Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφορα"human eye cant see more than 24 fps anyway"
giorgos papoulidis ρώτησε πριν 5 έτη
συγγνωμη αλλα μου αρεσει να βλεπω βιντεος με ατομα που σχολιαζουν αλλα βιντεο που μιλουν για “ανωτερωτητα των κονσολων απο τα pc”. και πραγματικα ακουσα εναν να λεει: “anyway the eye cant see more than 24 frames per second”. και τον ρωταει ο αλλος “where did you learn about that?” και ειπε “from wikipedia”. και πηγα στην wikipedia στο αρθρο της για το “frame rate” και δεν ειπε πουθενα οτι το ανθρωπινο ματι βλεπει μεχρι 24 fps. ελεγε οτι στις ταινιες που εδειχναν παλια απλα βαζανε τοσα fps… μπορει καποιος να μου βρει ενα site που να ισχυριζετε οτι βλεπουμε μεχρι 24 fps η να υποθεσω οτι δεν εχουν καν καποιο αρθρο που να βασιζεται σε αυτο που λενε;

1 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.
Γενικότερα η όραση είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα και δεν μπορεί να αναλυθεί μόνο σε fps. Σε γενικές γραμμές, μπορείς να δεις διαφορά στην κίνηση από 30, 40, 60, 100, κάποιοι ίσως και στα 200fps. Από εκεί και πάνω λογικά όχι.
Τώρα, το ότι βλέπεις τη διαφορά, δεν σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σου μπορεί να αποθηκεύσει και να επεξεργαστεί την παραπάνω πληροφορία. Γι’ αυτό λένε πολλοί ότι “το ανθρώπινο μάτι βλέπει μέχρι 24 fps”. Εν ολίγοις, το ότι βλέπεις πιο ομαλή την κίνηση στα 120 fps απ’ ό,τι στα 30, δεν σημαίνει ότι θα έχεις και πιο γρήγορες αντιδράσεις στο παιχνίδι, στην πρώτη περίπτωση απ’ ό,τι στη δεύτερη. Δεν θα αποδώσεις δηλαδή καλύτερα στο παιχνίδι.
Ωστόσο, σίγουρα βλέπεις τη διαφορά στην κίνηση και μπορεί να απολαμβάνεις περισσότερο ένα παιχνίδι, όταν φαίνεται πιο “ρεαλιστικό”.