Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsRAMdisk και ιδέα για οδηγό
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 8 έτη
1) Έβλεπα τον οδηγό με την εικονική μνήμη και ανέφερες το RAMdisk και ψάχνοντας είδα ότι είναι να αποθηκεύεις δεδομένα στη RAM προσωρινά και επίσης έλεγε ότι η RAM είναι πιο γρήγορη και από τους σημερινούς SSD.
Τώρα, πες ότι ένας έχει 64 GB RAM, μπορεί να εγκαταστήσει ένα παιχνίδι ή ένα πρόγραμμα στη RAM, για να μπορεί να πηγαίνει καλύτερα, έστω και προσωρινά;

2) Ιδέα για οδηγό
Να δείξεις πως να ρυθμίσεις το swap στο linux , τι λες;

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Κανένας δεν θα εγκαθιστούσε παιχνίδι σε RAMdisk σε σύστημα με 64GB μνήμη. Θα ήταν παράλογη σπατάλη μνήμης, και όποτε ήθελε να κάνει επανεκκίνηση θα έπρεπε τα 15GB εγκατάστασης του παιχνιδιού να ξαναγραφτούν στο σκληρό δίσκο.

Το Swap στο linux δεν θέλει την παραμικρή ρύθμιση. Το ορίζεις στην εγκατάσταση και το ξεχνάς.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 8 έτη

1) Ναι, όμως αν το έκανε, θα “πετούσε” το παιχνίδι ή το πρόγραμμα;
2) Α..εντάξη. Να σε ρωτήσω. Πες ότι θέλεις, μετά από την εγκατάσταση, να βάλεις λίγο παραπάνω, επειδή, ξέρω’γω, δεν έβαλες όσο ήθελες, μπορείς να το αλλάξεις και μετά από την εγκατάσταση;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Θα ξεκινούσε μόνο πιο γρήγορα. Αφότου ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, έτσι κι αλλιώς φορτώνεται στη μνήμη και δεν έχει διαφορά.

Μπορείς να αλλάξεις τα partition με το Gparted (sudo apt-get install gparted). Αρκεί να αυξήσεις το partition του swap και είσαι εντάξει.