ioannis efthimiou ρώτησε πριν 8 έτη
Δεν ξέρω αν ειναι πρόβλημα αλλά θα ήθελα πρώτον να δώσω το καινούργιο email μου που ειναι iiefthimiou@gmail.com και δεύτερον επειδή προσπαθώ να ακούω μουσική από το pc μου από cd προσπαθώ να έχω ότι μπορώ καλλίτερο από ήχο. Δηλαδή ηχεία audioengine 2 και κάρτα ηχου asus xonar essence Stx. Το dvdrw ειναι samsung που όταν παίζει κάνει βόμβο που κάποιες φορές (ανάλογα την μουσική) ακούγεται. Οπότε θα ζητούσα κάθε συμβουλή. Η κάρτα νομίζω ειναι ικανοποιητική από ηχεία κάπως ψάχνομαι για definitive incline η κάτι ανάλογο audiofile και για dvdrw δεν ξέρω αν αξίζει τα περισσότερα που ζητά η asus για κάποιο δικό της.

στην ψηφοφορία δεν πήρα μέρος γιατί αυτό που κύρια μ’ενδιαφέρει ειναι να έχω τα νέα σου είτε με τον ενα τρόπο είτε με τον άλλο. Οπότε ας αποφάσιζαν όσοι για κάποιο λόγο θέλουν το ενα η το άλλο.

Ευχαριστώ Αγγελε!!!

13 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Γιάννη, αν θες να πας σε κάτι καλύτερο όσον αφορά τον ήχο θα πρέπει να πας σε ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία. Τα ηχεία υπολογιστών, ακόμα και αυτά που είναι καλής ποιότητας όπως τα δικά σου, έχουν τα όριά τους.

Γενικά κανείς δεν μπορεί να σου προτείνει το ηχείο που είναι καλύτερο να αγοράσεις, αν δεν το έχεις πρώτα ακούσει. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ακούσεις Focal JMlab.

Δεν πιστεύω πως αξίζει να δώσεις λεφτά για DVD-RW. Καλύτερα να κάνεις rip τα CD σε WAV ή FLAC (θα γράψω κάποιο σχετικό οδηγό), για να ακούς κατευθείαν από το δίσκο με μηδενική απώλεια στην ποιότητα.

ioannis efthimiou απάντησε πριν 8 έτη

Για το DVD-RW και για το FLAC θα περιμένω με ανυπομονησία τον σχετικό σου οδηγό. Για το FocalJMlab το κοίταξα και υποθέτω εννοείς τα Focal XS 2.1. Τα οποία θα τα ακούσω σε επίσκεψή μου στην Αθήνα. Αλλά ξεχωριστό ενισχυτή ???ποιόν και πως συνδέεται με το pc?
Συμπληρωματικά να σε πληροφορήσω πώς έχω σύστημα hi fi στο καθιστικό μου. Αλλά οπως καταλαβαίνεις ενδιαφέρομαι για τον χώρο όπου σερφάρω και παίζω και ενημερώνομαι.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Κανένα ηχείο υπολογιστή δεν θα σου δώσει hi-fi ήχο. Εφόσον σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου τα ηχεία υπολογιστών είναι συμβιβασμός.

Οποιονδήποτε ενισχυτή μπορείς να συνδέσεις με τον υπολογιστή, είτε αναλογικά, με minijack σε RCA, είτε ψηφιακά με Coaxial.

Βασικά έχουμε ξεκινήσει λάθος την όλη συζήτηση. Μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις για καλό ήχο στον υπολογιστή σου?

ioannis efthimiou απάντησε πριν 8 έτη

Αυτή είναι μια ερώτηση που πάντα μου προκαλε’ί αμηχανία!!! Περισσότερο προτιμώ τον τρόπο που μας παρουσιάζεις την αγορά των laptop και pc. Μέχρι 300 ευρώ ,κατόπιν μέχρι 700 κλπ. Πάντως για τα ηχεία που μου είπες να δω θα προσπαθούσα να τα αγοράσω.Επίσης πραγματικά θα περιμένω τις οδηγίες σου για την εγγραφή των cd που έχω στον υπολογιστή με FLAC. Υποθέτω με την εγγραφή αυτή ο βόμβος του DVDRW δεν θα συμπεριληφθεί και ο ηχος θα ειναι καθαρότερος.Οπότε αναμένω να δω τι κόστος θα πρέπει να υπολογισω για να φτάσω αυτόν τον στόχο..!!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το θέμα είναι πως στους υπολογιστές οι επιδόσεις είναι αντικειμενικές και μετρήσιμες, και είναι σχετικά πιο εύκολο να χωριστούν σε κατηγορίες.

Ο καλός ήχος, εκτός από το ότι σε ένα βαθμό είναι υποκειμενικός, εξαρτάται από αμέτρητους παράγοντες, και μπορεί δύο ηχεία με την ίδια ακριβώς τιμή να ακούγονται εντελώς διαφορετικά στον ίδιο χώρο.

Η μόνη σταθερά στη συνάρτηση είναι το πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις.

