Άρης Κοσκινάς ρώτησε πριν 2 έτη
Καλησπέρα , θα ήθελα να πάρω ένα pc μετά από χρόνια χρήσης λαπτοπ . Έχω ένα κανάλι στο YouTube και θα ήθελα να μπορώ να επεξεργάζομαι βίντεο σε 4κ ανάλυση με κάποιο από τα γνωστά προγράμματα . Μπορείτε να μου προτείνεται ένα σύστημα που να κάνει την δουλειά ? Και ίσως να παίζω και κανένα παιχνίδι αν και είμαι πιο πολύ παιχνιδομηχανής . Οι έτοιμοι οδηγοί λένε για βαρύ επαγγελματικό rendering όποτε ήθελα να ρωτήσω για home use ένα μηχάνημα που να αντέξει 5 χρόνια περίπου . 

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Άρη
Για να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να μας πεις πόσο περίπου είναι το budget σου. 

Άρης Κοσκινάς απάντησε πριν 2 έτη

Με ενδιαφέρει το μίνιμουμ ώστε να κάνει σωστά την δουλειά … προϋπόθεση να γίνεται σωστά η όλη δουλειά και σε ένα value for money επίπεδο . Υποθέτω πως να ορίσω εγώ ένα μπάτζετ είναι λάθος διότι μπορεί το μπάτζετ που θα ορίσω να μην καλύπτει τα δεδομένα … 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Μπορείς να δεις τη σύνθεση των 1.450€ – 1.600€ του οδηγού αγοράς μας και να βάλεις μια μη επαγγελματική κάρτα γραφικών για εξοικονόμηση κόστους.

Ιδανικό θα ήταν να περιμένεις Οκτώβριο και να πας στην RTX 3070, η οποία είναι κορυφή από άποψη επιδόσεων.

Η ισχυρή κάρτα γραφικών θα σε ωφελήσει κυρίως αν το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείς υποστηρίζει GPU rendering. Μερικά προγράμματα δεν το υποστηρίζουν, όπως το δωρεάν Davinci Resolve.

Άρης Κοσκινάς απάντησε πριν 2 έτη

????????

Άρης Κοσκινάς απάντησε πριν 2 έτη

Λάθος τα ερωτηματικά … όποτε χοντρικά μίνιμουμ είναι τα 1300 περίπου ευρώ ? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Εξαρτάται από το πόσο απαιτητικές είναι οι εργασίες που θα κάνεις. Αν μιλάμε για μια επαγγελματική σύνθεση που θα σε καλύψει στα πάντα όσο αφορά το editing, τότε ναι τόσο περίπου.