Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwarePCIe 4.0 slot (κάρτας γραφικών) σε μητρική B550 δεν λειτουργεί
Stratis Theofilou ρώτησε πριν 4 μήνες

Γεια σας. Το είχα ξαναγράψει για black screen. Αλλά το πρόβλημα είναι μόνο η θύρα της κάρτας γραφικών PCIe 4.0, σε μητρική Asus B550 Rog-Strix. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και έχω απελπιστεί για πολλούς λόγους. Έχω αλλάξει τρείς κάρτες γραφικών (αγοράσαμε καινούργια). Έκανα update bios. Και τι δεν έκανα. Σε έρευνα αναδεικνύει  ότι υπάρχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρία σε πολλές μητρικές και σε κατά πολλή ακριβότερες. Δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύει. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του, τι μπορεί να φταίει και αν υπάρχει φως στο τούνελ, πριν την στείλω για σέρβις ( ή και να αγοράσω καινούργια;). Ευχαριστώ ακόμη μια φορά! 
 

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα, μπορεί όντως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μητρική σου. Το περίεργο όμως είναι το γεγονός ότι το πρόβλημα σου εμφανίστηκε μετά από ένα driver update της κάρτας γραφικών σου, ή κάνω λάθος?

Stratis Theofilou απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα. Ναι κάπως έτσι. Μετά το διόρθωσα (λύση black screen DDU) προσωρινώς, αλλά κατά τη διάρκεια η θύρα PCie 3 και οι υπόλοιπες δούλευαν κανονικά. Αν όντως ήταν θέμα driver πιστεύω να μην δούλευε καθόλου η επαφή με κάρτες γραφικών. Άλλαξα δίσκο με καθαρή εγκατάσταση win, πάλι τα ίδια. Έλεγα να αλλάξω και κάρτα γραφικών, αν και αυτή που έχω είναι σχεδόν καινούργια. Από την αρχή η νέα κάρτα  δούλεψε. Μετά πάλι μαύρη οθόνη. Συνεχίζω να χρησιμοποιώ την PCIe 3. Έκανα ότι είναι δυνατόν. Unvoltage και πάλι τίποτα. Ενημέρωση BIOS,τιποτα. Εν τω μεταξύ είχα ενημερώσει την αντιπροσωπεία και έγινα και από εκεί κάποιες συμβουλές. Με τις τεχνικές μου γνώσεις πιθανόν να έχει πρόβλημα η αντίσταση. Στην τελική διάβασα γφια ένα παρόμοιο πρόβλημα το έλυσε κάποιος με αντικατάσταση της ψύξης push pull Noctua12η και πάστα. Εγώ έχω το 9η με διπλό ανεμιστήρα και τίποτα πάλι και με νέα thermalpaste. Φοβάμαι πάντως, όταν το στείλω στη Τσεχία (εκεί είναι το σερβις της ASUS;;;) ότι δεν θα βρούνε τίποτα. Για αυτό κάνω μια ύστατη προσπάθεια, μήπως κάτι μου διαφεύγει. Αυτά απ την Οδύσσεια ενός ...απελπισμένου. Αν κάτι έχετε κατά νου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.