Γρηγόρης Παπαδόπουλος ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα! Έχω εγκαταστήσει τα Ubuntu από το Microsoft store των windows γιατί πρέπει να κάνω μια εργασία στην σχολή μου. Χρειάζεται να ξέρω την ip διεύθυνση γιατί την χρησιμοποιώ σε ένα πρόγραμμα για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Οπότε πατάω ifconfig στο terminal και βλέπω την ip διεύθυνση και βάζω την ίδια στο πρόγραμμα που χρειάζεται για να συνδεθούν.
Όμως παρατηρώ ότι κάθε φορά που κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή μου και ξανά ανοίγω το Ubuntu η ip διεύθυνση αλλάζει με αποτέλεσμα να πηγαίνω στο πρόγραμμα και να αλλάζω στην τρέχουσα ip. Αυτό όλο απ ότι καταλαβαίνω συμβαίνει μονο όταν κάνω εγκατάσταση από τα Ubuntu από το Microsoft store, αν έβαζα κανονικά εικονική μηχανή, ξέρω ότι η ip διεύθυνση θα ήταν σταθερή.
Ξερετε κάποιο τρόπο να μην αλλάζει η ip για να αποφύγω την εγκατάσταση σε εικονική μηχανή; Με έχει βολέψει που έχουν μπει τα Ubuntu τόσο εύκολα από το Microsoft store. Ευχαριστώ πολύ! 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γρηγόρη, το πρόβλημα σου είναι ότι το σύστημα σου έχει δυναμική IP και όχι στατική που θες στη δική σου περίπτωση. Βέβαια για να καταφέρεις κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο απλό. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις πρώτα εδώ στον οδηγό μας και μετά να δοκιμάσεις αυτό που προτείνουμε εδώ.

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Μα εάν βάλω τα Ubuntu κανονικά σε εικονική μηχανή πχ σε virtualbox και πατάω ifconfig βλέπω οτι η ip είναι σταθερή. Τώρα που τα έχω κεταβασει τα Ubuntu όμως από Microsoft store και τρέχω με το terminal, η ip κάθε φορά αλλάζει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επίσης αν θέλει όλη αυτή την διαδικασία για να έχω μια σταθερή ip, καλύτερα να τα βάλω μέσω εικονικής μηχανής που έχω σταθερή ip έτσι κι αλλιώς

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Μπορεί και εκεί η ip να αλλάζει αλλά σε διαφορετικό χρόνο..σε κάθε περίπτωση κάνε δοκιμή..

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Οκ αλλα αυτό που μου είπες να δοκιμασω απ ότι βλέπω θέλει γραφικό περιβάλλον και windows. Όμως εγω κατέβασα τα Ubuntu μέσω Microsoft store και όλα τα κάνω μέσω terminal. Πχ έναν server που χρειάζεται στην εργασία το εγκαθιστώ με εντολές. Πως θα κάνω αυτό με την ip βάζοντας μόνο εντολές στο terminal; 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Διαφορετική IP σου δείχνει το UBUNTU και άλλη μέσα από τα Windows?

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Ναι είναι διαφορετική. Επίσης έχω βάλει σε εικονική μηχανή το λειτουργικό σύστημα του raspberry γιατί χρειάζεται και αυτό και η ip διεύθυνση επίσης είναι διαφορετική από των Windows. Μόνο το 192.168 είναι ίδια.
Προφανώς τα Ubuntu που είναι κατεβασμένα από το Microsoft store η ip είναι διαφορετική και από τα Windows και από το raspberry. Απλά η διαφορά είναι ότι στα windows και στο raspberry η ip είναι πάντα η ίδια ενώ στα ubuntu κάθε φορά που κάνω επανεκκίνηση αλλάζει σε τελείως διαφορετική. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γρηγόρη, συγνώμη για την καθυστέρηση, η ip που αναφέρεις 192.168..είναι η τοπική σου ip.. η εξωτερική σου είναι διαφορετική και μπορείς να την βρεις μπαίνοντας σε μία σελίδα όπως αυτή. Ίσως η μόνη λύση για να καταφέρεις αυτό που θες είναι αυτή.