Να σου πω την αλήθεια μου κάνει εντύπωση που έχεις βόμβο στη χαμηλή ταχύτητα ανάγνωσης του CD, αλλά δεν αποκλείεται απλά το συγκεκριμένο drive να είναι ψευτοκατασκευή.

ioannis efthimiou απάντησε πριν 8 έτη

πραγματικά το έχω ζησει αυτό σε ηχητικά συστήματα! Είχα για πολλά χρόνια ηχεία magnepan με ενισχυτή λαμπάτο και απολάμβανα την μουσική που άκουγα. Αυτό για αντικειμενικούς λόγους δεν υπάρχει σε pc. Για ηχεία είχα σκεφτεί να πάρω μέχρι και KEF X300A που κόστιζαν περί τα 800 ευρώ. Ομως μάλλον ειναι μεγάλα για το γραφείο μου. Προσπαθώντας να μάθω πως θα έχω καλλίτερο ήχο ταυτόχρονα μαθαίνω αν μπορώ και να τον έχω.
Για τον βόμβο όταν παίζει το DVDRW το μόνο που έχω να πώ είναι το κόστος του που είναι γύρω στα 20 Ευρώ δεν λέω πως ειναι φτηνοκατασκευή κυρίως γιατί δεν ξέρω τις ποιοτικότερες. Γενικά μοιάζω σαν ξεκάρφωτος ζητώντας ποιοτικό ήχο από PC…. οπότε δεν ευρισκα απαντήσεις,προτάσεις κλπ

ioannis efthimiou απάντησε πριν 8 έτη

Ειλικρινά καταλαβαίνω την υποκειμενικότητα στον ήχο. Χρόνια απολάμβανα μουσική από ηχεία magnepan και λαμπάτο ενισχυτή. Στο PC είχα σκεφτεί να πάρω και kef X300A που φτάνουν τα 800ευρώ. Νομίζω όμως ότι ειναι μεγάλα για το γραφείο μου.Μεγάλο πρόβλημα είναι για μένα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ακούσω πριν αγοράσω. Προσπαθώ να μάθω με ποιούς συνδυασμούς μπορώ να πετύχω κάτι καλλίτερο. Και βέβαια μαθαίνοντάς το αυτό μαθαίνω και αν μπορώ να το έχω.
Οσο για τον βόμβο έχω να πω ότι το συγκεκριμένο drive ειναι των 20 Ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτό ειναι ψευτοκατασκευή γιατί δεν ξέρω τα καλλίτερα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Σκέφτομαι μήπως για τον υπολογιστή θα ήταν καλύτερα ένα καλό ζευγάρι ακουστικά, γιατί εκ των πραγμάτων στο γραφείο είναι δύσκολο να τοποθετηθούν ηχεία της προκοπής, ώστε να έχεις σωστή στερεοφωνική εικόνα, ελεγχόμενη αλληλεπίδραση του χώρου κλπ.

ioannis efthimiou απάντησε πριν 8 έτη

Δεν με ενθουσιάζει η λύση των ακουστικών.Προτιμώ την πιθανότατα λιγότερο αποτελεσματική λύση κάποιων ηχείων με τα μειονεκτήματα που αναφέρεις. Τα ακουστικά σε απομονώνουν πολύ!!
Ηχεία όσο γίνεται καλά, ποιοτική κάρτα ήχου, ίσως και καλώδια σε συνδυασμό με εγγραφή των cd σε μορφή FLAC μοιάζει η καλλίτερη λύση.Δεν είναι???

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Αντικειμενικά είναι πιο εύκολο να έχεις καλύτερο ήχο από ακουστικά, παρά να ταιριάξεις στο χώρο του γραφείου σου ηχεία. Εφόσον όμως δεν σε βολεύουν τα ακουστικά, αναγκαστικά θα το πας με το δύσκολο τρόπο.

ioannis efthimiou απάντησε πριν 8 έτη

Ναι έτσι είναι. Γι αυτό ξεκίνησα αυτή την κουβέντα. Οπότε όποια γνώμη σ αυτήν την κατεύθυνση υπάρξει είναι ευσπρόδεκτη. Και αν δεν κάνω κατάχρηση του χώρου μία ακόμη ερώτηση. Διάβασα ενα άρθρο σου για free antivirus και εγκατέστησα το Bitdefender. Παράλληλα χάρις σε σένα έχω το Advanced system care Pro .Μου ζητά login είναι απαραίτητο?? Ειναι πρόβλημα η ταυτόχρονη λειτουργία τους??

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Για δες την πρόσφατη δοκιμή του PC Magazine, μήπως σε βοηθήσει τουλάχιστον όσον αφορά το ποια ηχεία πρέπει να ακούσεις.

Είναι απαραίτητο το Login για να λειτουργεί μετά τις 30 μέρες.

Αν δεν έχεις το Advanced System Care Ultimate, που περιλαμβάνει και antivirus, δεν υπάρχει πρόβλημα να τα έχεις ταυτόχρονα.

ioannis efthimiou απάντησε πριν 8 έτη

Σ’ ευχαριστώ πολύ για το τεστ ηχείων που δεν το είχα πάρει είδηση! και για τις άλλες απαντήσεις. Αν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση για την υπόλοιπη “αλυσίδα” ήχου θα χαρώ επίσης. Με ανυπομονησία θα περιμένω τον οδηγό εγγραφής μουσικής σε Flac. Ελπίζω αυτή η διαδικασία να γίνεται με το dvdrw που έχω αλλιώς να το αλλάξω.

Πολλές ευχαριστίες!!!!