Θάνος ρώτησε πριν 3 έτη

Κοιτάω για Monitor στις 27" και έλεγα να πάω στα 1440p που νομίζω θεωρείται ιδανικό για αυτές τις ίντσες.
Το θέλω κυρίως για coding και ταινίες-Netflix, δεν έχω σκοπό να κάνω σοβαρό gaming άντε μια φορά στο τόσο και δεν θα έχω πρόβλημα να χαμηλώσω τις ρυθμίσεις ή την ανάλυση.
Η κάρτα γραφικών μου είναι πολύ παλιά και όχι ιδιαίτερα καλή (Sapphire Radeon HD 7770 GHZ 1 GB GDDR5), όπως και το τωρινό μου Monitor είναι και αυτό παλιό (ένα Samsung 1600x900 20"). Έχω σκόπο να κάνω ένα update στην GPU, αλλά με τις τιμές που παίζουν τώρα, δύσκολο.
Ο προβληματισμός μου είναι αν θα έχω κάποιο θέμα με αυτήν την GPU στα 2Κ ακόμα και σε βασικά πράγματα όπως ταινίες, youtube κτλπ. Για gaming δεν το συζητώ δεν παίζει στα 2Κ.
Θέλω να πάρω μια καλή οθόνη με αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα γιατί η οθόνη θα κρατήσει για καιρό, και ελπίζω να γίνει σύντομα και το upgrade στην GPU.
Σχετικά και με την αγορά του monitor το budget είναι στα 200-250 ευρώ περίπου, και έχω καταλήξει νομίζω σε αυτά τα 3 μοντέλα παρακάτω και κλίνω προς το Dell η αλήθεια είναι. Όποιο και να πάρω, θα πάρω και βάση όποτε το stand του monitor δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Philips E-Line 275E1S Monitor 27" QHD
Viewsonic VA2719-2K-SMHD Monitor 27" QHD
Dell S2721D Monitor 27" QHD

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Θάνο

Η κάρτα γραφικών σου τυπικά έχει τη δυνατότητα για έξοδο 1440p, ωστόσο σίγουρα οι επιδόσεις δεν θα είναι ιδιαίτερα καλές.

Όσο αφορά την οθόνη, τα 3 μοντέλα δεν διαθέτουν κάποια σημαντική διαφορά στα χαρακτηριστικά τους. Προσωπικά, διαθέτω μια Dell της ίδια σειράς και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, οπότε θα πρότεινα αυτή για σιγουριά.

Θάνος απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Τελικά την Dell θα πάρω και ελπίζω να μην έχω θέματα με την GPU, αλλιώς θα αρχίσει το ψάξιμο για νεα GPU πιο σύντομα από ότι περίμενα.