Infinity Edge ρώτησε πριν 5 έτη
Γεια σας κύριε Άγγελε,

Φτιάχνω νέα ερώτηση διότι η προηγούμενη (https://www.pcsteps.gr/ask/questions/laptop-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1/) κώλυσε. Απάντησα σε αυτά που είπατε και για το MSI laptop αλλά αν και λέει ότι έχει τρεις απαντήσεις η σελίδα όλων των ερωτήσεων, στην σελίδα της συγκεκριμένη ερώτησης μόνο δύο φαίνονται. Και εφόσον δεν έχετε απαντήσει εκεί μέχρι τώρα σημαίνει ότι όντως κάτι πήγε στραβά με εκείνη τη σελίδα. Οπότε για να είμαι σίγουρος ότι θα το δείτε αυτό εδώ, φτιάχνω νέο thread.

Λοιπόν, πρώτα θα επαναλάβω αυτά που δεν εμφανίστηκαν στην άλλη τη σελίδα. Το MSI laptop που μου προτείνατε, πόσα χρόνια λέτε να κρατήσει; Εφόσον όντος έχουν ελάχιστες επιλογές αναβάθμισης τα laptop, πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα είμαι εξασφαλισμένος για το μέλλον.

Και δεύτερον, εφόσον αναφέρατε το Desktop, μπορείτε παρακαλώ να μου φτιάξετε μια σύνθεση έως €3.500 για τα πράγματα που σας είπα (gaming, professional work, streaming); Στο σύνολο πρέπει να είναι και τα περιφερειακά. Συγκεκριμένα: οθόνη, ποντίκι, mousepad, πληκτρολόγιο και ακουστικά.

Ευχαριστώ.

7 Απαντήσεις

Infinity Edge απάντησε πριν 5 έτη

OK. Μόλις έφτιαξα αυτή τη νέα ερώτηση εδώ, η άλλη σελίδα ξεκόλλησε και τώρα δείχνει και την απάντηση σας, όποτε φαίνεται πως εσείς το είδατε άλλα στην μεριά μου ήταν κολλημένο το περιεχόμενο. Τέλος πάντων. Είπατε 4-5 χρόνια για το Laptop, παρακαλώ φτιάξτε μου και μια σύνθεση Desktop όπως την ζήτησα παραπάνω.

Ευχαριστώ.

Infinity Edge απάντησε πριν 5 έτη

Όχι, τελικά αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις απαντήσεις. Απάντησα μόλις τώρα ότι ξεκόλλησε η άλλη σελίδα άλλα τώρα κώλυσε αυτή εδώ και δεν μπορώ να δω τη έγραψα προηγούμενος, και ενδέχεται ναι μη μπορώ να δω ούτε αυτό που γράφω τώρα. Ελπίζω να φτιαχτεί μόλις απαντήσετε. Βασικά ελπίζω πιο πολύ να μπορώ καν να δω την απάντηση σας.

Infinity Edge απάντησε πριν 5 έτη

Νομίζω πως έφτιαξα το πρόβλημα. Μάλλον κάτι με τον Broswer μου πρέπει να ήταν. Τέλος πάντων, παρακαλώ φτιάξτε μου ένα setup όπως ανέφερα παραπάνω έως €3.500, και επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα άλλο Laptop που βρήκα. (Link: http://laptopoutlet.gr/katastima/laptop/dell-alienware-17-r4-ssd/)
Είναι συμαντικά πιο φθηνό από το MSI και επιπλέον έχει πολύ πιο καλή οθόνη στα 1440p με 120hz refresh rate.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Για Desktop, δες τη σύνθεση των 1900ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, με επεξεργαστή I7-6800K και κάρτα γραφικών GTX 1080 Ti. Μαζί με τις συμπληρωματικές αγορές για οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι και τα σχετικά, βγαίνει στο budget που κινείσαι.
Γενικά τα Alienware είναι υπερτιμημένα, αλλά αυτό που αναφέρεις είναι όντως σε καλή τιμή. Πάντως δεν συγκρίνεται σε κανένα επίπεδο η απόδοσή του με το αντίστοιχο desktop.

Infinity Edge απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Ναι, το κοιτάζω εδώ και καιρό αυτό το setup αλλά είναι δύο πράγματα που με προβληματίζουν. 1. Γιατί έχετε βάλει Freesync οθόνη με Nvidia κάρτα; Καταλαβαίνω πως η τιμή αυτής της οθόνης είναι πολύ καλή για αυτά που δίνει (1440p + 144hz) αλλά το Freesync χαραμίζεται. Είναι επειδή το αντίστοιχο Gsync monitor είναι πιο ακριβό και θα πάει πιο πάνω από το προϋπολογισμένο ποσό;
Kai 2. 16GB RAM μου φαίνονται λίγα για επαγγελματική χρήση. Έχετε κάτι να προτείνεται στα 32GB;

Ευχαριστώ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ναι, τα Gsync μοντέλα είναι σημαντικά ακριβότερα, και στον αντίποδα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάρτα γραφικών της AMD στην ίδια κατηγορία με τη GTX 1080 Ti. Ακόμα και η μεγάλη Vega 64 είναι σε επίπεδο απλής GTX 1080.
Για 1440p και Gsync, στο e-shop θα βρεις μόνο αυτή, στα 1300 ευρώ. Υπάρχει αυτή που είναι 4Κ με Gsync σε αρκετά οικονομική τιμή, αλλά είναι στα 60Hz. Επίσης, οι κάρτες γραφικών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται στο 4K με υψηλή ποιότητα. Με την GTX 1080 Ti ίσα που θα πιάνεις 60FPS στα παιχνίδια που κυκλοφορούν τώρα, πόσο μάλλον στα μελλοντικά.
Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για Quad Channel 32GB.

Infinity Edge απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω δυο τελευταίες ερωτήσεις.
1. Τελικά ποιο είναι το καλύτερο Laptop από τα δυο; Το Alienware που σας έδειξα ή το MSI που μου προτείνατε; Τα χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια εκτός από την οθόνη και την τιμή. Επίσης, ξέρετε αν αυτά τα καταστήματα που έχουν αυτά τα δυο προϊόντα είναι αξιόπιστα (service, εγγύηση κλπ.);

2. Στα περιφερειακά του setup των €1.900 αναφέρετε μόνο ηχεία. Εγώ όμως σας ρώτησα συγκεκριμένα για ακουστικά παραπάνω. Έχετε κάτι καλό να προτείνετε;