Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsMicrosoft Visual C++ Runtime Library error
efriend gr ρώτησε πριν 9 μήνες

γεια σας και απο εδω , εχω και αλλο ενα θεμα "σοβαρο ας πουμε" γιατι ειναι εκνευριστικο μου πεταει αυτο μυνημα

εντελως ξαφνικα δε νομιζω οτι εκανα κατι στο PC πριν μου το πεταξει για πρωτη φορα. εχω win10 64b last version

συνηθως οταν κανω δεξι κλικ σε πολλα αντικειμενα στο desktop , καποια στιγμη το πεταει μετα απο 10-20 κλικς (ετσι το τεσταρω οταν προσπαθω να το φτιαξω) εχω δοκιμασει ολο το google και τον Bard ai και το μονο που μου μενει και που θελω να αποφυγω ειναι το restore point και το φορματ, Καμια ιδεα; κανεις με επειρια πανω σε αυτο να του χει τυχει στο παρελθον;

Εδω τι μου ειπε ο bard αφου τα ειχα δοκιμασει ολα πριν

"
There are a few things you can do to fix a Microsoft Visual C++ Runtime Library error:

  1. Restart your computer. This may seem like a simple solution, but it can often fix minor software glitches.
  2. Update the program that is causing the error. If you are getting the error when trying to run a specific program, check to see if there is an update available for that program.
  3. Reinstall the program that is causing the error. If updating the program does not work, try reinstalling it.
  4. Install the latest Microsoft Visual C++ Redistributable package. This is a collection of runtime libraries that many programs need to run. You can download the latest version from the Microsoft website.
  5. Repair the Microsoft Visual C++ Redistributable package. If you already have the latest Microsoft Visual C++ Redistributable package installed, you can try repairing it. To do this, go to the Control Panel and select Programs and Features. Find the Microsoft Visual C++ Redistributable package and right-click on it. Select Change and then Repair.
  6. Run a system scan. If you have tried all of the above and you are still getting the error, you can try running a system scan to check for corrupted system files. To do this, open a command prompt window and type the following command:
sfc /scannow

This will scan your system for corrupted files and attempt to repair them.
If you have tried all of the above and you are still getting the error, you may need to contact the developer of the program that is causing the error for further assistance.
"

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα, αυτό που θα σου πρότεινα και εγώ είναι να απεγκαταστήσεις με κάποιο εργαλείο τη Microsoft C++, να κάνεις μία επανεκκίνηση και μετα να την περάσεις ξανά. Ρίξε μία ματιά και εδώ.

efriend gr απάντησε πριν 9 μήνες

Εντάξει διορθώθηκε αυτό τελικά Πολύ σωστό αυτό που είπες αυτό έκανα (Δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο από την προσθοαφαίρεση βγαίνει κανονικά) και έβαλα τι cplusplus από το 2005 μέχρι το 2022 (χρειάζονται όλα τα version ακόμα και αυτά που δεν υποστηρίζονται πλέον) τα πάντα όλα από το επίσημο site της microsoft μετά έβαλα το net framework ότι πιο τελευταίο και έκανα update την κάρτα γραφικών γενικά έκανα ότι μου έλεγε το google με πιο σωστό τρόπο και διορθώθηκε εντέλει μετά από τρεις μέρες προσπαθειών. Μερικά sfc μερικές εντολές από command prompt που βρήκα στο YouTube και τα λοιπά.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν ξέρω πώς ακριβώς διορθώθηκε δηλαδή ποιο ήταν αυτό το οποίο έφτιαξε το πρόβλημα ίσως επειδή τα έκανα όλα μαζί και δεν μπορώ να το διαχωρίσω. Και τα έκανα όλα μαζί γιατί ήμουνα σε κατάσταση πανικού πλέον δεν είχα καμία όρεξη να περνάω windows 11! Γιατί πλέον αυτά θα έβαζα.
Σε ευχαριστώ πολύ για την εύστοχη παρατήρηση σου. Στην ουσία αυτή ήταν η κεντρική ιδέα λυση. Αλλά χρειαζόντουσαν κι άλλα πράγματα δεν έφτανε μόνο αυτό.
ΤΤέλος ήθελα να σε ρωτήσω προσπάθησα να κάνω selective startup και κάθε φορά που έκανα restart τον υπολογιστή μου άνοιγαν τα προγράμματα κανονικά ας πούμε αλλά κρασανανε αλλά μου ζητάγανε uac γενικώς ένα μπάχαλο ακολούθησα τις οδηγίες όπως ακριβώς έπρεπε. Αυτό που δεν έκανα και δεν είδα να το γράφει και πουθενά είναι να πάω χειροκίνητα στα startup items στο task manager και να τα απενεργοποιήσω ένα-ένα μήπως έπρεπε να κάνω αυτό? Αλλά αφού είχα ξε τικάρει το load startup items στην πρώτη οθόνη selective startup. Άρα δεν χρειαζότανε να το κάνω χειροκίνητα σωστά?
Αν ξέρεις τι παίχτηκε πες μου για να το γνωρίζω να σαι καλά.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 9 μήνες

