4 Απαντήσεις

Just Travel Everywhere απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω να στήσω ένα mini pc η ένα λαπτοπ να το έχω σαν nas είτε από απόσταση είτε τοπικά στο σπίτι να μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία . Υπάρχει κάποια λύση με κάποια πρόγραμμα ; Ευχαριστώ 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 1 έτος

Σαν NAS για το σπίτι/γραφείο (τοπικό δίκτυο) είναι πολύ απλό, το μόνο που χειάζεται είναι να κάνεις ένα folder Share, όπου του δίνεις ένα ShareName (μπορεί να είναι και ίδιο με το folder name), και από τους άλλους υπολογιστές του δικτύου το βλέπεις σαν \\ServerName\ShareName (ServerName είναι το δικτυακό όνομα του υπολογιστή). Φαίνεται κανονικά στον Explorer. Μπορεί να χρειαστεί να δώσεις και permissions για τους υπόλοιπους χρήστες.
 
Για χρήση εκτός LAN τα πράγματα είναι διαφορετικά, το ζήτημα είναι η πρόσβαση στο δίκτυο. Πώς θα ξέρει ο απομακρυσμένος υπολογιστής "πού" να βρει τον άλλο? Αυτό κλασσικά γίνεται με χρήση static IP (σου τη δίνουν οι πάροχοι με κάποια extra χρέωση), συνήθως αγοράζεις και ένα domain name, έτσι ώστε να ψάχνει με το όνομα αντί για το IP. Δηλαδή ουσιαστικά φτιάχνεις ένα VPN. Τώρα, υπάρχουν και VPN providers που σου παρέχουν αυτή την υπηρεσία.
 
Για εφαρμογές όπως Team Viewer έχουν ακουστεί διάφορα, μέχρι και ότι σου βάζουν όρους που σε δυσκολεύουν διακόψεις τη συνδρομή, την ανανεώνουν μόνοι τους αν δεν τη διακόψεις ρητά ένα μήνα πριν τη λήξη με αίτηση ουσιαστικά χειρόγραφη, κλπ.

Just Travel Everywhere απάντησε πριν 1 έτος

προέρχομαι από Synology και wd my home cloud . Βρήκα το true nas .  Είδα μερικά βίντεο μου άρεσε . Αλλά σκέφτομαι την Απομακρυσμένη  προσβαση !! Σκέφτομαι να πάρω ένα Intel nuc γιαυτη την δουλειά . Η να βάλω ένα λαπτοπ παλιό γιαυτο . 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα και από εμένα! Ότι είπε ο Χρήστος είναι σωστό. Απλά να προσθέσουμε ότι έχουμε έναν σχετικό οδηγό που θα τον βρεις εδώ.