2160 αλλά μάλλον από ότι καταλαβαίνω ξεφεύγει πολλή η τιμή. Με 1440 γίνεται τίποτα;

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Από 34 ίντσες και πάνω θα ήθελα. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Μιλάμε για παιχνίδι με πολλά textures, οπότε χρειάζεσαι σίγουρα GPU με πολύ VRAM, ειδικά για όταν θες 3 οθόνες. Προτείνω να πας σε RTX 4080 και πάνω, ανάλογα τις τιμές που έχει το κατάστημα που θα επιλέξεις.

Για επεξεργαστή μπορείς να πας σε τελευταίες γενιάς i7 ή Ryzen 7. Και οι δύο θα σε καλύψουν. Οι AMD πλατφόρμα θα σου προσφέρει δυνατότητα αναβάθμισης σε περισσότερες γενιές, ενώ της Intel λίγο καλύτερες επιδόσεις. Θα επιλέξεις ανάλογα το τι θεωρείς πιο σημαντικό.

Μητρική και επεξεργαστή θα προτείνουμε αφού καταλήξεις σε κάρτα γραφικών και επεξεργαστή. RAM, αν το επιτρέπει το budget σου, πήγαινε σε 64GB σε 3200 MHz και πάνω. Προσωπικά επιλέγω GSKill μνήμες.

Για οθόνες μπορείς να δεις τη Dell S3422DWG. Υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, απλά δεν θέλων να ξεφύγω πολύ κόστος. Αυτή είναι μια σχετικά VFM επιλογή.

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Το έψαξα θα προτιμήσω τον AMD επεξεργαστή λόγω της αναβάθμισης που μου γράφεις θα έχει όντως λίγο καλύτερες επιδόσεις ο Intel; Στα μόνιτορ έχω πρόβλημα θα τα ήθελα τα τρία 2160 κάτω από 1200 ευρώ μόνιτορ δεν υπάρχει; Δεν πειράζει τι να κάνω ας ξεφύγει το κόστος. Βέβαια μου αρέσει η καμπυλότητα σε αυτό το Monitor που μου εστειλες. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Ναι, ο Intel θα είχε λίγο καλύτερες αποδόσεις, αλλά στο gaming στις αναλύσεις που θες κύριο ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών.

Οπότε, μπορείς να πας σε ένα Ryzen 7 5800Χ (ή 5700Χ για οικονομία) και σε μια X570 μητρική. Υπάρχουν άπειρες επιλογές ανάλογα τις θύρες και τα χαρακτηριστικά που θες, μια VFM είναι η Asus TUF Gaming X570-Plus. Τα τονίσω ότι πρέπει να κάνεις BISO update στη μητρική.

Όσο αφορά τις οθόνες, στις 34 ίντσες όλες είναι wide. Θες να δούμε κάποια μεγαλύτερη σε αναλογία 16:9;

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Γνωστοί και φίλοι στο flight simulator γκρινιάζουν να δώσω τα χρήματα στον υπολογιστή και όχι στα στα εξαρτήματα πλοήγησης(έτσι και αλλιώς έχω) αν έχεις να μου πεις κάτι καλύτερο σε οθόνες θα με βοηθήσεις και άλλο. Βασικά μου λένε ότι θα το μετανιώσω αν πάρω κάτω από 2160 οθόνες στο μέλλον. Για τη μητρική μήπως θέλεις να πεις BIOS update γιατί δεν βρίσκω οδηγίες για BISO. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Το μέγεθος της οθόνης δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά θα ήθελα πάνω από 34 ίντσες. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Με 3 οθόνες 4K θα ανέβουν υπερβολικά οι απαιτήσεις του παιχνιδιού, οπότε δεν είμαι σίγουρος τι επιδόσεις θα έχεις ακόμα και με την RTX 4080. Οι παίχτες που μιλάνε για 4K, τι κάρτα γραφικών και τι επιδόσεις έχουν; Ναι, εννοούσα BIOS, ήταν ορθογραφικό λάθος. 

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Παίζουν με 1440 αλλά στο μέλλον μου είπαν θα χρειαστούν να δώσουν τις οθόνες για να πάρουν καλύτερες. Οι γνώμες διαφέρουν από φίλο σε φίλο εκτός από αυτούς που έχουν ένα μόνιτορ το οποίο δεν τους βολεύει λένε γιατί δεν βλέπουν πανοραμικά. Απλά σκέφτομαι τι είναι καλύτερο να πάρω 2160 monitors και να παίζω στα 1440 η αν πάρω 1440 monitors. Επίσης μου ανέφεραν το vr το οποίο μου λένε είναι εντυπωσιακό αλλά αν έχεις βάλει όργανα πλοήγησης δεν βολεύει καθόλου και να το ξεχάσω σαν επιλογή. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Αν ρίξεις την ανάλυση, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα χειρότερο από το να έπαιζες σε μια όθονη που έχει native την ίδια ανάλυση. Με την κάρτα που θα έχεις προτείνω να πας σε 1440p οθόνη για να έχεις καλά FPS χωρίς να ρίξεις τις ρυθμίσεις γραφικών. 

kostas soulis απάντησε πριν 11 μήνες

Ευχαριστώ οποτε καλύτερα να μείνω σε αυτές τις οθόνες 1440 που μου έγραψες πολύ ωραία. Θα ξεκινήσω την αγορά άμεσα. 

kostas soulis απάντησε πριν 9 μήνες

Το pc είδη έχει φτιαχτεί και η εμπειρία εδώ και καιρό είναι ότι απίστευτο στην gaming ιστορία μου. Ζηλεύω γιατί το αγόρασα για δώρο στον πατέρα μου μιας και έπαιζε στο laptop 17 inch δυνατό μηχάνημα αλλά καμία σχέση. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την βοήθεια που μου πρόσφερες. 

kostas soulis απάντησε πριν 9 μήνες

Θα φτιάξω και για εμένα του χρόνου επίσης για flight simulator. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Κώστα!