Harris Atsalakis ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα παιδιά,
έχω φτιάξει αυτό το PCάκι εδώ και κάποιoυς μήνες...
CPU: AMD Ryzen 9 5900X 3.7 GHz 12-Core
CPU Cooler: ARCTIC Liquid Freezer II 240 A-RGB 48.8 CFM Liquid
Motherboard: Gigabyte X570 AORUS ELITE ATX AM4
Memory: Crucial Ballistix 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3600 CL16
Storage: Samsung 980 Pro 1 TB M.2-2280 NVME SSD
Video Card: Asus GeForce RTX 2070 SUPER 8 GB DUAL EVO Advanced
Power Supply: be quiet! Pure Power 11 FM 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX
Case: Corsair 5000D AIRFLOW ATX Mid Tower
αλλά έχω 2 "προβληματάκια"...
Το πρώτο είναι ότι όταν POSTάρει δεν δείχνει τίποτα άλλο εκτός από την έκδοση το BIOS, όπως βλέπετε και στην φωτό που σας έχω επισυνάψει παρακάτω. Η όλη διαδικασία μετά είναι απόλυτα κανονική, όλα δουλεύουν ρολόι, κανένα απολύτως πρόβλημα με οτιδήποτε. Αρχικά, πριν κάνω οτιδήποτε άλλο είχα κάνει update το BIOS με τον τρόπο και όπως το περιγράφουν οι κατασκευαστές κλπ κλπ, η GIGABYTE εν προκειμένω.
Το δεύτερο πρόβλημα μου είναι ότι από τους 6 SATA connectors στην μητρική, "δουλεύουν" μόνο οι δύο, ο 4 και ο 5. Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνδέσω άλλους δίσκους. Έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές περιπτώσεις να αλλάξω θέση στον M.2 και πιθανούς συνδυασμούς με ποιούς connectors μπορεί να κόβει... καλώδια sata, καλώδια του τροφοδοτικού, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Πάντα αυτοί δούλευαν. Σημ. Στο βιβλιαράκι της μητρικής ή στο site της GIGABYTE δεν γράφει πουθενά αν κόβει ο Μ.2, sata connectors ανάλογα σε ποιό lane θα τον βάλεις.
Συμπερασματικά, έχω μια αίσθηση ότι η μητρική μπορεί να έχει κάποιο θέμα, θα ήθελα και τη δική σας γνώμη. Είναι το μοναδικό PC που έχω και επειδή εργάζομαι εξ' αποστάσεως δεν μπορώ να την στείλω για RMA. Αλλιώς δεν θα μιλάγαμε τώρα...
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την πολύτιμη βοήθειά σας.
Harris
\"\"

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Χάρη

Όσο αφορά το πρόβλημα ότι δεν βλέπεις την οθόνη του BIOS, δοκίμασε να πατήσεις συνεχόμενο το πλήκτρο για είσοδο στο BIOS ακόμα και αν δεν βλέπεις την οθόνη. Μερικές φορές λειτουργεί κανονικά.

Όσο αφορά το θέμα με τις θύρες SATA, δοκίμασε να αφαιρέσεις εντελώς τον M2 και δες αν τότε λειτουργούν.