Aggelos Panagiotidis ρώτησε πριν 12 μήνες

Γεια σε όλη την παρέα!
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το google drive.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες μου λέει ότι έχει εξαντληθεί ο χώρος. Την πρώτη φορά που μου το είπε το πήρα ως φυσιολογικό αφού έχω πολλά πράγματα μέσα. Αρκετά από αυτά τα πέρασα σε στικάκια και δίσκους για να ελευθερώσω χώρο και σιγά-σιγά άδειασε περίπου το ένα τρίτο του χώρου (γιατί δεν αδειάζει μόνο με ένα refresh), δηλαδή πήγε στα 5gb περίπου.
Όμως χωρίς να βάλω κάτι πολύ βαρύ μέσα, πάλι εξαντλήθηκε ο χώρος από μόνος του. Έκανα πάλι αυτή την μεταφορά σε φλασάκια και λοιπά με περισσότερα αρχεία αυτή την φορά και άδειασε σιγά-σιγά περισσότερος χώρος . Και πάλι όμως, μετά από λίγες μέρες, χωρίς να έχω βάλει κάτι, εξαντλήθηκε από μόνος του.
Όταν μπήκα στο google one όμως (παρακάτω εικόνα), είδα ότι όλοι οι χώροι των υπηρεσιών της google για αυτό τον λογαριασμό, είναι μαζί. Δηλαδή στο google drive και στο google photos αντίστοιχα, δείχνει τον ίδιο χώρο και λέει και στα δυο ότι εξαντλείται.
Σκέφτηκα ότι μπορεί να παίζει ρόλο η ρύθμιση για την αντιγραφή υλικού από την συλλογή στο google photos. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό, αφού δεν φαίνονται τα δεδομένα των photos στο drive ούτε το ανάποδο. Απλά, χωρίς να καταλαβαίνω την λογική, φαίνονται όλοι οι χώροι μαζί στο καθένα αλλά δεν υπάρχουν κοινά δεδομένα.
Αν δεν καταλάβατε, θα καταλάβετε από την φωτογραφία τι εννοώ.
Μπορώ να κάνω κάτι για να φαίνονται ξεχωριστά στο καθένα οι αποθηκευτικοί χώροι, δηλαδή στο google drive να φαίνονται 4,76gb και στο google photos 10,54gb και όχι όλα μαζί;
Αν όχι, πως θα μπορούσα να διακόψω την δημιουργία αντιγράφων από την συλλογή στο google photos;
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

6 Απαντήσεις

Aggelos Panagiotidis απάντησε πριν 12 μήνες

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου! Ο χώρος μοιράζεται σε όλες τις υπηρεσίες της Google, και σύμφωνα με την εικόνα, έχεις μεγάλο δεσμευμένο χώρο από το Google Photos. Μήπως έχεις ενεργό το αυτόματο backup των φωτογραφιών από το κινητό σου;

Aggelos Panagiotidis απάντησε πριν 12 μήνες

Ναι, όπως φαίνεται. Γιατί γέμιζε ο χώρος από μόνος του, όπως σας είπα. Προσπάθησα να βρω πως να απενεργοποιήσει αυτό το backup, αλλά δεν το βρήκα. Θα προσπαθήσω ξανά.
Σας ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Αν πας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Google Photos, υπάρχει σχετική επιλογή για αυτόματο backup για να το απενεργοποιήσεις.

Aggelos Panagiotidis απάντησε πριν 12 μήνες

Ναι ναι το κατάφερα! Εμφανίζεται πάλι βέβαια στο google photos, δεν ξέρω γιατί. Αλλά μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει.
Τέλος πάντων, φαντάζομαι πως δεν θα γεμίζει άλλο ο χώρος.
Ευχαριστώ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Πρέπει να διαγράψεις τις φωτογραφίες που έχουν ήδη ανέβει για να ελευθερωθεί χώρος.