Γεώργιος Νεοφώτιστος ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας.
1.Τι ακριβώς είναι το Payzy by cosmote; Είναι σαν το google pay ή κάτι άλλο;
2.Είναι ασφαλές να "δείχνω" μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μου στο internet μέσω αυτών των εφαρμογών; Πως ξέρω ότι οι δημιουργοί των εφαρμογών αυτών, δεν βλέπουν όλα τα στοιχεία των καρτών κλέβοντάς με αυτό το τρόπο χρήματα; 
3.Κάποιες τράπεζες, όπως η Εθνική, έχουν τις δικές τους αντίστοιχες εφαρμογές και όπως έχω αρχίσει να καταλαβαίνω, θα βγούν και άλλες πολλές... πάρα πολλές. Γιατί να μην προτιμήσω αυτές των τραπεζών, σε σχέση με εφαρμογές τρίτων που δεν τους ξέρουμε καν;
4.Θα ήθελα να υπήρχε στο pcsteps κάποιο άρθρο που να παρουσιάζετε αυτές τις εφαρμογές, τα υπερ και τα κατά κάθε μιας, όπως κάνετε και με άλλες εφαρμογές (antivirus, vpn κλπ). Επίσης θα ήθελα κάποιος να με πείσει για το ότι είναι προτιμότερο να βγάζω το "βαρύ" και "τεράστιο" smartphone από την τσέπη, από το να βγάλω την καρτούλα.
Ευχαριστώ πολύ.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Γιώργο
1)Είναι μια υπηρεσία πληρωμών Payzy που σου δίνει κάποια οφέλη παραπάνω σε σχέση με κάποια κλασική τράπεζα.
2)Η υπηρεσία σου δίνει δική της κάρτα, οπότε δεν κατάλαβα ακριβώς την ερώτηση. 
3)Απ' όσο ξέρω, καμία τράπεζα προς το παρόν δεν δίνει τα οφέλη της Payzy (αν σε ενδιαφέρουν). Οι τράπεζες έχουν εφαρμογές απλά για web banking.
4)Σε ποιο είδος εφαρμογών αναφέρεσαι; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια άλλη Ελληνική παρόμοια υπηρεσία. 
 

Deleted User απάντησε πριν 1 έτος

Δες κι εδώ περισσότερα.
 
https://support.payzy.gr/hc/el-gr
 
Απαιτείται εγγραφή στην εφαρμογή ,και μπορείς να βγάλεις είτε φυσική χρεωστική κάρτα (πλαστική) είτε εικονική.
 
Αντί να κουβαλάς πχ 2-3 κάρτες στο πορτοφόλι ,προτιμότερο όλες σε ένα μέρος στο κινητό σου.  Και προτιμότερο επίσης να απενεργοποιείς το NFC όταν δε το χρειάζεσαι.(για ασφάλεια)
 
@Γιώργο Τράντζα ,εννοεί όπως την i bank pay της Εθν  Τράπεζας κλπ...

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 1 έτος

... η τη winbank pay της Πειραιώς.
 

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 1 έτος

Δεν ήμουν σαφής. Για το payzy ρώτησα μόνο στο ερώτημα 1. Τα άλλα ερωτήματα αφορούν γενικώς όλα αυτά τα προγράμματα για τα κινητά, στα οποία έχεις τα στοιχεία καρτών, έστω και εικονικών, δεν έχει σημασία. Οι προγραμματιστές  ξέρουν τα πλήρη στοιχεία των καρτών αυτών, που σου δίνουν μάλιστα οι ίδιοι, όπως λέει ο Γιώργος ή όχι; 
Πάντως πρακτικώς μου φαίνεται πιο δύσκολο (μετρήστε τα βήματα) να βγάζω το κινητό, να ενεργοποιώ το nfc, να μπαίνω σε κάποιο πρόγραμμα να επιλέγω κάρτα και να την περνάω από το μηχάνημα, να κλείνω το nfc, από το να βγάζω την κάρτα από το πορτοφόλι ή το τσαντάκι και να την περνάω από το pos. Τέλος πάντων... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
 

Deleted User απάντησε πριν 1 έτος

Αν το πάρουμε έτσι ,κι ο υπάλληλος τράπεζας στα ταμεία μπορεί να συμπληρώσει δελτίο βάζοντας πλαστή σου υπογραφή για να κάνει ανάληψη. Πράγμα εξαιρετικά ακραίο. Άσε που θα τον προδώσει η κάμερα του καταστήματος.            
 
   Ακόμα κι αν έβλεπαν οι προγραμματιστές τον αριθμό κάρτας (μπροστά ,όχι το πίσω μέρος) και το ΡΙΝ (αν το καταχωρείς στην εφαρμογή) πώς θα επαληθεύσουν την όποια αγορά/πληρωμή μέσω ιντερνετ αν δεν μπορούν να μπουν στο e-banking σου ή αν δεν έχουν τη συσκευή του κινητού ;; (ανάλογα τί απαιτεί το σύστημα.)   
 
   Κάποτε αρκούσε ο αριθμός της κάρτας που δεν υπήρχε επιπλέον ασφάλεια όπως σήμερα ,για επαλήθευση ηλεκτρονικών αγορών και πληρωμών.   
 
Εγώ έχω καλυμμένο μπρος-πίσω τον αριθμό των καρτών με χαρτί και ζελοτέιπ για να μή τον βλέπουν οι κάμερες των μαγαζιών.
 
Και για ανέπαφη πληρωμή ,δεν ανοίγω καμία εφαρμογή. Έχω ενεργό μόνο το nfc . Μόνο το κλείδωμα οθόνης του κινητού (αν υπάρχει) δε πρέπει να απενεργοποιήσεις ,γιατί μετά θα θέλει ξανά καταχώρηση της κάρτας.  Και επίσης ,αν έχεις πχ στο πορτοφόλι Google κι άλλες κάρτες ,θα έχεις ορίσει από πριν άλλη κάρτα προεπιλεγμένη πριν πας σε κάνα μαγαζί.