Για τα VC Redistributables χρειάζεται να έχεις τις εκδόσεις που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές σου. Αν δεν υπάρχουν θα σου βγάζει κάποιο λάθος όπως πχ "Το αρχείο MSVCP140.dll δε βρέθηκε" ή "Το αρχείο VCOMP140.dll δε βρέθηκε". Στην προκειμένη περίπτωση η έκδοση είναι η 140 (14.0), που αντιστοιχεί στο Redistributable 2015-2022. Τις διαθέσιμες εκδόσεις μπορείς να τις δεις εδώ. Αν και το λειτουργικό σου και η εφαρμογή σου είναι 64-bit εγκαθιστάς την x64, διαφορετικά την x86 (πχ εφαρμογή 32-bit που τρέχει σε Windows 64-bit χρειάζεται την x86). Μπορείς να έχεις και τις δύο (για 32- και 64-bit εφαρμογές) όπως και εκδόσεις διαφορετικών ετών (ανάλογα με το ποιες χρειάζονται οι εφαρμογές σου). Για να δεις ποιές έχεις ήδη πας Control Panel->Programs and Features (από εκεί μπορείς να κάνεις και uninstall). Να επαναλάβω να αποφεύγεις sites όπως dll-files, download-dll κλπ. Αν έχεις εγκαταστήσει αρχεία από εκεί (πολλές φορές είναι μεμωνομένα αρχεία .dll) καλύτερα να τα απεγκαταστήσεις, με τον ίδιο τρόπο που εγκαταστάθηκαν, πχ manually. Μπορείς να κάνεις και search στον Explorer για αρχεία MSVC*.dll και να απεγκταστήσεις όσα βρήκες σε folders εφαρμογών - δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί.
 
Στην περίπτωσή σου μπορεί το πρόβλημα να ήταν κάποιο χαλασμένο installation, οπότε με την απαεγκατάσταση και τη νέα εγκατάσταση θα λύθηκε. Για τα startup προγράμματα πας στον Task Manager στο tab Startup όπου μπορείς να ορίσεις ποιές εφαρμογές θα φορτώνονται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Αυτές που δεν θέλεις θα χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ανοίξουν (τπτ το τραγικό δλδ), οπότε μπορείς να κάνεις disable αυτές που δε χρησιμοποιείς συχνά, πχ στο μηχάνημά μου έχω κάνει disable την εφαρμογή που ορίζει macros και φωτισμό για το πληκτρολόγιο, όπως και τα Skype, Spotify, Microsoft Teams και Phone Link.

efriend gr απάντησε πριν 9 μήνες

Αρχικά έχεις δίκιο για την c plus plus χρειαζόντουσαν όλες από την αρχή από το site της microsoft 32-bit 64-bit όλες τις χρονολογίες άλλα το έφτιαξα αυτό διορθώθηκε. Διάβασα ότι χρειαζόταν και το net framework το τελευταίο και κατά πάσα πιθανότητα update της κάρτας γραφικών τα έκανα όλα έτρεξα και ένα sfc και ένα dism γενικώς έκανα πολλά πράγματα μαζί . Το αστείο είναι ότι όταν τελείωσα ενώ κανένα δεν μου ζήτησε restart Πάλι δεν δούλευε και απογοητεύτηκα ξανά. μόλις έκανα restart δούλεψε κανονικά πλέον. Σε τελική γραμμή Δεν ξέρω πώς διορθώθηκε ακριβώς γιατί έκανα πολλά πράγματα μαζί και όχι ένα ένα δεν είχα την υπομονή.
 
Όσον αφορά το άλλο θέμα με τα startup εφαρμογές αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι αφού στο MS config ξετικάρω τις startup εφαρμογές γιατί μου τις ανοίγει μετά το reboot γιατί πρέπει να το κάνω χειροκίνητα μία-μία? Τέλος πάντων θα το έχω υπόψιν μου την επόμενη φορά που θα κάνω selective startup. Το λεγόμενο clean boot Αν δεν κάνω λάθος.
 
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.