dimi tris ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Άγγελε! Έχω ένα θέμα με το σιτε μου.. η google κάνει indexed urls που τελειώνουν σε feed και μου έχει εμφανίση στα internal inks τα αντίστοιχα urls τα οποία είναι διευθύνσεις από όλα τα άρθρα, category, page kai tag, με τη διαφορά πως έχουν την κατάληξη /feed.

ΠΧ:mysite.gr/epikoinonia/feed ή mysite.gr/category/ygeia/feed kαι το αντίστοιχο στα άρθρα

Το πρόβλημα είναι, ότι αν και οι σελίδες αυτές είναι (μάλλον) διευθύνσεις σχολίων του rss, εντούτοις είναι κενές ..

http://imgur.com/a/5acen

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ανιχνεύονται από τη google ( περίπου τον τελευταιο μήνα γίνεται αυτό) και αν πρέπει να το διορθώσω πως γίνεται αυτό??

Βοήθησε με να καταλάβω τι φταιει και πως να το αντιμετωπίσω, διότι δεν έχω ιδέα που μπορεί να ωφείλεται και πως μπορώ να το διορθώσω..

15 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Για τσέκαρε το robots.txt μήπως έχει κάποιο ασυνήθιστο allow. Δες εδώ περισσότερα.

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

Όχι δεν έχει το robots.txt είναι :

User-agent:

Disallow: /wp-admin/

Disallow: /search/

Allow: /wp-admin/admin-ajax.php

Το Disallow: /search/* το πρόσθεσα εγώ επειδή έχω κάνει μεταφορά από blogger και ανίχνευε αυτές τις σελίδες οι οποίες στο wordpress της εντόπιζε ως αναζήτηση μέσα στο site moy

Κάνοντας προβολή του κώδικα σε κάθε άρθρο υπάρχει το λινκ με την κατάληξη feed

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Ροή RSS » mysite" href="http://www.mysite.gr/feed"/>

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Κανάλι σχολίων » mysite.gr" href="http://www.mysite.gr/comments/feed"/>

—-> <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Κανάλι σχολίων Αναλγητικά βότανα για πόνους και φλεγμονές » mysite.gr" href="http://www.mysite.gr/2017/01/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%82.html/feed"/> <—–

<script type="text/rocketscript">

Πως μπορώ να βρώ τι φταίει ή με ποις λέξεις μπορω να ψάξω για το προβλημα στα αγγλικά?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αυτός ο κώδικας είναι φυσιολογικός, θα τον βρεις σε κάθε wordpress site. Και οι σύνδεσμοι χαρακτηρίζονται ως alternate, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με το SEO.

Που βλέπεις πως γίνονται indexed αυτές οι σελίδες? Στην αναζήτηση ή στο Search console?

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

Στο search console τις βλεπω (https://www.google.com/webmasters/tools/internal-links).. λες να έιναι φυσιολογικό ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να διορθώσω?

Επίσης τις τελευταίες ημέρες μου εμφάνιζει ένα μήνυμα στο search console–> structured data και στα internal links:

"22 Ιανουαρίου: Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση υποδομής στο Search Console, η οποία μπορεί να προκαλέσει κάποια αλλαγή στα δεδομένα σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ανωμαλίες στα δεδομένα του Search Console. "

Υπάρχει περίπτωση να είναι από αυτό?? γιατί τα structured data στο search console δεν έχουν ενημερωθεί από τις 17/1 (ενώ πάντοτε ενημερώνονταν μέσα στην ημέρα ή κάθε 2η μέρα).

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και τον χρόνο σου!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αφού δεν βγαίνουν άκυροι σύνδεσμοι στην αναζήτηση, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

Οκ ας το ελπίσουμε.. απλά είπα να το προλάβω μη βγούν τις επόμενες ημέρες sthn αναζήτηση, οι διευθύνσεις που εχουν καταχωριστεί στα internal links (tα περισσότερα είναι στην αρχική, περίπου 700..)

Για να πω την αλήθεια η ανυσηχία μου ήταν, για ποιο λόγο να ανιχνεύει κενές σελίδας και μάλιστα στα feed, γιαυτό ειπα να το ψαξω, μήπως πείραξα κάταλάθος κάτι στο theme ή στο yoast, που να μου δημιουργήσει πρόβλημα στα αποτελέσματα.. μη φάω και καμιά ποινή από τον «μεγάλο αδερφό» 😛

Αφού λες οτι δεν είναι ανυσηχιτικό, σε εμπιστεύτομαι. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από αλλαγές στο theme δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο. Τώρα αν άλλαξες κάτι τον προηγούμενο μήνα στο Yoast, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να είναι που να έχει αυτό το αποτέλεσμα.

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

Κατά 99,9% δεν άλλαξα κάτι, αλλά όταν είδα το θέμα αυτό, αρχίσα να σκέφτομαι τι μπορεί να φτάει και κατέληξα σε αυτά τα 2 συμπεράσματα.. λογικά δεν πειραξa το yoast tους τελευταίους μήνες, αλλά μέχρι να ανακλυψεις τi φταίει, σoy μπαίνουν αμφιβολίες.. να σε ρωτήσω κάτι τελεταίο, μπορείς να κοιτάξει στο δικό σου search console στα internal link an υπάρχουν τέτοια links, διότι αν yp;arxoyn kai se sena θα είναι τακτική της google και δε είναι κάτι ανησυχητικό..

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Όχι, δεν έχουμε links που να αναφέρουν feed και να δείχνουν σε κενή σελίδα.

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

οκ ΣΕ ευχαριστώ!! θα το παρακολουθώ το θέμα μήπως και βγάλω άκρη!

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε νομίζω βρήκα το πρόβλημα.. μάλλον ειχα αλλάξει (και δεν το θυμόμουν) μια ρύθμιση στο yoast seo –> Titles & metas —> taxonomies —> μορφή(format)… είχα βάλει τα Meta Robots sto μορφή, ως index.. Θα περιμένω να τσεκάρω ότι έχει λυθεί το πρόβλημα και θα το επιβεβαιώσω σε λίγο αν ισχύει ή όχι, μήπως αντιπετωπίσει κάποιος άλλος παρομοιο πρόβλημα..

Τωρα όμως δημιουργείται άλλο θέμα και θα ήθελα τα φώτα σου.. όταν το κάνω noindex θα έχω πρόβλημα με τις αράχνες της google??

Μήπως πρέπει να καταργήσω και τις αντίστοιχες διευθύνσεις ή δεν είναι απαραίτητο να προβώ σε κάποια άλλη κίνηση και να αφήσω την google na to κάνει μόνη της με την πάροδο του χρόνου?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Προσωπικά έχω όλα τα Taxonomies σε noindex όσον αφορά τα Meta Robots. Σου προτείνω να τα ρυθμίσεις έτσι. Δεν θα έχεις πρόβλημα, ούτε χρειάζεται να καταργήσεις κάποια διεύθυνση.

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

Τι εννοείς?? και τα category kai ta tags?

dimi tris απάντησε πριν 6 έτη

Τι εννοείς έχεις όλα τα taxonomies σε noindex, και τα category kai ta tags???

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Όλα.